Šta Poneti Na Plažu? Vodič Za Nezaboravan Dan Na Suncu

Vodic-Za-Nezaboravan-Dan-Na-Suncu

Leto je stiglo, a sa njim i neodoljiva želja za danima provedenim na plaži. Zamišljamo kako ležimo na mekom pesku, osluškujemo šum talasa i uživamo u osvežavajućim kupanjima. Ali pre nego što se prepustimo ovim čarima, postoji jedna važna stvar na koju moramo obratiti pažnju – priprema za plažu.

Šta poneti na plažu da bi dan na suncu bio savršen? U ovom blogu ćemo detaljno razmotriti ovu temu, pružajući vam praktične savete i preporuke. Bez obzira da li planirate jednostavan dan na plaži, porodični izlet, romantičnu avanturu ili čak donosite svog krznenog prijatelja, ovaj vodič će vam pomoći da se adekvatno pripremite i u potpunosti uživate u svakom trenutku na plaži.

Osnovne stvari za plažu

lista-sta-poneti-na-plazu

Početak leta je vreme kada svi sa nestrpljenjem očekujemo dane provedene na plaži. Prvo na šta svi mislimo kada je reč o plaži jeste osnovna oprema: peškiri, krema za sunčanje i naravno, kupaći kostim. Ovi elementi su temelj za svaki izlet na plažu i bez njih iskustvo na plaži jednostavno nije potpuno.

Peškir ili prostirka za plažu je neophodna da biste mogli da se opustite i uživate na pesku bez da se brinete o neudobnosti. Kada je reč o kremi za sunčanje, važno je izabrati onu sa dovoljno visokim faktorom zaštite, s obzirom na to da je izlaganje suncu bez zaštite izuzetno štetno za kožu. Kupaći kostim je, naravno, neophodan za kupanje i sunčanje.

Sveobuhvatni vodič za pakovanje za plažu

Pored osnovnih stvari, postoji još mnogo toga što možete poneti na plažu da bi vaš dan bio još bolji. Pre svega, tu su dodaci za sunčanje poput šešira ili kačketa i sunčanih naočara. Ova oprema će vam pomoći da se zaštitite od sunca i učiniti da vaš dan na plaži bude ugodniji.

Dodatno, ako planirate da provedete ceo dan na plaži, verovatno ćete želeti da ponesete hranu i vodu. Termos sa hladnom vodom i lagan obrok ili grickalice su savršeni za dan na plaži. Ne zaboravite da je hidratacija ključna kada provodite vreme na suncu.

Zabava je još jedan važan aspekt dana na plaži. Bilo da je to knjiga, reketi za igranje u vodi ili frizbi, bitno je da imate nešto čime ćete se zabaviti.

Planiranje romantičnog izleta na plaži

romanticni-izlet-na-plazi

Romantičan izlet na plaži je idealan način da provedete kvalitetno vreme sa voljenom osobom. Pored osnovnih stvari koje bi trebalo da ponesete, postoje i neke specifične stvari koje će učiniti vaš izlet još romantičnijim.

Korpa za piknik sa ukusnim obrocima i osvežavajućim pićima je savršen dodatak za romantičan izlet. Možete pripremiti laganu salatu, sendviče ili čak neki desert. Ne zaboravite i na flašu vina ili šampanjac, ako volite.

Udobna prostirka ili pokrivač za plažu je još jedan važan detalj. Izaberite onaj koji je dovoljno velik za vas dvoje i koji će vam pružiti udobnost tokom celog dana.

Na kraju, ne zaboravite na neke romantčne dodatke poput sveća ili lampiona (ukoliko planirate da ostanete do sumraka), ili čak i neku laganu muziku.

Bora Bora, ostrvo koje je sinonim za romantične getaways, je idealno mesto da provedete kvalitetno vreme sa voljenom osobom. Ova egzotična destinacija pruža idiličan ambijent i sve što vam je potrebno za nezaboravan izlet na plaži.

Šta poneti na plažu za savršen porodični izlet

porodicni-odlazak-na-plazu

Planiranje porodičnog izleta na plaži može biti malo složenije. Pored osnovnih stvari, moraćete da razmislite i o tome šta će vašoj deci biti potrebno tokom dana. Pre svega, tu su igračke za plažu, poput kantica i lopatica za pravljenje dvoraca od peska. Ova vrsta zabave može decu držati zauzetim satima.

Hrana i voda su posebno važni kada je u pitanju dan na plaži sa decom. Deca često postanu jako gladna nakon što se igraju, tako da bi trebalo da imate dovoljno užine i obroka. Takođe, važno je obezbediti dovoljno vode za piće kako bi se deca ostala hidrirana.

Važno je ne zaboraviti i na bezbednost. Dobra ideja je da ponesete set za prvu pomoć, kao i da se uverite da svako dete ima flotere ili druga pomagala za plivanje ako ne znaju dobro da plivaju.

Bebin prvi dan na plaži: Šta spakovati

bebin-prvi-dan-na-plazi

Prvi odlazak na plažu sa bebom je poseban događaj i zahteva dodatno planiranje. Bebe imaju posebne potrebe koje treba uzeti u obzir kako bi se osiguralo da je njihovo iskustvo na plaži ugodno i bezbedno.

Pre svega, treba da ponesete kremu za sunčanje za decu a posebno namenjenu bebama. Bebina koža je posebno osetljiva i morate je zaštiti od štetnih UV zraka.

Baby Moments SUN sprej zaštitu od sunca, SPF50+, 150 ml

Azeta Bio organska sun krema SPF30 50ml

VZK sprej za zaštitu od sunca spf50+ za decu

 

Hrana i piće su još jedan važan faktor. Ukoliko vaša beba već jede čvrstu hranu, ne zaboravite da ponesete dovoljno užine i obroka. Ako je beba još uvek na dojenju ili flašici, osigurajte da imate sve što vam je potrebno za to.

Konačno, ne zaboravite na pelene, maramice i druge osnovne potrepštine koje su vam inače potrebne kada izlazite sa bebom. Takođe, ponesite igračke koje će bebi biti zanimljive.

Jedan koristan savet za odlazak na plažu sa bebom je da ponesete mali, prenosni bazenčić. Ne mora biti velik, dovoljan je da u njega stanu vaša beba i nekoliko igračaka. Napunite ga sa malo vode i imaćete savršeno mesto za igru. Ovaj bazenčić će biti sjajan način da se beba ohladi i zabavi, a ujedno će biti sigurna i u vašoj neposrednoj blizini. Pored toga, pomaže i u situacijama kada je more možda prehladno ili pregrubo za najmlađe.

Osnovne stvari za plažu za vlasnike kućnih ljubimaca

na-plazi-sa-kucnim-ljubimcem

Ako planirate da povedete svog kućnog ljubimca na plažu, postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir. Prvo, uverite se da je plaža na koju idete dozvoljena za kućne ljubimce.

Važno je poneseti vodu i posudu iz koje će vaš ljubimac piti, kao i hranu ako planirate da ostanete duže. Ne zaboravite i na kese za skupljanje izmeta, kao i na peškir za brisanje psa pre nego što ga stavite u auto.

U zavisnosti od toga koliko je vaš ljubimac navikao na vodu, možda ćete hteti da ponesete i neke igračke za vodu. Ako vaš ljubimac nije veliki ljubitelj vode, ponesite njegove omiljene igračke ili prekrivač na kojem će biti udobno.

Zaključak

Bilo da planirate jednostavan izlet na plažu, romantično druženje, porodični dan sa decom ili avanturu sa kućnim ljubimcem, pravilno pakovanje za plažu je ključno za ugodan dan. Ne zaboravite osnovne stvari kao što su peškir, krema za sunčanje i kupaći kostim, ali razmislite i o dodatnim stvarima koje će poboljšati vaš boravak na plaži. Sa pravim planiranjem, vaš dan na plaži može biti savršen odmor koji ste zaslužili.

Srećan put do plaže!