Kako odabrati savršenu torbu za maturu 2024

Matursko veče je jedan od važnijih događaja u životu svakog srednjoškolca. Nakon što pronađete savršenu haljinu za ovu noć, vreme je da pronađete i idealnu torbu koja će upotpuniti vaš izgled. Kao što svi znamo, detalji su ono što čini savršen outfit, a torba može biti upravo taj detalj koji će vam dati potrebnu dozu glamura.

Ako vam još samo dobra torba nedostaje da bi zablistali na maturskj večeri ostabite sa nama.

Najbolja opcija bila bi da izaberete pravougaonu, kružnu ili kutija trorbu. Izbegavajte punjenje torbe i nosite samo neophodne stvari poput telefona, ruža za usne, češlja, ogledala, kartica, gotovine i ključeva. Ako zaista morate poneti puno stvari na maturu, tada nabavite nešto veću torbu za ramena.

Crna haljina

Srebrna-torba
Source: shopbop.com

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marlena Torbe (@marlena_bags)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Villa bags (@villa_bags)

Za vaš maturantski izgled definitivno biste trebali izbegavati nešto previše monotonu. Iako bi moglo funkcionisati, crna haljina se ne bi trebala kombinovati sa crnom torbicom. Ideja je da vaš outfit bude upečatljiv, pa odaberite torbu u kontrastnoj boji poput srebra ili zlata za klasičniji izgled.

Ako ste više avanturistički nastrojeni, tada možete birati jarke boje poput fuksija roze ili bogate crvene, ali se pobrinite da je torbica iste teksture kao i vaša haljina. Ako zaista želite da budete na sigurnoj strani i držite se crne torbe, tada se pobrinite da ima neke akcente koji će je istaknuti poput sjajnog vezivanja perlica ili dragulja.

Haljine jarkih boja

 

Nud-torbica
Source: nordstrom.com

 

Ako ćete nositi haljinu jarkih boja, odaberite večernju torbu u smirenijoj boji. Haljine jarkih boja, posebno draguljskih tonova, najbolje izgledaju kada se upare sa metalik nijansama poput zlata, srebra ili biserno bele. Nošenje torbe u drugoj jarkoj boji bi bilo preterano i moglo bi loše uticati na vašu odeću umesto da izgleda glamurozno.

Haljina sa printom

 

Ysl-mala-crna-torba
Source: pinterest.com

S obzirom da je vaša haljina već dovoljno upečatljiva, umanjite svoj izbor torbe tako što ćete odabrati jednobojnu torbu u boji iz palete vaše haljine. Kombinovanje različitih printova može biti previše bučno, pa je u ovom slučaju najbolje igrati na sigurno.

Materijali

 

Mini-Lara-torbica
Source: shopbop.com

Materijal vaše torbice u potpunosti će zavisiti od toga šta se dobro slaže sa vašom haljinom. Najsigurniji i klasični materijali koji se slažu sa haljinom za maturu su saten, svila i koža. Bisere, krzno i šljokice takođe su odlični, ali budite sigurni da vaša haljina nije potpuno ukrašena od glave do pete, jer bi ovi materijali izgledali premoćno.

Providna-torbica
Source: farfetch.com
Srebrna-torba
Source: zara.com

Torbe za večernji izlazak napravljene od plastike izgledaju robusnije i više modno orijentisane ali to će u potpunosti zavisiti od vašeg ličnog stila. Torbe od pletiva i sa vezom mogu biti malo manje formalne, ali mogu raditi u nekim slučajevima, kada to zahteva vaša haljina.

Česta pitanja

 

Crna-torba
Source: shopbop.com

Gde mogu da kupim torbu za maturu?

Možete posetiti prodavnice kao što su Zara, H&M, New Yorker, kao i specijalizovane prodavnice poput Bagatt-a, Carpisa-e, Mone. Torbu za maturu možete kupiti u različitim prodavnicama i online prodavnicama .

Koliko kosta torba za maturu?

Cena torbe za maturu može varirati u zavisnosti od vrste torbe, kvaliteta materijala, brenda i prodavca. U opštem slučaju, torbe za maturu se mogu naći u rasponu cena od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada dinara.

U specijalizovanim prodavnicama ili brendovima, cene torbi za maturu mogu biti nešto više. Međutim, možete pronaći i povoljnije torbe u prodavnicama koje nude popuste ili u online prodavnicama. Savetujemo vam da se raspitate u različitim prodavnicama i uporedite cene kako biste pronašli torbu koja odgovara vašim potrebama i budžetu.

Kada kupujete torbu za maturu, trebalo bi da obratite pažnju na nekoliko stvari:

Veličina: Torba bi trebalo da bude dovoljno velika da možete da stavite sve što vam je potrebno za maturu, ali ne i prevelika da biste je lako nosili.

Materijal: Izaberite torbu napravljenu od kvalitetnog materijala koji će izdržati upotrebu. Ako želite da torba traje, izaberite torbu od kvalitetne kože ili drugog izdržljivog materijala.

Boja i dizajn: Torba bi trebalo da odgovara vašem stilu i da bude u skladu sa vašom odevnom kombinacijom za maturu. U zavisnosti od toga šta planirate da nosite, možete odabrati elegantnu ili modernu torbu.

Pronalaženje savršene torbice za maturu može biti izazovno, ali uz nekoliko saveta i dobro planiranje, možete pronaći torbu koja odgovara vašim potrebama i budžetu. Važno je da obratite pažnju na veličinu, materijal, boju i dizajn, funkcionalnost i cenu. Odaberite raspon cena sa kojim se osećate udobno i krenite u potragu. Uz malo truda i istraživanja, nadamo se da ćete pronaći savršenu torbu za jednu od najčarobnijih noći vašeg života – maturu!

Picture of Dragana Kodzo

Dragana Kodzo

Dragana je urednica ovog bloga čiji je fokus na modi. Svoju strast ka modi pretočila je u inspirativne članke i savete koje deli sa čitaocima. Kroz svoj rad, istražuje najnovije trendove, modne kombinacije i savete za stilizovanje, inspirišući druge da pronađu svoj jedinstveni modni izraz. Dragana je presrećna što ima priliku da radi u sferi koja je duboko zanima i koja je postala njen životni poziv.