Kako odabrati savršenu frizuru za maturu 2024

Kako odabrati savršenu frizuru za maturu 2024

Sezona matura uskoro kreće i sada se većina devojaka nalazi u potrazi za savršenom haljinom, frizurom i šminkom. Sve to može biti poprilično stresno, ali nemojte se brinuti – tu  sam da vam pomognem, barem kada su u pitanju frizure.

Znam koliko je važno da se osećate sigurno i lepo na ovom važnom događaju, pa sam zato odlučila da sa vama podelim mojih 7 omiljenih frizura za maturu. Neka vam ova lista bude inspiracija i neka vam pomogne da izaberete frizuru koja će se savršeno uklopiti uz vašu haljinu i vaš stil.

Biseri

Biseri u kosi

Biseri i talasi
Source: wedmegood.com
Source: luxyhair.com

Biseri su klasičan dodatak za svečane događaje već decenijama, a sada se sve više koriste i u frizurama. Frizeri biserima ukrašavaju punđe i pletenice, dodajući dodir elegancije i glamura celokupnom izgledu. Biseri se mogu koristiti kao ukras na punđi, talasima ili se mogu obmotati oko pletenice kako bi se dodao suptilan, ali upečatljiv detalj.

Pletenica i riblja kost u repu

Riblja-kost
Source: https://www.instagram.com/p/Bvg48bpFhou/
Pletenica-i-riblja-kost-u-repu
Source: youtube.com
Pletenice-u-repu
Source: https://www.instagram.com/p/B0EOaObIGuW/
Riblja-kost-u-repu
Source: https://www.instagram.com/p/By0vTUKIIDZ/

Riblja kost pletenica je savršen stil za dugu frizuru. Jedna od predivnih riblja kost -frizura koje će vam se sigurno dopasti je kombinacija sa talasima. Istu ovu frizuru možete kombinovati i sa ravnom kosom, ali u kombinaciji sa blagim talasima ona će izgledati mnogo efektnija.

Visoka punđa

Visoka-pundja-masna
Source: https://www.instagram.com/p/CkjAoGcIayj/
Visoka-pundja
Source: https://www.instagram.com/p/Cdvz1bsjgNa/
Source: https://www.instagram.com/p/CcDyP4Toj-4/
Source: https://www.instagram.com/p/CYCJY-ooiW6/

Visoka punđa je frizura koja nikada ne izlazi iz mode i uvek izgleda elegantno i sofisticirano, što je savršeno za maturu. Ova frizura se može kreirati u raznim varijacijama i prilagoditi svakom stilu i dužini kose.

Niska punđa

Niska-pundja-sa-snalom
Source: https://www.instagram.com/p/CT9tvR3IV52/
Souhttps://www.instagram.com/p/CSr1zf5oBqb/rce:
Source: https://www.instagram.com/p/CjqCLcuolcL/

Ova frizura je savršena za one koji žele klasičan i elegantan izgled. Niska punđa je jednostavna frizura koja će vam dati raskošan izgled.

Konjski rep

Konjski-rep-sa-talasima-i-pletenicama
Source: https://www.instagram.com/p/B21qhdzo687/
Source: latest-hairstyles.com
Source: instagram.com

Jednostavna i elegantna, ova frizura za maturu ima puno snage da zadrži vašu kosu na mestu dok plešete celu noć, plus ukrase sa cirkonima koji se uklapaju u slavljeničko raspoloženje večeri! Jedna od najlakših ideja za frizuru za maturu, ovaj izgled možete postići za samo nekoliko minuta.

Stilski talasi kao iz Hollywooda

Ako tražite retro frizuru koja vas neće naterati da se stidite godinama kasnije? Zaljubite se u vremenski neograničene, ali toliko klasične lokne starog Hollywooda! Labave plažne talase pričvrstite snalom za kosu  i osetićete se kao zvezda Holivuda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PAOLA HAIRSTYLE ® (@paollahairstyle)

Talasi-i-cirkoni
Source: https://www.instagram.com/p/CZXcry6Omxe/
Talasi
Source: mojsalonnis.rs
Source: https://www.instagram.com/paollahairstyle/

Ravna kosa

Ravna kosa
Source: pinterest.com

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PAOLA HAIRSTYLE ® (@paollahairstyle)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PAOLA HAIRSTYLE ® (@paollahairstyle)

ravna-ispegkana-kosa
Source: glaminati.com

 

Ravna-kosa-sa-snalom
Source: shaadidukaan.com

Kada želite da postignete jednostavan i uredan izgled za maturu, možete kosu isfenirati ili ispeglati na ravno. Ova frizura je klasična i elegantna, a uz nekoliko ukosnica ili šnala možete joj dodati još malo stila.

Česta pitanja

Kada treba da se sredim za maturu?

Kada je u pitanju kosa, trebaće vam nekoliko sati. Ako je matura u 6 ili 7 sati, preporučila bih da se kosa sredi oko 1 ili 2 sata.

Koliko košta da se sredim za maturu u salonu?

Profesionalne usluge salona za kosu mogu koštati od 2000 do 10.0000 dinara i više,…

Mogu li da nosim spuštenu kosu za maturu?

Ako vaša haljina ima dubok izrez na leđima ili jednostavan visoki izrez, spuštena kosa je odličan izbor! Visoki i niski izrezi su sjajni jer se možete odlučiti za bilo koji stil frizure. Spuštena kosa će samo dodati malo više detalja jednostavnom izrezu na leđima, a ko ne voli da pokaže svoju kosu?!

Koje su popularne frizure za maturu?

Nekoliko popularnih frizura za maturu uključuju punđe, pletenice, polu-podignute frizure i opuštene kovrdže. Odabir frizure često zavisi od haljine i opšteg izgleda.

Kada bi trebalo zakazati termin za maturu?

Preporučuje se da zakazujete termin za frizuru najmanje nedelju dana unapred kako biste osigurali dostupnost.

Kako bih trebalo pripremiti kosu za maturu?

Preporučuje se da operete i osušite kosu noć pre kako bi imala vremena da se smiri. Izbegavajte upotrebu teških proizvoda ili ulja koja mogu da opterete kosu i učine je težom za stilizovanje.

Da li bih trebala doneti sliku frizure koju želim?

Da, uvek je korisno da donesete sliku frizure koju želite na svoj termin. To će dati vašem stilisti jasnu ideju o tome šta tražite i pomoći će da budete zadovoljni krajnjim rezultatom.

Kako mogu učiniti da moja frizura za maturu traje celu noć?

Korišćenje lakova za kosu sa jakim držanjem i izbegavanje dodirivanja kose previše mogu pomoći da vaša frizura traje celu noć. Takođe možete razmotriti upotrebu ukosnica ili drugih ukrasa za kosu kako biste osigurali da se frizura zadrži na svom mestu.

Kako da sama napravim frizuru za maturu kod kuće?

Najbolji način za savršenstvo vaše DIY frizure za maturu je da vežbate. Na YouTube-u postoji mnogo kanala sa izvrsnim tutorijalima koje možete pratiti, ali trebaće vam nekoliko pokušaja da biste savladali tehniku i bili sigurni da imate sve potrebne proizvode. Osim toga, to je odličan izgovor za lepu frizuru bilo koji dan. Niske punđe, elegantni repovi, opuštene lokne, ravna i polupodignuta kosa su sjajne za samostalno oblikovanje.

I na kraju

Drago mi je ako sam vam barem malo pomogla u odabiru savršene frizure za vašu maturu. Zapamtite, važno je odabrati frizuru koja odgovara vašem stilu i ličnosti, ali i koja će vam omogućiti da se osećate samouvereno i udobno tokom cele večeri. Bez obzira na to koju frizuru odaberete, budite ponosni na svoj izgled i uživajte u nezaboravnoj noći sa svojim vršnjacima. Srećno!

Hastja Haljine i Matursko Veče 2024

10 Savršenih Makeup Ideja Za Maturu 2024

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.