Ventuze za celulit: masaža koju možete raditi same!

ventuze za celulit

Koliko se sećam, svi smo se mučili sa celulitom, zar ne? Ja sam za to probala sve – kreme, pilinge. Međutim, nakon nekog vremena, problem bi se vratio. Ishrana i vežbanje nisu baš pomogli.

Svaka prijateljica mi je nešto drugo preporučivala, ali ništa nije bilo rešenje. Onda je moja kozmetičarka počela da priča o masažnim ventuzama.

Moja komšinica, koja je fitnes instruktorka, pokazala mi je ventuze za celulit. Ovaj novi gadžet je inspirisan starom kineskom terapijom. U toj terapiji koriste ventuze za lečenje i bolove.

Ventuzama se usisava koža. Ovo poboljšava cirkulaciju i drenažu. Tako se uklanjaju tečnosti, masnoće i štetne materije. To pomaže da se smanji celulit.

Ključne napomene:

  • Ventuze za celulit su nov gadžet za manuelnu masažu koji pomaže u lečenju celulita
  • Sastoje se u usisavanju kože ventuzama i vučenju duž zahvaćenih regija
  • Pospešuju limfnu drenažu i cirkulaciju uklanjanjem tečnosti i masnoća iz tkiva
  • Inspirirane su starom kineskom terapijom ventuzama za uklanjanje toksina
  • Predstavljaju prirodan tretman za borbu protiv „pomorandžine kore“ celulita

Šta su ventuze za celulit i kako funkcionišu?

anticelulit masaža

Ventuze za celulit su nova metoda u borbi protiv celulita. Ova tehnika potiče iz drevne Kine. Tamo su se ventuze koristile hiljadama godina kao deo raznih terapija.

Anticelulit ventuze su inspirisane ventuzama iz tradicionalne kineske medicine

One su inspirisane starim metodama kineske medicine. U te metode spadao je i korišćenje ventuza za bolje zdravlje. Ventuze za celulit izgledaju kao čaše, samo su veće.

Ventuze su napravljene od hipoalergijskog silikona

Masažne kupe su napravljene od bezbednog silikona. Ovaj silikon je lekarskog kvaliteta i bezbedan je za kožu. Ne sadrže štetne materije poput plastike ili PVC-a.

Negativan pritisak ventuza pospešuje izbacivanje toksina i tečnosti

Negativan pritisak ventuza pomaže u uklanjanju štetnih materija iz kože. To uključuje toksine, višak tečnosti i masnoće. Tako se deluje na limfni sistem i poboljšava izgled kože.

Ventuze za celulit: masažu koju možete raditi same!

Masaža ventuzama, poznata i kao „cupping“, je jednostavan način za kućni tretman celulita. Ovaj metod pomaže pri oblikovanju tela. On poboljšava limfnu drenažu, cirkulaciju krvi i smanjuje celulit.

Kako se izvodi cupping masaža ventuzama?

CUPPING MASAŽA

Postupak je lak. Počnite tako što ćete očistiti kožu i nanijeti malo ulja. Stisnite ventuzu kako bi vazduh izašao i stavite je na kožu. Pustite da se stvori blagi vakuum.

Radite masažu pravocijevnim pokretima od dole prema gore. Ovo radite 3 minuta. Zatim, pređite na cik-cak pokrete 1 minut. Na kraju, masirajte kružnim pokretima 1 minut.

Na kojim delovima tela se može primeniti?

Možete koristiti ventuze na mestima gde se celulit najviše vidi. To uključuje butine, zadnjicu, stomak i zadnji deo nadlaktice.

Koliko često se mogu koristiti ventuze?

Najbolje je koristiti ventuze dnevno, po 5 minuta za svaku oblast. Ali, možete ih koristiti i 1-2 puta nedeljno za dobar efekat.

Efekti i rezultati upotrebe ventuza za celulit

Kada počnete sa ventuzama za lečenje celulita, morate imati strpljenje. Rezultati ne dolaze brzo. Ali, ako ih redovno koristite sa vakuum terapijom i prirodnim tretmanom, vaša koža će postati mekša. Takođe, smanjiće se znaci celulita.

Koliko dugo treba koristiti ventuze da bi se videli rezultati?

Korisnici primećuju bolju kožu već nakon tri nedelje. Ipak, za vidljivo smanjen celulit i bolji metabolizam treba dva do tri meseca.

Šta kažu dermatolozi o ventuzama za celulit?

Dermatolozi podržavaju ventuze za celulit za blaže slučajeve. One pomažu u odvođenju vode i toksina. Ipak, ističu da su ovi efekti privremeni. Za stalne rezultate, potrebna su zdrava ishrana, vežbanje i kvalitetni losioni za kožu.

Saveti za bezbednu upotrebu anticelulit ventuza

upotreba anticelulit ventuza

Korišćenje vakuum terapije za smanjenje celulita je bezbedno i prirodno. Ali, važno je znati neke mere predostrožnosti za sigurnost.

Da li su ventuze bezbedne za svakoga?

Manualna masaža ventuzama je većini odraslih korisna i sigurna. Međutim, nije preporučljiva za trudnice ili osobe s određenim zdravstvenim problemima kao što su srčane bolesti. Pažnja je nužna i kod opekotina ili povreda kože.

Sitna nelagodnost, vrtoglavica ili mučnina nisu neobični dok se koža usisava. Takve reakcije su obične i prolazne.

Mogu li ventuze pogoršati celulit?

Nema dokaza da ventuze loše utiču na celulit. Zapravo, poboljšavaju limfnu drenažu i cirkulaciju.

Korišćenje ventuza uz pravilnu tehniku i redovnost donosi rezultate. Smanjenje celulita i bolji tonus kože su mogući.

Zaključak

Ventuze za celulit su jednostavne za upotrebu kod kuće. Ova vrsta masaže podstiče cirkulaciju. Tako deluje na celulit i smanjuje masne naslage. Nisu čudo, ali uz prave navike, mogu dosta pomoći.

Bitna je zdrava ishrana i redovno vežbanje. Ovo ubrzava metabolizam. Kombinovano sa prirodnim proizvodima za negu, ventuze mogu dovesti do lepe i nežne kože bez celulita.

Cupping masaža je sigurna i jednostavna. Pomoguće izbacivanje viška toksina iz tela. Ventuze, uz stalno korišćenje, mogu značajno poboljšati izgled kože. To je odlično za sve one koji žele da se oslobode celulita.

FAQ

Šta su ventuze za celulit?

Ventuze za celulit su inspirisane kineskom medicinom. Izrađene su od sigurnog silikona. One stvaraju negativan pritisak koji čisti toksine.

Kako se izvodi masaža ventuzama?

Prvo, očisti kožu i stavi malo ulja. Zatim, stavi ventuzu na kožu i pusti je da usiše.Radi pritiske prema gore 3 minuta, zatim cik-cak 1 minut. Na kraju, kružno masiraj 1 minut.

Na kojim delovima tela se mogu koristiti ventuze?

Ventuze su super za celulit na butinama, zadnjici, stomaku, i rukama.

Koliko često se preporučuje korišćenje ventuza?

Idealno je koristiti ventuze svakodnevno, 5 minuta po mestu. Može se i manje, 1-2 puta nedeljno.

Koliko dugo treba koristiti ventuze da bi se videli rezultati?

Posle 3 nedelje, videćeš da je koža mekša. Celulit će biti manje primećen.

Šta dermatolozi kažu o ventuzama za celulit?

Dermatolozi veruju da ventuze pomažu na početku, ali samo privremeno. Savetuju zdraviji život: pravilna ishrana, vežba, i prirodna sredstva protiv celulita.

Da li su ventuze bezbedne za svakoga?

Ventuze su dobre za većinu odraslih. Ipak, nisu za sve, uključujući trudnice i ljude sa srčanim problemima.

Mogu li ventuze pogoršati celulit?

Nema dokaza da ventuze štete. One čak pomažu koži u izbacivanju toksina i jačaju cirkulaciju.

Veze ka izvorima

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.