Najbolji spa centar Novi Sad – moje lično iskustvo

Najbolji spa centar Novi Sad

Kada živite u manjem gradu mogućnosti su vam ograničene po pitanju dosta stvari. Inđija, u kojoj ja živim, nije ni baš tako mala ali ni dovoljno velika da bih mogla da zadovoljim sve svoje potrebe. Jedna od njih je odlazak u dobar spa centar.

Kao pripadnica nežnijeg pola briga o telu je nešto što mi je veoma važno. Još kada se u prilog tome dodaju moje „lepe“ godine onda je razumljivo zašto sam počela da posebnu pažnju poklanjam očuvanju svog zdravlja.

Rešila sam da nema više mesta izgovorima „Ne stižem“, „Umorna sam“, „Imam prečih stvari“ i slično.

Samoj sebi moram biti veoma važna jer ću samo tako biti od značaja i svojoj porodici i okruženju. Želim dragi moji da shvatite i vi ovo veoma ozbiljno i da od danas svakoga dana sebi posvetite barem malo pažnje.

Pre par meseci sam sa drugaricom Bojanom išla u Novi Sad kao „moralna podrška“ da uradi pirsing za migrenu. Po malo uplašene pre odlaska, kako će se sve to završiti, odlučile smo da uplatimo sebi dva sata opuštanja u nekom spa centru.

Strašno je što obe u poodmaklim četrdesetim nismo znale ni gde možemo da pronađemo dobar spa centar. Ukucale smo u pretragu najbolji spa centar Novi Sad i zaputile se na prvu lokaciju koja nam je bila ponuđena.

Neću sada otkrivati koje je to mesto bilo nam je okej i to je najvažnije.

Ono što sledi u nastavku priče jeste da je mene samo taj jedan odlazak u spa centar preporodio. Od tog momenta zadala sam sebi obavezu da ću u narednom periodu dva puta mesečno izdvojiti vreme za ovaj veličanstven užitak.

Zadala i ispunila. Prošlo je 3 meseca od tog prvog odlaska i ja sada ponosno mogu da vam se pohvalim sa odličnim poznavanjem ovakvih mesta. Da bih svima vama uštedela vreme i razne pretrage podeliću sa vama utiske iz svakog spa centra koji sam posetila.

Najbolji spa centar Novi Sad – top 5

Moja preporuka za najbolji spa centar u Novom Sadu sadrži 5 mesta. Nije važan redosled kako ću vam ih prikazati jer su svi zaista sjajni i moja relaksacija u svakom od njih je bila vrhunska. Ako imate mogućnosti posetite svaki, nećete se razočarati.

Hotel Sheraton SPA i Wellness

Koliko moćno samo zvuči kada izgovorite to Sheraton. Upravo tako moćno i izgleda. Sve do poslednjeg dočeka Nove godine nisam imala prilike da vidim ovo zdanje. Poziv moje drugarice je glasio ovako: „Da li želiš da dočekamo Novu godinu u jednom hotelu koji broji preko 350 lokacija širom sveta?“

Minut razmišljanja i znala sam o čemu se radi. Sheraton, naravno. Poziv je bio prihvaćen i eto mene na jednom glamuroznom dočeku Nove godine uz moj omiljeni Lexington bend. Još samo da sam tada znala da poseduju i sjajan spa centar. Nisam na žalost.

Prilika je došla dva meseca kasnije. Moram odmah da naglasim zašto ću prvo izdvojiti Sheraton spa. Veličanstven pogled na grad dok se relaksirate je nešto što se ne sreće baš često. Po tome mi se odmah izdvojio i istog trenutka sam znala da ću se ovde vrlo rado vraćati.

Ovde možete pogledati šta sve Sheraton nudi od usluga i koje su cene.

Luxspa – luksuzni spektar usluga

Luxspa Novi Sad

Kao što sam i istakla, luksuz. To je reč koja najbolje opisuje ovo mesto. Znate kako se kod nas kaže „sve pršti od luksuza“. Ovde je upravo tako bez i malo preterivanja.

Moram vam priznati da sam ovo zadovoljstvo iskusila zahvaljujući vaučeru koji sam dobila kao poklon za rođendan. Priznajem osećala sam se kao kraljica tokom boravka ovde.

Na vratima me je dočekalo preljubazno osoblje sa bademantilom, papučama, raznim kozmetičkim preparatima…dočekao me je i pun mini bar pića koje sam imala na raspolaganju.

Zaista svetska priča. Puna 2 sata imala sam nezaboravan užitak. Prvo što sam želela da isprobam bile su tople klupe za koje su mi rekli da je njihova temperatura i do 40c. Neobičan osećaj moram priznati.

Relax masaža je bila vrhunska. Čini mi se da mi je uklonila sav stres i napetost koja je bila nagomilana u meni. Za kraj sam ostavila hidromasažnu kadu koja mi je od svega najviše prijala. Kao teniskom treneru čiji su mišići uvek napeti ovo je bila prava poslastica za moje telo.

Ako se pitate možete li sebi da priuštite ovako nešto evo cenovnika usluga.

Hotel Prezident Spa & Wellness

Prelepi bazeni. Prva asocijacija kada me neko pita kako mi je bilo. Nisam neki veliki poklonik bazena ali ovi u Prezidentu su tako čisti, sa vodom idealne temperature, da sam uživala kupajući se u njima.

Pola sata sam izdvojila i za tursko kupatilo. Moram priznati malo su me terali na ovaj korak jer su moja iskustva u saunama do sada bila prilično loša. Tursko kupatilo je ipak nešto drugačije i nisam zažalila ni malo.

Nešto što nisam uspela da probam jeste kapsula za podmlađivanje. O tome sam slušala do sada ali ovoga puta nisam stigla. Kada budem iskusila i taj doživljaj javiću utiske.

Na kraju mog boravka u ovom spa kompleksu sredila sam i kosu jer imaju usluge frizera i izašla tip top iz Prezidenta.

Veoma je važno da, kada tražite najbolji spa centar Novi Sad, lokacija koja vam bude prikazana bude odgovarajuća i lako dostupna. E tu je Prezident u prednosti jer Futošku ulicu gde se oni nalaze teško da možete izbeći gde god da krenete. Kažu stari Novosađani svi putevi u ovom gradu vode kroz Futošku i Jevrejsku.

Lotos Spa Novi Sad

Za ovaj centar Lotos sam saznala od druga fudbalera koji mi je preporučio jednom prilikom da dođem kod njih na sportsku masažu. Tvrdio mi je da se nakon svake odigrane utakmice ovde najbolje opusti i da ga njihova masaža potpuno regeneriše. I zaista je sjajna. Nakon 40 minuta ove masaže sva moja napetost u mišićima je nestala.

Došla sam inače samo zbog te masaže ali zahvaljujući devojkama koje su radile tamo, i koje znaju svoj posao, ostala sam još 2 sata.

Ono što mi je privuklo pažnju, a moram priznati nisam znala ni šta je a ni čemu služi, su tepidarijum ležaljke. Morala sam da isprobam. Temperatura ovih ležaljki je za par stepeni veća od temperature tela i shvatila sam da je to bilo ono što mi je trebalo. Opuštanje na ovim ležaljkama je sjajno poput nekog detoksa.

Za kraj boravka ovde brčnula sam se malo u đakuziju i time je zaokružen još jedan odličan dan u spa centru.

Lotos nema klasičan bazen, i to je možda jedina zamerka u ovom kompleksu ali bazena ima na sve strane tako da vam možda neće ni nedostajati. Sve ostalo je na nivou. Cene proverite ovde.

Adriatic Spa – privatni spa za dvoje Novi Sad

Sada nešto za zaljubljene ili one koji žele da osvoje nečije srce. Jedan od najlepših trenutaka provedenih u dvoje doživela sam upravo ovde.

Proveden vikend ovde pamti se dugo. Ovo je pravi lux spa jer poseduje i sjajan apartman sa sve kaminom za divno veče. Naspram apartmana je spa prostor u kome se nalazi bazen, sauna, fotelje za masažu.

Ne mogu baš trenutke provedene ovde da vam rečima najbolje dočaram ovo morate sami da doživite. Ali, ne zaboravite, sa voljenom osobom!

Da bih bila iskrena do kraja moram da vam kažem da cena nije baš mala. Od subote veče do nedelje u podne ovo uživanje u lux spa objektu je izašlo oko 15.000 dinara. Svako zadovoljstvo u životu mora na kraju malo i da se plati.

Dok sam vam pisala ova moja iskustva sa spa centrima u Novom Sadu moram priznati da sam se osećala jako lepo. Kao da sam ponovo proživljavala trenutke provedene tamo. Svaki je priča za sebe. Za koji god da se odlučite nećete se pokajati. Može samo negde da vam bude lepo a negde vrhunski. Zavisi malo i od vas ali i od onoga ko će vam praviti društvo u opuštanju i relaksaciji.

Najbolji spa centar u Novom Sadu biće na kraju onaj u koji poželite što pre da se vratite. Pravo je vreme da osetite čari hedonizma.

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.