Najbolje Sandale Koje Će Vas Voditi Kroz Sunčana Podneblja

Najbolje-Sandale-Koje-Ce-Vas-Voditi-Kroz-Suncana-Podneblja

Nalaženje najboljih sandala je kao da osvojite modnu lutriju. Drugo najvažnije nakon farmerki, one nisu baš najlakša kupovina zbog nekoliko kriterijuma koji treba da se ispune: da li će odgovarati za više prilika, da li se slažu sa više kombinacija, koliko su udobne na skali od jedan do deset?

Njihov status nezaobilaznog dela garderobera potvrđen je iz godine u godinu dok krase prolećno-letnje piste Chanel-a, Hermès-a, The Row-a, čineći ih nezaobilaznim u ormarima svake žene bez obzira na doba godine i koliko odmora je u planu. Imajući to u vidu, pronalaženje letnjih sandala nikada nije bilo važnije. Srećom, znamo tačno koji stilovi su najlakši za poželeti.

Kada je u pitanju izbor najbolje marke za sandale, postoje nekoliko popularnih opcija koje se ističu. Evo nekih od najboljih sandala koje se ističu na prvi pogled:

1. Sandale sa platformom

Sandale-sa-platformom
Source: www.zara.com
Source:www.zara.com
Sndale-sa-platformom-saten-roze
Source: stradivarius.com
Krem-sandale-sa-platformom
Source: stradivarius.com

Smatrane su najpopularnijim parom sandala za 2024. godinu, platforme su se vratile. One su bile sve što su ljudi nosili devedesetih i početkom 2000-ih i mogle su se videti kako gazde ulicama skoro svakog grada. Zamislite: Spice Girls, Lizi Mekgvajer, Destiney’s Child i Britni.

2. Japanke

Bez-japanke
Source: zara.com
Print-japanke
Source: zara.com
Kozne-kamel-japanke
Source: zara.com
Japanke
Source: ucbshop.rs

Uprkos nedostatku potpore za svod stopala zbog vrlo ravne unutrašnje strane đona, japanke (ili opanci, kako ih Amerikanci nazivaju) zapravo su jedne od najudobnijih sandala koje bilo ko može imati. To je stil koji ćete prvo izabrati kad pakujete svoj kofer  i odlično se uklapaju u najminimalističkije torbice za izlazak kad vam je potreban predah od onih sandala koje izazivaju žuljeve.

3. Sandale sa debelim djonom

Bez-sandale-sa-debljim-djonom
Source: reserved.com
Kozne-braon-sandale-sa-debljim-djonom
Source: zara.com
sportske-sandale
Source: reserved.com
Zenske-sandale-Replay
Source: mishelfashion.com

Pre 2020. godine, sandale sa debelim djonom (pepeljuge sandale) imale su lošu reputaciju. Poznate po svom „ružnom“ izgledu i često povezane sa sandalama za hodanje na čičak koje bi vaš stari nosio na odmoru sa čarapama (otuda i nadimak), krupne sandale su sada nezaobilazni deo garderobera svakog člana modne scene.

4. Sandale sa visokom petom

Sandale-sa-visokom-petom
Source: ninewest.rs
Ciklama-sandale
Source: zara.com
Steve-Madden-crne-sandale
Source: fashionandfriends.com

Providne-sandale

Sandale nisu vezane za određeno godišnje doba, posebno ne sandale sa visokom petom. Kada je u pitanju podizanje izgleda odela – bilo da je u pitanju izlazak sa partnerom, venčanje, matura, večernji izlazak sa drugaricama ili događaj sa kodeksom oblačenja – sandale sa kaiševima ili vezivanjem oko gležnja i visokom petom su pravi izbor. Za dobro promišljenu investiciju, obratite se markama  koje nude sandale sa visokom petom od kože.

5. Gladijatorske sandale

Gladijatorske-sandale
Source; pullandbear.com
najmoderniji-model-sezone-grcke-sandale-na-vezivanje
Source: zara.com
grcke-sandale-na-vezivanje
Source: obucametro.rs
sandale-na-vezivanje
Source: mango.com

Vratimo se u 2008. godinu kada smo videli neku vrstu obnove gladijatorskih sandala, a zatim se vratimo i u 2015. kada smo svakog člana klana Kardashian/Jenner videli kako ih nose. Od tada su doživele malu preobrazbu. Dizajni sa vezivanjem koje danas nose uticajne osobe su suptilan korak iznad silueta inspirisanih antičkim Rimom koje smo nekada obožavali, ali efekat je i dalje veoma sličan. Voleli ih ili ne, čini se da neće tako lako nestati.

6. Sandale sa platformom

Sandale-sa-platformom
Source: fashionandfriends.com

 

Sandale-sa-platformom-kozne-kamel
Source: zara.com

Negde između sandala sa visokom petom i sandala sa platformom nalazi se skromni par sandala sa platformom. Dovoljno opuštene da se kombinuju sa farmerkama ili pantalonama od lanenog materijala za toplije vreme, a ipak dovoljno elegantne kad je potrebno, sandale sa platformom su prvi izbor u industriji obuće – posebno za sve one kojima ne prija da hodaju na štiklama.

Sandale-sa-platformom-crne
Source: mango.com
Sandale-sa-platformom-pletene
Source: ninewest.rs

7. Papuče

Ravne-papuce-sa-biserima
Source: zara.com
Ravne-papuce

Source: zara,com
Ravne-papuce-sa-snalom
Source: obucagrazia.rs

 

Roze-ravne-papuce
Source: zara.com

Bilo da ih nazivate muzijama, slip-on cipelama, papučama za bazen ili more ne može se poreći da je ova otvorena silueta cipele pravi izbor za praktičnost i jednostavnost.

8. Espadril sandale

Bez-espadrile-sandale
Source: pullandbear.com
Crne-espadrile-sandale
Source: bershka.com
Cvetne-espadrile-sandale
Source: ninewest.com
Bele-espadrile-na-platformu
Source: stradivarius.net

Teško je ne pomisliti na espadril sandale kada se pomisli na leto ili sunčana putovanja, zbog čega su one jedan od najlakših i najželjenijih  modela. Izuzetno udobne i često sa penastim uloškom, espadril sandale mogu se naći kod trgovaca poput pullandbear-a, stradivarius-e i bershka-a ove sezone.

Česta pitanja koja vam mogu pomoći:

1. Kako odrediti veličinu i širinu vaših stopala?

Da biste odredili veličinu i širinu stopala za sandale, izmerite dužinu stopala od pete do vrha palca i širinu stopala na najširem delu. Zatim uporedite ove mere sa veličinskom tabelom određenog brenda ili prodavnice. Razmotrite i svoje lične preference u pogledu udobnosti i prostora u sandalama.

2. Kakav je kvalitet izrade sandala?

Da biste procenili kvalitet sandala, obratite pažnju na materijale od kojih su napravljene, šavove i završnu obradu, kvalitet đona, udobnost tokom nošenja i reputaciju brenda ili proizvođača. Pažljivo ispitajte ove faktore kako biste doneli informisanu odluku o kvalitetu sandala koje želite kupiti.

3. Kako da proverite njihovu udobnost?

Najbolji način da procenite udobnost sandala je da ih isprobate pre kupovine. Hodajte u njima neko vreme kako biste osetili kako se ponašaju na vašim stopalima i da li vam pružaju potrebnu udobnost.

4. Koji materijali su najbolji za sandale?

Prirodna koža je često preferirani materijal zbog svoje izdržljivosti, fleksibilnosti i prirodnog prozračivanja. Takođe, visokokvalitetni sintetički materijali mogu pružiti slične karakteristike, uz dodatnu prednost što su veganski i lakši za održavanje. Takođe, materijali poput pamuka, platna i mreže mogu biti dobar izbor za letnje sandale zbog svoje prozračnosti i laganosti.

Kako smo odabrali najbolje sandale

Kombinujući naše stručno znanje o modi (uključujući koje brendove za koje vredi izdvojiti novac i koji opravdavaju očekivanja) sa ocenama kupaca i podacima o tome šta ste tražili, kreirali smo selekciju najboljih sandala na tržištu. Pročešljali smo kroz dobre i loše proizvode kako biste vi to ne morali, i posebnu pažnju posvetili detaljima kao što su funkcionalnost, cena, materijali, održivost i nosivost kako bismo suzili izbor. Naš cilj je da vam pronađemo komade koji će dugo trajati i dobro funkcionisati.

Picture of Dragana Kodzo

Dragana Kodzo

Dragana je urednica ovog bloga čiji je fokus na modi. Svoju strast ka modi pretočila je u inspirativne članke i savete koje deli sa čitaocima. Kroz svoj rad, istražuje najnovije trendove, modne kombinacije i savete za stilizovanje, inspirišući druge da pronađu svoj jedinstveni modni izraz. Dragana je presrećna što ima priliku da radi u sferi koja je duboko zanima i koja je postala njen životni poziv.