Masaža stopala – sve što treba da znate o njoj

vodič za masažu stopala

Kada govorimo o wellness iskustvima koja možemo praktikovati u udobnosti svog doma, masaža stopala nedvosmisleno zauzima posebno mesto. Ona nije samo puka relaksacija, već se radi o tretmanu koji čuva i unapređuje zdravlje stopala, nudeći trenutno olakšanje i dugotrajne blagodeti.

U našem vodiču pružamo vam obilje saveta kako da transformišete vaše dnevne rituale u prave kućne tretmane koji će vas reenergizovati i osloboditi stresa.

Ne dozvolite da umor nadjača vaše korake. Sa nama otkrijte kako se pravilna masaža stopala može utkati u vašu svakodnevnicu, doprinoseći ne samo opuštanju, već i dugoročnom zdravlju vaših stopala.

Glavne Poente

 • Otkrijte kako masaža stopala doprinosi opštem wellness-u i zdravlju.
 • Na koje sve načine masaža stopala može osloboditi nakupljeni stres i umor.
 • Naučite kako da pripremite svoja stopala za masažu koristeći pravilne tehnike.
 • Upoznajte se sa koracima masaže stopala koje možete sami izvesti kod kuće.
 • Saznajte prednosti redovnih kućnih tretmana za dugotrajno zdravlje stopala.

Značaj masaže stopala za opšte blagostanje

Značaj masaže stopala
Source: luftika.rs

Valja istaći neke od ključnih prednosti masaže stopala koje doprinose ne samo lokalnom zdravlju stopala, već i opuštanju celog tela. Svedoci smo da tempo modernog života donosi sa sobom različite vrste stresa, a masaža stopala se ističe kao jedan od prirodnih i efikasnih načina za njegovo umanjenje.

Dejstvo masaže se ogleda i u poboljšanju cirkulacije, što je neophodno za brži oporavak mišića i bolje funkcionisanje celokupnog organizma. Masaža stimuliše krvotok, čime se tkiva snabdevaju većom količinom kiseonika, što doprinosi njihovoj revitalizaciji i regeneraciji.

 • Opuštanje muskulature stopala i smanjenje bola
 • Prevencija stvaranja čukljeva i deformiteta
 • Borba protiv proširenih vena i edema
 • Stimulacija refleksoloških tačaka koje utiču na bolje funkcionisanje unutrašnjih organa
 • Poboljšanje opšteg stanja organizma i jačanje imunološkog sistema

Sada je jasno zašto masažu stopala treba smatrati ne samo prijatnim, već i neophodnim ritualom u modernom dobu. Neka nam ona bude podsetnik da je briga o sebi temelj duševnog i fizičkog zdravlja.

Priprema za masažu: Šta sve treba da znate?

Priprema stopala za masažu je ključna kako bi se postigao maksimalan efekat opuštanja i zdravlja. U nastavku ćemo objasniti koji su to ključni koraci pripreme uključujući neophodan pribor i koraci za pripremu stopala pre masaže.

Esencijalni pribor za masažu stopala

Kako bismo započeli, potrebno je obezbediti opremu za masažu stopala. Pre svega, trebaće vam lavor za toplu kupku, kvalitetna ulja ili losioni za masažu i mekani peškir. Kompletan pribor pomaže u stvaranju prijatne atmosfere i olakšava proces masaže.

oprema za masažu stopala

Značaj tople kupke za stopala pre masaže

Topla kupka za stopala je idealna za početak procesa pripreme. U te svrhe, dodajte morsku so i nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja radi dodatnog efekta aromaterapije. Ova kombinacija ne samo da čisti, već deluje relaksirajuće i priprema mišiće stopala za masažu.

Hidratacija kože stopala pre masaže

Nakon uživanja u toploj kupki, sledi vlaženje kože stopala. Nanesite bogat sloj losiona za stopala ili masažnog ulja da hidrirate kožu, što će doprineti lakoći masaže te činiti kožu mekšom i revitalizovanom. Hidratacija je posebno važna jer sprečava stvaranje iritacija usled trenja tokom masaže.

Oslobađanje napetosti: Tehnike masaže stopala

Kada govorimo o tehnikama modaliteta masaže, ključno je razumeti njihovu ulogu u oslobađanju napetosti i promovisanju zdravlja kroz terapeutske masaže. Korišćenje specifičnih tehnika masaže stopala može značajno poboljšati cirkulaciju i olakšati napetost nakupljenu u mišićima.

 • Kružni pokreti i blagi pritisci na petu pomoći će u stimulaciji krvotoka.
 • Masiranje lukova stopala može smanjiti osećaj težine i umora.
 • Nežno izvlačenje prstiju doprinosi oslobađanju pritiska u zglobovima.
 • Gentle gliding over the arches of the feet can reduce the feeling of heaviness and fatigue.
 • Trljanje oko gležnjeva olakšava pokretljivost i fleksibilnost.

Svaka od ovih tehnika je usmerena na konkretno područje stopala, sa ciljem da pruži najveću moguću korist. Budite slobodni da koristite kombinaciju ovih tehnika za celovito iskustvo koje dovodi do potpunog opuštanja i regeneracije umornih stopala.

Jedini pravi vodič za masažu stopala!

Kada razmišljamo o opuštanju i terapiji za naša umorna stopala, korak po korak masaža predstavlja ideju koju jednostavno ne možemo da ignorisemo. Ova praksa ne samo da učvršćuje tehniku masaže stopala već i unapređuje masažu i zdravlje stopala. Pored toga, redovno uključivanje u ovaj ritual donosi niz koristi masaže i može se smatrati jednim oblikom terapeutske masaže dostupan svima.

Detaljan opis koraka masaže stopala

Naš vodič vam omogućava da osvojite korak po korak tehniku masaže stopala, što je gotovo neophodan element u očuvanju zdravlja vaših nogu. Krenimo od osnova – odmaranje stopala u toploj kupki koja opušta mišiće i priprema ih za dalji tretman. Zatim prelazimo na masiranje stopala i pete, koristeći tehnike koje oslobađaju napetost u tkivima. Nakon tog, krećemo na lista nogu, masirajući ih dubinskim pokretima što poboljšava cirkulaciju. Izvlačenje i lagano istezanje prstiju pomaže u oslobađanju akumuliranog pritiska. Zaokružujemo masažu laganim dodirom i pritiskom koji umiruje i revitalizuje stopala.

Povezivanje tehniku masaže sa zdravljem stopala

Koristi masaže su višestruke, od održavanja mekoće i elastičnosti kože, do poboljšanja cirkulacije i smanjenja nakupljanja tečnosti. Zdravlje naših nogu direktno zavisi od redovne i pravilne masaže koja može ublažiti ili čak sprečiti probleme kao što su bolovi u stopalima, otečenost i umor. Mnogi terapeuti preporučuju tehniku masaže stopala kao deo ukupne nege tijela i načina da se postigne unutrašnji mir i harmonija.

Zaključak koji se nameće sam po sebi jeste da masaža stopala predstavlja ključan element u modernom načinu života gde su stres i fizičko naprezanje postali svakodnevnica. Kroz korak po korak vodič, svatko može naučiti osnovne tehnike kako bi podržao sopstveno zdravlje stopala i uživao u blagodetima masaže iz udobnosti svog doma.

Samomasaža stopala: Kako to uraditi pravilno?

Samomasaža stopala
Source: nezavisne.com

Uvažavajući potrebu za opuštanjem i wellnessom kod kuće, mi vam donosimo savete kako da usvojite tehnike samomasaže stopala koje možete lako primeniti. Samomasaža stopala nije samo moment relaksacije već i prilika da se povežete sa svojim telom, posvetite mu pažnju i unapredite svoje opšte stanje.

 1. Zagrevanje mišića stopala – Ovo je prvi i veoma važan korak. Nežnim pokretima prstiju i dlanova započnite masiranje stopala kako biste pripremili mišiće za dublju masažu.
 2. Primena pravilnog pritiska – Pritiskom palčeva u središte stopala, možemo otpustiti tenziju i umanjiti bolove koji nastaju usled dugotrajnog stajanja ili hodanja.
 3. Masaža gležnjeva – Gležnjevi su često zapostavljeni, a igraju ključnu ulogu u podršci i ravnoteži. Nežno masirajte gležnjeve kružnim pokretima radi poboljšanja fleksibilnosti i cirkulacije.

Kako biste maksimalno iskoristili blagodeti samomasaže stopala, važno je pridržavati se pravilnog redosleda koraka i biti pažljiv prema sopstvenom telu. Svaki pokret treba biti izveden suptilno i sa pažnjom, bez oštrih pritisaka koji mogu dovesti do nelagodnosti.

Iskoristite priliku da u svojoj dnevnoj rutini uvedete samomasažu stopala. Ovo nije samo deo wellnessa kod kuće, već i prilika da poboljšate cirkulaciju i oslobodite se napetosti, prepoznajući i primenjujući tehnike samomasaže koje promovišemo.

Profesionalna masaža stopala u salonu

Kada je u pitanju profesionalna masaža, poseta renomiranom salonu lepote predstavlja pravi izbor za one koji traže vrhunsku uslugu i opuštajuće iskustvo. Pronaći odgovarajućeg masera i osigurati redovan tretman ključno je za dugotrajne benefite masaže stopala.

Izbor pravog terapeuta

Prilikom izbora masera, bitno je da se informišemo o njegovim kvalifikacijama i iskustvu. Konsultacije pre masaže su savršen momenat da diskutujemo o našim potrebama i eventualnim problemima. Dobri terapeuti su u stanju da prepoznaju stanje vaših stopala i primene specifične tehnike prilagođene baš vama.

Trajanje i frekvencija profesionalnih tretmana

Pravi trajanje masaže stopala u salonima lepote obično traje oko 30 minuta po sesiji. Da bi učinci masaže bili optimalni, važno je razmotriti čestoću masaža. Iako pojedinačne potrebe variraju, preporučuje se redovan tretman kako bi se održalo stanje opuštenosti i zdravlja stopala.

Vrsta tretmana Trajanje Čestoća Benefiti
Osnovna masaža stopala 30 minuta 1x mesečno Opuštanje, bolja cirkulacija
Terapeutska masaža 30-60 minuta 2x mesečno Alijevanje bolova, rehabilitacija
Lukzorna masaža sa aromaterapijom 45 minuta Prema potrebi Duboka relaksacija, senzorni užitak

Neka profesionalna masaža stopala bude deo vaše redovne rutine lepote i zdravlja. Kvalitetna masaža u rukama stručnog masera može značiti razliku između privremene olakšice i dugoročnog poboljšanja kvaliteta života. Vaša stopala će vam biti zahvalna!

Tajlandska masaža stopala: Drevna umetnost i njene blagodeti

Tajlandska masaža stopala
Source: m.youtube.com

Kada govorimo o tajlandskoj masaži, ne možemo a da ne istaknemo njenu dugu tradiciju i drevnu umetnost koja se prenosi s kolena na koleno. Ovaj holistički pristup negovanju tela i duha akcentuje važnost sen linija ili energetskih linija, čija stimulacija donosi harmoniju i dobro zdravlje.

Karakteristično za ovu drevnu tehniku je fokus na detaljno i precizno pritiskanje refleksnih tačaka na stopalima i listovima, što dovodi do dubokog osećaja opuštenosti i podsticanja prirodnih procesa samolečenja tela. Posvetimo se, stoga, razumevanju ključnih benefita tajlandske masaže stopala.

 1. Poboljšava cirkulaciju u nogama i celokupnom tela
 2. Umanjuje efekte stresa i ansioznosti
 3. Održava ravnotežu energetskih linija
 4. Stimuliše organe preko refleksnih tačaka
 5. Podstiče oporavak kod umornih i otvrdnutih mišića

Ukoliko tražimo način da integrišemo ovu drevnu praksu u našu rutinu, možemo početi sa jednostavnom relaksacijom u udobnosti našeg doma, ili pak posetiti stručnjaka za tajlandsku masažu, koji će nam pružiti profesionalni tretman.

„Tajlandska masaža je više od običnog pritiska na kožu – to je ceremonija opuštanja koja počiva na mudrosti naših predaka.“

Naša stopala su ogledalo zdravlja. Iskoristimo čarobno dejstvo tajlandske masaže kako bismo oživeli drevnu umetnost za unapređenje celokupnog blagostanja.

Masaža stopala kao prevencija: Zdravlje kroz refleksologiju

U savremenoj praksi, refleksologija je prepoznata kao efikasna metoda prevencije mnogih oboljenja. Propagira ideju da svaka tačka na stopalu odgovara određenom organu u telu i da pravilnom terapeutska masaža možemo pozitivno uticati na njihovo funkcionisanje. Razmotrimo detaljnije kako pravilno primenjena masaža može unaprediti naše zdravlje.

Uticaj na unutrašnje organe

Stimulacijom refleksnih tačaka na stopalima tokom masaže, mogu se poboljšati funkcije unutrašnjih organa. Ovo se postiže pritiskom na specifične zone koje odražavaju stanje organa i sistema u telu, podstičući njihovu bolju radnu sposobnost i potencijal za samoregulaciju.

Energetske linije i balans u telu

Tradicionalna istočna medicina već dugo prepoznaje važnost energetskih linija, poznatih i kao sen linije, u održavanju balansa u telu. Masaža stopala pomaže u oslobađanju blokada na ovim linijama, čime se doprinosi opštem osećaju blagostanja i energetskoj harmonizaciji našeg tela.

Refleksna tačka Organi i funkcije Benefiti masaže
Dno palca Hipofiza i hipotalamus Regulisanje hormonskog balansa
Središte stopala Srce i pluća Poboljšanje cirkulacije i disanja
Unutrašnji luk stopala Digestivni trakt Stimulacija varenja i ublažavanje probavnih smetnji
Nadlaktica Bubrezi i mokraćni putevi Promocija detoksikacije i smanjenje zadržavanja tečnosti
Peta Reproduktivni organi Podrška funkcijama reproduktivnog sistema

Uticaj masaže na cirkulaciju i smanjenje stresa

Kada pričamo o masaži stopala, važno je istaći njenu dvostruku korist – poboljšanje cirkulacije i smanjenje stresa. Vršeći pritisak na ključne tačke, masaža stimuliše krvotok i podstiče detoksikaciju organizma. Iz našeg iskustva, klijenti nakon masaže izveštavaju o osećaju lakoće i boljem raspoloženju, što ukazuje na smanjenje nivoa stresa. Osvrnimo se na konkretne prednosti koje masaža donosi našem telu.

Prednost Kako Masaža Pomaže
Povećanje cirkulacije Stimulisanje protoka krvi uz poboljšanje snabdevanja tkiva kiseonikom i hranljivim materijama.
Promocija detoksikacije Ohrabruje limfni sistem da efikasnije eliminise tokse i otpadne materije.
Smanjenje stresa Opuštanje nervnog sistema, smanjenje napetosti i promocija mentalnog blagostanja.

Osim toga, praktikovanje masaže kao redovnog rituala doprinosi i dugoročnom jačanju imunološkog sistema. Prepoznajemo snažnu vezu između fizičkog dodira i emocionalne ravnoteže, koja se postiže tokom masaže. Stoga, ne smemo zanemariti ni psihološku komponentu koja, kada se harmonizuje sa fizičkom, stvara uslove za sveukupno zdravije biće.

U nastavku vam donosimo nekoliko saveta kako da maksimalno iskoristite prednosti masaže u svakodnevnom životu:

 • Uvedite masažu stopala kao deo opuštajuće večernje rutine.
 • Započnite dan kratkom jutarnjom masažom kako biste poboljšali cirkulaciju i pripremili telo za izazove koji ga očekuju.
 • Kombinujte pravilno disanje sa masažom da biste pojačali efekat detoksikacije.

Osećaj lakoće nakon masaže nije samo trenutan – on je pokazatelj da je vaše telo započelo proces isceljenja i obnove.

Zaključak koji se nameće jeste da je masaža stopala više od pukog rituala lepote; ona je investicija u naše fizičko, ali i emocionalno zdravlje. Uz redovnu praksu, pozitivni efekti se kumulativno povećavaju, nudeći nam ne samo kratkoročno olakšanje već i dugoročnu korist za naš organizam.

Nega stopala između masaža: Saveti za održavanje zdravlja

Redovno vodimo računa o zdravlju i izgledu svojih stopala, jer ona imaju važnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Praktikovanje dobrih navika u nezi stopala između masaža ključno je za očuvanje njihovog zdravlja i prevenciju problema. Osnovni aspekt te nege su higijena stopala i hidratacija stopala, jer dobra nega kože doprinosi njenoj otpornosti na infekcije i oštećenja.

Higijena i hidratacija kao osnova

Bez obzira na vaše dnevne aktivnosti, vaša stopala zahtevaju konstantnu pažnju. Pranje stopala toplom vodom i blagim sapunom trebalo bi da bude deo vaše dnevne rutine. Posebnu pozornost treba obratiti na sušenje između prstiju kako bi se sprečilo stvaranje vlažnog okruženja pogodnog za razvoj bakterija i gljivica. Nakon toga, važno je koristiti kreme ili losione za stopala koji će osigurati hidrataciju stopala i sprečiti isušivanje i pucanje kože.

Preventivne metode protiv gljivičnih infekcija

Gljivične infekcije stopala su uobičajen problem koji može prouzrokovati neugodnosti i bol. Preventiva je najbolji lek, stoga preporučujemo korišćenje specijalizovanih proizvoda poput STOPALIN sapuna i spreja koji su dizajnirani sa ciljem zaštite zdravlja stopala, ali i eliminisanja neprijatnih mirisa. Oni sadrže antifungalne sastojke koji su efikasni u prevenciji gljivičnih infekcija i olakšavaju održavanje sveukupne nege kože vaših stopala.

Kako masaža stopala pomaže kod sportskih povreda

masaža stopala pomaže kod sportskih povreda
Source: kinetico.rs

Kada se suočimo sa sportskim povredama, masaža stopala postaje ključni saveznik u procesu rehabilitacije. Ne samo da ubrzava oporavak, već i smanjuje bol i otok, čineći ovaj pristup neophodnim u preventivi i lečenju.

Specifične tehnike masaže mogu pozitivno uticati na oporavak oštećenih tkiva, podržavajući tako brže vraćanje na sportske terene. U nastavku ćemo razmotriti važne aspekte masaže i njenog uticaja na sportske povrede.

 • Stimulacija cirkulacije za brži oporavak
 • Redukcija bola i upale kroz terapeutske tehnike
 • Podizanje fleksibilnosti i smanjenje rizika od budućih povreda

Masaža kao metoda oporavka treba da bude prilagođena specifičnosti povrede i individualnim potrebama sportiste. Pored toga, ona ima i umirujući efekat koji olakšava psihički pritisak usled povrede.

Tretman masažom Benefiti za sportske povrede Preporučena frekvencija
Masažna terapija na mestu povrede Poboljšava lokalnu cirkulaciju i smanjuje otok 1-2 puta nedeljno
Celokupna masaža stopala Potiče oporavak i generalno stanje organizma U zavisnosti od potreba
Refleksologija Podstiče ravnotežu i harmoniju u telu Po savetu stručnjaka

Pored pomenutih benefita, treba napomenuti da masaža treba da bude deo ukupnog plana oporavka koji uključuje i fizioterapiju, odmor i postepeno vraćanje aktivnostima.

Kroz kontinuirano praktikovanje masaže stopala, sportisti ne samo da postižu brži oporavak, već i unapređuju svoje performanse sprečavajući ponovne povrede.

Na kraju, naš fokus je da kroz stručno vođenje procesa masaže i rehabilitacije pružimo svakom sportisti neophodne uslove za siguran i efikasan oporavak.

Zaključak

Naše putovanje kroz svet masaže stopala pružilo nam je ne samo dragoceno znanje o različitim tehnikama i pristupima, već i razumevanje kako primena masaže može unaprediti naše opšte zdravstveno stanje. Sticanje veština u masaži stopala omogućava nam da efikasno ublažimo napetost i stres koji se nakupljaju tokom dana, čime direktno doprinosimo poboljšanju kvaliteta našeg života.

Povezivanje znanja o masaži sa svakodnevnom praksom

Integracija masaže u našu redovnu wellness rutinu može biti izuzetno korisna. Ne samo da nas spašava od neprijatnih bolova, već nam omogućava da iz dana u dan budemo agilniji, s manje umornih nogu. Masaža stopala nije samo lečenje, već i preventivna praksa koja osnažuje zdravlje stopala i cirkulaciju.

Bonus saveti za maksimalno uživanje u masažama stopala

Za potpuno uživanje, preporučujemo da pre svake masaže stopala stvorite prijatno okruženje simboličnim ritualima poput mirisnih sveća ili tihe, umirujuće muzike. Savladavanje tehniku masaže je samo jedan deo, dok je ulaganje u atmosferu koja prati masažu ono što zaista odvaja obično iskustvo od istinski opuštajuće prakse. Oslobodite svoj um i telo od svakodnevnih briga i omogućite sebi pravi mali beg u uživanje, revitalizaciju i blagodati koje masaža stopala donosi.

FAQ

Kako masaža stopala utiče na opuštanje celog tela?

Masaža stopala deluje tako što oslobađa akumulirani stres i napetost u mišićima, što dovodi do opuštanja ne samo stopala već i celog tela. Terapeutska svojstva masaže pomažu u olakšavanju bola i poboljšavaju naše opšte stanje.

Šta sve treba da imam pre nego što započnem masažu stopala?

Pre nego što započnete masažu stopala, trebalo bi da pripremite lavor za stopala, ulje ili losion za masažu, i peškir. Dodatno, topla kupka sa morskom solju i esencijalnim uljima će pomoći u pripremi stopala i imati aromaterapeutske efekte.

Kakve tehnike masaže stopala se preporučuju za oslobađanje napetosti?

Tehnike koje preporučujemo za oslobađanje napetosti u stopalima uključuju blage pritiske, kružne pokrete po peti, izvlačenje prstiju i trljanje gležnjeva. Ove tehnike pomažu u poboljšanju cirkulacije i opuštaju mišiće stopala.

Koje su prednosti redovne masaže stopala?

Redovna masaža stopala može poboljšati cirkulaciju, smanjiti otoke i akumulaciju tečnosti u nogama, umanjiti stres i napetost, te poboljšati zdravlje stopala i celokupno blagostanje.

Kako se izvodi samomasaža stopala?

Samomasaža stopala može se izvoditi primenom blagih pritisaka i masažnih pokreta, uključujući trljanje, gnječenje i tapkanje po stopalima i gležnjevima. Važno je takođe zagrejati mišiće pre masaže i koristiti odgovarajuće ulje ili losion za bolje klizanje i hidrataciju kože.

Kako odabrati pravog terapeuta za profesionalnu masažu stopala?

Prilikom izbora terapeuta za profesionalnu masažu stopala važno je potražiti kvalifikovanu osobu sa referencama i iskustvom. Terapeut bi trebao biti upoznat sa različitim tehnikama masaže i pristupiti vašem specifičnom problemu sa pažnjom.

Koje su posebne karakteristike tajlandske masaže stopala?

Tajlandska masaža stopala je holistički pristup koji kombinuje tradicionalnu masažu s akupresurom, radeći ne samo na stopalima već i na listovima nogu. Ova masaža cilja refleksne tačke i energetske linije, te unapređuje zdravlje i dovodi do balansa u telu.

Kako refleksologija utiče na zdravlje preko masaže stopala?

Refleksologija se oslanja na ideju da stopala sadrže refleksne tačke povezane sa svim unutrašnjim organima tijela. Stimulisanjem ovih tačaka masažom, refleksologija može poboljšati funkcije organa i doprineti preventivi raznih bolesti.

Na koji način masaža stopala utiče na smanjenje stresa?

Masaža stopala pomaže u smanjenju stresa kroz relaksaciju mišića, poboljšanje cirkulacije, i indukciju osećaja mira i blagostanja. Takođe, aktivacija refleksnih tačaka može uticati na smanjenje mentalnog umora.

Koji su saveti za prevenciju gljivičnih infekcija stopala?

Za prevenciju gljivičnih infekcija preporučujemo redovno pranje i sušenje stopala, primenu hidratantnih krema, kao i korišćenje proizvoda poput STOPALIN sapuna i spreja koji pomažu u održavanju zdravlja stopala i neutrališu neprijatne mirise.

Kako masaža stopala pomaže u oporavku od sportskih povreda?

Masaža stopala može ubrzati oporavak od sportskih povreda kroz stimulaciju cirkulacije u povređenom području, što dovodi do bržeg ozdravljenja tkiva, kao i smanjenja bola i otoka.

Kako masaža stopala može biti uključena u našu svakodnevnu rutinu za bolji kvalitet života?

Uključivanje masaže stopala u našu svakodnevnu rutinu može imati značajan uticaj na naše zdravlje i blagostanje. Redovna masaža može pomoći u opuštanju, prevenciji zdravstvenih problema, i promovisanju opšteg osećaja dobrobiti.

Veze ka izvorima

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.