Svaki put kada stigne toplije vreme, osetim naglu želju da pronađem najbolje haljine za predstojeću sezonu. To može potrajati nedeljama, jer provodim mnogo vremena prebirajući trendove proleća i leta 2023. godine kako bih pronašla one koji će biti trajni, a ne samo prolazni trend. Međutim, ove godine sam se obratila stručnjacima da mi pomognu da dešifrujem tačno koje letnje haljine treba da investiram za 2023. godinu – i moji izbori su zaista bez premca. Najbolji deo? Mnogi od njih se uklapaju u trendove koji već dominiraju modnim pistama (i ulicama) za proleće/leto 2023. godine.

Source: https://www.monaonline.com/

Ako, kao ja, ne nosite često haljine tokom ostala tri godišnja doba, pronalaženje prave letnje haljine može biti izazovno. Moj savet: Potražite haljinu koju možete nositi više puta i za više prilika. „Važna je svestranost“. Najbolje letnje haljine mogu se kombinovati jednako dobro s jednostavnim ravnim cipelama za dan, kao i sa platformom za noć.

Kombinovanje

Takođe, treba tražiti haljine za događaje koje možete lako nositi više puta. Iako zvuči zabavno kupovati novu haljinu za svako prolećno i letnje venčanje na koje ste pozvani, pravi trik je obnoviti nešto što već imate novim dodacima. Savršene letnje haljine takođe rešavaju mnoga venčanja i letnje događaje na rasporedu! Romantične, dugih dužina, nebeske haljine su na mojoj listi must-have.

Source: hm.com
Source: hm.com

Koje su boje u trendu za leto 2023. godine?

Dok su klasične opcije poput belih haljina i lanenih haljina svuda ove sezone, nekoliko izabranih trendi boja za proleće i leto 2023. godine takođe su prisutne. Kupovina vremenske haljine u modernoj boji je jednostavan način da osvežite svoju kolekciju i srećom, ima ih mnogo iz kojih možete birati, poput žute, lavande i roze. Boja roze je trend za sve kategorije ove sezone. Roze izražava radost i optimizam, a volimo je u svim nijansama, od nežnih slatkih tonova do vruće roze.

Source: calliope.com
Source: mango.com
Source: stradivarius.com

Print haljine

Ako već imate haljine u svojoj omiljenoj modernoj boji, pokušajte da pronađete jednu u printu umesto u jarkoj boji. I ne, ne moraju biti osnovni cvetni printevi. Print, na primer, ponovo se vraća (na kul, odrasli način) ove sezone, kao i geometrijski printevi. Igrački printevi su uvek zabavan način da se uhvatite u koštac s letnjim oblačenjem. Printovi će dati svakoj silueti poseban izgled.

Source: zara.com
Source: zara.com
Source: hm.com

Dok su mini suknje i mini haljine dominirale prošle godine, duže stilove možemo videti svuda za leto 2023. Primetili smo da odeća postaje malo bliža telu. Volimo duže, vitkije siluete za leto i jesen. To znači da možete kupiti haljinu sada i nositi je tokom jeseni uz visoke čizme i najlonke.

Ne mogu da pričam o letnjim haljinama a da ne pomenem nekoliko opcija u potpuno beloj boji. Klasik u garderoberu svakog zaljubljenika u letnje vreme, moji omiljeni izbori za ovu sezonu uključuju čipkane opcije iz Zare i romantične ležerne haljine iz HM-a i Manga.

Baš kao i bele haljine, lanene haljine su moj izbor kada temperatura poraste. Ovaj čuveno lagani materijal je praktično dizajniran da se nosi u vrelim temperaturama. Ali, ne moraju sve biti bele, kao što pokazuju neki izbori iz Massimo Dutti-a.

Lanene haljine

Source: massimodutti.com
Source: zara.com
Source: zara.com

Iako su cvetni dezeni popularni za proleće (očigledno), razmislite van bašte kada tražite svoju omiljenu šarenu prolećnu haljinu. Apstraktne verzije u jarkim bojama pružaju dovoljno živosti, dok i dalje dolaze u klasičnom kroju. Ili se držite klasično lepih opcija brendova Ps Fashion-a.

Source: psfashion.com

Nošenje duže haljine leti može delovati kontraintuitivno, ali haljine maksimalne dužine brzo stiču popularnost u ovom trenutku. Dostupne u različitim materijalima, od svilenkastih slip haljina do delikatnih providnih opcija, duže haljine će biti iznenađujuće svestrane u vašoj kolekciji, čak i tokom tranzicije u jesen.

Svilene haljine

Source: zara.com
Source: zara.com

Uz pravi izbor aksesoara, ove haljine mogu biti i elegantan izbor za večernje prilike. U 2023. godini, jednostavne letnje haljine su pravi izbor za svaku modnu osvežavajuću avanturu u toplim mesecima.