Zdrave Poslastice Iz Zbirke Recepata Jedne Mame – Tara Božić

recepti jedne mame poslastice

Danas, više nego ikada se govori o ishrani i o njenom značaju. Pastoje razni načini za zdravu ishranu i razne dijete. S obzirom na tempo života vrlo često je teško striktno se pridržavati određenog jelovnika i rasporeda obroka. Ipak ne mora biti sve tako komplikovano. Postoje neki divni ljudi poput Tare Božić koja nesebično deli vrlo jednostavne i zdrave recepte koji su lagani za pripremu, hranjivi i pre svega ukusni.

Sigurna sam da svaka majka želi da se pobrine da njeno dete jede zdravo i kvalitetno, jer moramo biti svesni da nije stomak ono što hranimo nego naše ćelije i jako je važno da se pobrinemo da naše dete unosi obogaćene namirnice a što manje one štetne.

Sa decom to može biti izazov jer je poznato da deca vole slatkiše. Svesni ste negativnog uticaja slatkiša i šećera ali ne možete ‘izolovati’ dete od istih. Ono što možete je da se potrudite da bar dok je u kući, dete poslužite sa domaćim poslasticama koje ste vi pripremili sa puno ljubavi, što će ih učiniti još  slađim i zabavnijim ukoliko uključite vaše mališane u pripremanje.

U tome će vam pomoći Tara. A ko je Tara Božić?

Tara je blogrka, majka dva dečaka i žena koja je posvećena zdravom životu i fitnesu. Na svom profilu @zbirka_recepata_jedne_mame, koji broji preko 130 hiljada pratilaca deli preukusne ideje za bilo koji od obroka kao i ručno pravljene slatkiše o kojima ću danas i govoriti.

Izdvojiću nekoliko poslastica koje sam ja pravila i zbog kojih sam i odlučila da pišem na ovu temu.

1. Proteinski Sladoled

Leto je, i deca bi svakog dana jela sladoled ( a i mi odrasli) ali ne mora baš svakog dana to biti sladoled iz prodavnice. Evo jedne zdravije alternative:

2. Snikers Zalogaji

Da li ste znali da jedna Snikers čokoladica od 57g sadrži 29 g šećera? Evo bolje verzije popularne čokoladice. Vaši klinci će je obožavati.

3. Kikiriki-Malina Kolač

Ukoliko ste za dodatak voća u vaše ručno rađene poslastice onda je ova tortica pravi izbor. Bez dodatog šećera, ukusno i jednostavno.

Nije teško zar ne, a vrlo je važno da sebi i svojim najmilijima pružamo, koliko god možemo, što raznovrsniju i zdraviju hranu kako bi osigurali zdravlje za  budućnost.

Na Tarinom profilu, pored ovih recepata, pronaćićete još sjajnih ideja koje ćete moći da uvrstite u vašu ishranu. Zaista se trudi da uvek donese nešto novo pa tako prateći nju, uvek možete da iznenadite ukućane sa novim, ukusnim specijalitetima. Tara podiže svest o zdravoj ishrani pripremajući za svoju porodicu, a njena harizma i jednostavnost pružiće vam motivaciju da i vi za vašu činite isto.

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.