Šta su Zomes kućice na Kosmaju? Kombinacija moderne arhitekture i netaknute prirode

Kada smo suprug i ja prvi put čuli za Zomes kućice na Kosmaju, bili smo pomalo zbunjeni. „Zomes? Šta je to?“

Počeli smo da istražujemo i odlučili da provedemo vikend u jednoj od tih kućica. Evo naših utisaka i saznanja o ovom neobičnom a tako posebnom mestu.

Šta su Zomes kućice?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EVOZOME DESIGN (@evozome)

Reč „Zomes“ može zvučati neobično, ali je zapravo reči o kućicama koje kombinuju princip kupole i fraktalnu geometriju, pružajući jedinstven prostor za odmor i relaksaciju. Ove kućice, građene po principu zlatnog preseka, pružaju savršen ambijent za dvoje.

Lokacija

Kosmaj je planina južno od Beograda, poznata po svojoj lepoti, miru i svežem vazduhu. Lokacija Zomes kućica na ovoj planini je pažljivo odabrana da bi posetiocima pružila priliku da se povežu s prirodom. Kućice su udaljene samo sat vremena vožnje od Beograda što ih čini savršenim mestom za sve one koji žele da pobegnu od gradske vreve i uživaju u prirodi. Ako dolazite iz grada, ne morate brinuti o parkingu jer je obezbeđen unutar kompleksa.

Naše iskustvo

Kao mladi bračni par koji je uvek u potrazi za nečim novim i drugačijim, bili smo oduševljeni ovom avanturom. Kućica u kojoj smo boravili je prostrana, sa velikim prozorima koji su pružali predivan pogled na prirodu Kosmaja. Unutrašnjost je jednostavna, ali udobna, s osnovnim sadržajima potrebnim za prijatan boravak.

Jedna od posebnosti ovih kućica je stakleni plafon kroz koji možete posmatrati zvezde pre nego što zaspite. Ne moram da vam opisujem svoje oduševljenje, iako mi je omiljeni deo vikenda bio kupka u samostojećoj kadi, odakle sam se, uz čašu svog omiljenog vina, divilila prelepom prirodnom okruženju.

 

Jedno od najlepših iskustava bilo je buđenje uz zvuke prirode i doručak koji je dostavljen iz obližnjeg restorana La Montanja. Ptice, šum lišća i miris sveže planinske šume bili su prava terapija za dušu.

Zašto odabrati Zomes kućicu?

Ako ste kao mi, umorni od gradske vreve i u potrazi za nečim drugačijim, ovo mesto je savršen izbor za vas. To je mesto gde možete isključiti telefon, zaboraviti na svakodnevne obaveze i jednostavno uživati u trenutku. Povezivanje s prirodom, meditacija, čitanje knjige uz zvukove prirode ili jednostavno razgovor sa voljenom osobom uz vatru – sve je to moguće ovde.

Naš boravak u Zomes kućici bio je pun regeneracije, smeha i kvalitetnog vremena provedenog zajedno. Pre braka smo tri godie bili u vezi na daljinu i maštali upravo o ovakvim vikendima zajedno, a vi pazite šta želite, možda se i vama snovi ostvare. Preporučujemo svima koji žele da pobegnu od rutine i ponovo se povežu s prirodom i sa samima sobom, jer naš beg od grada nikad nije bio ovako magičan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Lazarevic (@annalazarevic2)