Pronadjite Najbolje Frizure Za Plažu 2024 – Lepe i Na Moru

frizure-za-plazu

Otkrivamo vam najbolje letnje frizure koje su idealne za odlazak na plažu. Ove frizure su brze i jednostavne, savršene za vruće dane. Letnja vrućina i vlaga na mnogim mestima su intenzivne, pa vam sigurno trebaju frizure koje će vam podići kosu i osigurati da vam bude hladnije.

Ove letnje frizure su veoma praktične za svaki dan. U suštini, sklonićete svu kosu sa lica, vrata i leđa, a pritom ćete i dalje izgledati veoma slatko.

Rep frizura

Da biste uživali u danu na plaži, važno je pronaći savršenu frizuru koja će vam omogućiti udobnost, svežinu i stil. Odlična opcija je talasasti rep sa neurednom kosom, koji je jednostavan za napraviti, a izgleda fantastično.

Sakupite kosu u visoki rep na vrhu glave i pričvrstite je gumicom. Da biste postigli neuredan izgled, možete izvući nekoliko pramenova oko lica i vrata, stvarajući opušten, ležeran izgled. Za još elegantniji izgled, možete umotati jedan pramen kose oko gumice kako biste je sakrili.

Prednost ove frizure je što će vam kosa ostati na mestu tokom čitavog dana, što znači da se nećete morati stalno doterivati.

Visoka pundja

Visoki-pundja-frizura-za-plazu

Visoki čvor, čvorić ili „pundja “ je savršena frizura za dane na plaži ili bazenu, posebno kada ima puno vetra. Ovaj stil je jednostavan za napraviti i odlično izgleda uz bilo koji plažni izgled.

Velika prednost ove frizure je što je veoma praktična i može zadržati kosu na mestu čak i tokom najvetrovitijih dana. Takođe je veoma jednostavna za napraviti i omogućava vam da izgledate elegantno i uredno bez mnogo truda
.

Frizura sa niskom pundjom

Visoki-pundja-frizura-za-plazu

Ako tražite jednostavnu i beznapornu frizuru za dane na plaži, niska neuredna pundjaje odlična opcija. Ovaj stil izgleda posebno dobro ispod kačketa za opušten i sportski izgled.

Ako želite da dodate još teksture i volumena kosi, možete naneti malo spreja za teksturisanje pre nego napravite pundju. To će dati vašoj kosi neuredan i beznaporan izgled.

Osim što je jednostavna za napraviti, ova frizura je veoma praktična za dane na plaži jer drži kosu van lica i omogućava vam da uživate u morskom povetarcu, ne brinući se da stalno doterujete kosu
.

Frizure sa pletenicama

pletenice-za-plazu

Dok uživate u suncu i plaži, pletenica je odlična ideja. Osim što je praktična, to je i veoma letnji stil koji se savršeno slaže uz bilo koji bikini.

Postoji nekoliko vrsta pletenica za odlazak na plažu, ali jedna od najpopularnijih je bočna pletenica. Ako želite još uredniji i ležerniji izgled, možete blago popustiti pletenicu kako biste stvorili opušteniji izgled.

Dve pundje frizura

Dve-pundje-frizura

Ova frizura uključuje dve punđe, obe neuredne, što dodatno ističe plažni izgled. To je jedan od najudobnijih stilova, a sve što vam je potrebno su dve gumice za kosu da biste počeli. Napravite dve punđe sa obe strane i dobro pričvrstite kosu. Vaš posao je završen, a sada možete da se fokusirate na nanošenje kreme za sunčanje po celom telu.

Često postavljana pitanja i odgovori:

Da li trebam oprati kosu pre odlaska na plažu?

Nije potrebno prati kosu pre odlaska na plažu. Dvostruko pranje kose, pre i posle, može oštetiti kosu i ukloniti prirodne supstance iz nje. Stoga nemojte prati kosu pre odlaska na plažu, već to uradite nakon što se vratite iz kupanja.

Kako zaštititi kosu na plaži od slanog vode?

Evo nekoliko osnovnih stvari koje možete uraditi da zaštitite kosu od slane vode na plaži. Koristite zaštitni sprej za kosu, uvek nosite šešir sa sobom i nosite ga na plaži, dobro hidrirajte kosu, koristite regenerator.

Da li je pranje kose obavezno posle svakog kupanja na plaži?

Pranje kose je veoma važno da biste zaštitili kosu od oštećenja. Morska voda može isušiti kosu, stoga je neophodno prati kosu posle svakog kupanja na plaži, bez izuzetka.

Kako sprečiti da kosa postane naelektrisana i oštećena prilikom boravka na plaži?

Naelktrisana kosa je često prirodna posledica posete plaži zbog slanog vazduha i vode. Da biste zaštitili kosu od naelektrisanosti, uvek sa sobom nosite bočicu sa sprejom. Samo trebate dodati malo seruma, regeneratora i spreja sa zastitnim spf fsktorom. Koristite na plaži kako biste zaštitili kosu od naelektrisanosti.

Picture of Dragana Kodzo

Dragana Kodzo

Dragana je urednica ovog bloga čiji je fokus na modi. Svoju strast ka modi pretočila je u inspirativne članke i savete koje deli sa čitaocima. Kroz svoj rad, istražuje najnovije trendove, modne kombinacije i savete za stilizovanje, inspirišući druge da pronađu svoj jedinstveni modni izraz. Dragana je presrećna što ima priliku da radi u sferi koja je duboko zanima i koja je postala njen životni poziv.