Uskršnja jaja koja se izdvajaju: Prirodna farba od cvekle i luka

Pripremite prirodnu boju za uskršnja jaja kod kuće

Kupovina gotovih boja za jaja može biti zabavna aktivnost, ali izgleda da ne postoji bolji način za pripremu jedinstvenog, prirodnog izgleda nego da sami napravite boju kod kuće. Osim toga, možete koristiti namirnice koje već imate u svojoj kuhinji ili ih lako nabaviti u prodavnici.

Predstavljamo vam recepte za prirodne boje koje ćete lako napraviti i pomoću kojih će vaša uskršnja jaja zablistati u bojama koje ste sami napravili.

Source: peteandgerrys.com

Za ružičastu boju, potrebni su vam 2 – 3 velike cvekle i sirće

Cveklu naseckajte na kockice veličine 1 santimetra, a zatim u šerpi prokuvajte četiri šolje vode i dve kašike sirćeta. Postepeno dodajte iseckanu cveklu, mešajte i sklonite sa vatre. Ostavite da se jaja natapaju u tečnosti oko 30 minuta. Nakon toga, procedite mešavinu u staklenu posudu i ostavite da se ohladi. Jaja će dobiti lepu, prirodnu, ružičastu nijansu.

Source: whattocooktoday.com

Za narandžastu boju, možete koristiti ljuske od luka

Ogulite luk dok ne dobijete oko 4 šolje ljuski. U šerpi prokuvajte 4 šolje vode i 2 kašike sirćeta, a zatim postepeno dodajte ljuske od luka dok mešate. Krčkajte 30 minuta, a zatim procedite mešavinu u staklenu posudu i ostavite da se ohladi. U ovoj tečnosti možete natapati jaja i ona će dobiti predivnu, narandžastu nijansu.

Source: weekendatthecottage.com

Kada farbate jaja u prirodnoj boji, dužina vremena namakanja određuje intenzitet boje. Ako ih ostavite da se natapaju od 5 do 10 minuta, dobićete svetliju nijansu, a ako ih držite u tečnosti od 30 do 45 minuta, boje će biti dublje i življih tonova.

Source: pinterest.com

Priprema prirodnih boja za uskršnja jaja je zabavna aktivnost koju možete raditi sa svojom decom, prijateljima i porodicom. Uz ovaj jednostavan recept i malo mašte, stvorite nezaboravne uspomene i kreirajte jedinstvene boje za vaša uskršnja jaja.

Picture of Dragana Kodzo

Dragana Kodzo

Dragana je urednica ovog bloga čiji je fokus na modi. Svoju strast ka modi pretočila je u inspirativne članke i savete koje deli sa čitaocima. Kroz svoj rad, istražuje najnovije trendove, modne kombinacije i savete za stilizovanje, inspirišući druge da pronađu svoj jedinstveni modni izraz. Dragana je presrećna što ima priliku da radi u sferi koja je duboko zanima i koja je postala njen životni poziv.