Najbolje torte koje se ne peku – otkrijte recepte!

20 najboljih torti koje se ne peku, brzo se spremaju, ukusne su i - jeftine!

Zamislite mesto gde vrućina rerne ne postoji, gde su mirisi domaćih dezerta svuda oko vas, a ruke su vam čiste i slobodne jer nema višesatnog mešanja i pečenja. Da, to čarobno mesto je naša kuhinja kada biramo da pravimo neku od torti koje se ne peku.

Ovi recepti su naša mala tajna za slatkiš koji se brzo sprema i jasna odluka kada gledamo protiv satnice, sa željom da impresioniramo goste ili jednostavno učinimo naše nepce srećnim.

Pripremite se na putovanje kroz slasti bez pečenja koje će osvojiti vaša srca (i stomake) jednako kao što to rade topli domaći dezerti – samo bez one dodatne vrućine i čekanja.

Ponesite samo svoju ljubav prema slatkim zalogajima, ostalo smo mi već organziovli za vas!

Ključne informacije

  • Brza priprema bez uključivanja rerne
  • Kombinacija tradicionalnih i modernih ukusa
  • Ekonomični i pristupačni recepti
  • Perfektni izbor za razne prilike
  • Posluženje koje će zadovoljiti sve generacije
  • Mogućnost variranja sastojaka po vašim željama

Najbolje torti koje se ne peku, brzo se spremaju, ukusne su i – jeftine!

Kada pričamo o dobro poznatom i omiljenom rečniku svakog ljubitelja slatkiša, „brzo“, „ukusno“ i „jeftino“ svakako zauzimaju čelne pozicije. Razumemo da u ubrzanom načinu života, u kojem su minute dragocene, pravljenje torti koje se ne peku predstavljaju idealno rešenje za sve nas koji tragamo za slatkim zalogajem koji neće oduzeti previše vremena.

Nepečene poslastice ne samo da štede vreme već i očuvaju novčanik, a pritom ne skrate na ukusu. Evo nekoliko razloga zbog čega ćete se zaljubiti u ove divote:

  • Savršene su za iznenadne goste i brze slavljeničke prilike.
  • Ne zahtevaju iskustvo šefa poslastičarnice, već samo volju za eksperimentisanjem.
  • Domaći dezerti poput ovih su izdašni, a sastojci pristupačni.

Ništa ne može zameniti onaj slatki osećaj zadovoljstva kada postavite savršeno dekorisanu tortu pred goste, a znate da vam nije oduzela ceo dan. Tu nastupaju hit torte poput grčke sladoled torte koja hladi u najtoplijim danima, ili brze pesak torte čija tekstura mami uzdahe. Za ljubitelje čokolade tu je neodoljiva, ali jednostavna Lažna Švarcvald torta. A kada postanete vodič kroz slatki svet posnih poslastica, Posna kapri torta će vam pokazati put.

Kako rekoh, mi smo tu da umesto vas odvojimo zrno od kukolja i poslužimo vam informacije o najboljim receptima na srebrnom pladnju.

Zato, pripremite se da zavirite u svet slatkih čuda koja se čine gotovo magično – prave se brže nego što je potrebno reći „još jedno parče“. Ne propustite priliku da ovim slasnim i štedljivim receptima učinite vašu trpezu bogatijom i zasladite dane sebi i svojim najdražima.

Lažna Švarcvald torta – Kraljica među nepečenim tortama

Lažna Švarcvald torta

Kada govorimo o desertima koji zavređuju titulu slatke aristokratije, lažna Švarcvald torta stoji ponosito na tronu. Ova poslastica je kao čarobni ples čokolade, višanja i pavlake koji neodoljivo mami sve sladokusce. Mi ćemo vam otkriti kako se priprema ova delikates torta koja ni u jednom trenutku ne zahteva pečenje, a rezultat je maestralan – ukras svakog stola.

Sastojci koji osvajaju

  • 400 g čokoladnog keksa
  • 200 ml mleka
  • 120 g šlaga s ukusom vanile
  • litar i po mleka
  • 100 g čokoladnog namaza (Nutela ili slično)
  • 200 g višanja
Glazura
  • 100 ml mleka
  • 50 g putera
  • 50 g kakaoa
  • 50 g šećera

Priprema korak po korak

Uzeti keks i umakati ga u mleko, zatim ređati u pleh koji će biti osnova torte. Posebno umutiti šlag sa mlekom ili kiselom vodom i podeliti ga na tri dela.

Prvi deo šlaga pomešati sa čokoladnim kremom i lagano izmešati, pa preliti preko keksa u plehu. Zatim poređati višnje preko čokoladnog fila, pa preliti belim filom. Ponoviti postupak sa keksom umočenim u mleko, zatim crnim filom, višnjama i belim filom.

Na kraju složiti keks na vrh torte. Preko keksa preliti glazuru od čokolade i ostalih sastojaka. Važno je ostaviti tortu da se dobro ohladi u frižideru pre služenja, jer šlag može da omekša. Po želji, preko čokolade možete dodati voće.

Za kraj, postavite sebi pravo pitanje – postoji li išta slađe od ove jednostavne čarolije višanja i čokolade takozvane lažne Švarcvald torte? Dok razmišljate, zavirite u frižider i dozvolite sebi da uživate u čarima prave nepečene torte koja je ujedno i vizuelno i ukusno zadovoljstvo. Prijatno!

Torta Lejdi Di – Elegancija bez rerne

Torta Lejdi Di

Mi znamo da vaša trpeza zaslužuje samo najfinije. Zato vam sa ponosom predstavljam tortu Lejdi Di, simbol sočnosti i nežnosti, a sve to bez pečenja! Ovaj klasik vas nikada neće izneveriti, bio to porodični ručak ili gala veče.

Sastojci

  • 1l mleka
  • 3 pudinga od vanile (120g)
  • 8 kašika šećera
  • 120g maslaca
  • 100g mlevene plazme (može i neki drugi keks)
  • 150g plazma keks (lomljen)
  • 1kg banana
  • 100ml slatke pavlake
  • 100g čokolade za kuvanje-može i crna

Kalup za pripremu ove torte treba da je dimenzija 22×22. Možete koristiti i okrugli ali neka vam dimenzije približno odgovaraju.

Priprema

U mleko dodati šećer i puding. Sjediniti sve lepo i skuvati puding. Dodati maslac pa mešati da se maslac otopi.

U mlevenu plazmu izlomiti na male komadiće i običnu plazmu. Vruć puding sipati preko keksa i sve dobro izmešati.

Banane iseći na kolutove.

Polovinu smese od keksa sipati u obložen kalup. Preko toga staviti banane pa drugi deo smese od keksa. Ponovo banane poređati i nakon toga staviti u frižider.

Otopiti čokoladu i pavlaku.

Kada se torta stegne u frižideru preokrenuti je naopako na tacnu i preliti sa čokoladom.

Tortu možete ukrasiti sa mlevenom plazmom.

Dobrodošli u svet gde se u recepti pretvaraju u umetnička dela, a torta Lejdi Di je naša Mona Liza. Kada probate njen blagi ukus vanilina i prijatnu teksturu, shvatićete zašto je svojstvena plemstvu. I uverićete se – prava elegancija dolazi i bez upotrebe rerne!

Brza pesak torta – Ukus koji se pamti

Brza pesak torta

Kada nam život zatreba malo slatke čarolije, mi posegnemo za našim vernim receptom za brzu pesak tortu. Poslastica koja osvaja srcem i nepcem, a iziskuje minimum vremena i truda. Evo kako da i vi postanete čarobnjaci u kuhinji i zasladite trenutke s najmilijima!

Sastojci: 120 g vanila pudinga (praha za puding), 80 g šećera, 300 ml mleka + 550 ml mleka, 250 g neslanog putera omekšalog na sobnoj temperaturi, 200 g šećera u prahu, 150 g mlevene plazme, 130 g nezaslađenog kokosa, 150 g mlevenih oraha, 300 ml slatke pavlake, malo kokosa za posipanje kalupa, čokoladne mrvice za dekoraciju.

Priprema

Posuti dno kalupa kome se skidaju stranice, prečnika 23 cm, kokosom.

Pomešati puding i šećer, dodati 300 ml mleka i dobro promešati.

Ostatak mleka (550 ml) staviti da prokuva. Kad prokuva, usuti puding smesu uz neprestano mešanje. Kuvati dok se smesa zgusne, oko 2-3 minuta, uz neprestano mešanje.

Prebaciti puding u činiju i direktno ga prekriti prijanjajućom folijom tako da folija leži na površini pudinga. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti puter do kremaste teksture. Postepeno dodavati šećer u prahu. Dodati ohlađeni puding i dobro umutiti. Podeliti smesu na 3 dela.

U prvi deo dodati mlevenu plazmu, umutiti, pa na kraju promešati špatulom da se sve lepo poveže. Usuti u kalup, jednu po jednu kašiku svuda po dnu kako bi se smesa lakše rasporedila i da se kokos sa dna ne bi pomešao sa smesom. Lepo poravnati pa ostaviti u frižider dok se sledeći sloj ne pripremi.

U drugi deo smese usuti kokos, umutiti mikserom, pa dobro špatulom promešati i rasporediti preko sloja sa plazmom. Dobro poravnati i ostaviti u frižider dok se priprema sloj sa orasima.

U treći deo dodati mlevene orahe, umutiti, promešati špatulom i rasporediti preko sloja sa kokosom. Dobro poravnati i ostaviti u frižider.

Umutiti slatku pavlaku pa rasporediti preko torte. Ostaviti u frižideru preko noći. Dekorisati po želji.

Pre nego što otvorite kalup, pređite nožem oko torte da biste je odvojili od kalupa.

Huanita torta – Jednostavnost na delu

Huanita torta

  • 800 g šlaga
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 g čokoladnih napolitanki
  • 300 g kokosa
  • 1,5 l mleka
  • 3 kesice želatina
  • 20 kašika šećera

Posipanje

  • 200 g čokolade

Rastvoriti želatin u 1 dl mleka. Skuvati preostalo mleko sa šećerom, pa dodati rastvoren želatin i kuvati još 10 minuta. Skloniti sa šporeta, ohladiti i umutiti sa šlagom.

Podeliti šlag na tri dela. U jedan deo dodati kokos, u drugi mleveni keks, a u treći mlevene napolitanke. Dublju posudu obložiti aluminijumskom folijom, narendati čokoladu, pa ređati filove jedan preko drugog. Tortu ostaviti preko noći u frižideru, a potom je okrenuti kako bi čokolada bila na vrhu.

Kada poželimo slatkiš koji se pamti, a vremena je malo, mi biramo Huanita tortu. Ovaj desert je kao stvoren za trenutke kada treba brzo reagovati, a želimo da impresioniramo ukusima i teksturama. Huanita je više od torte – to je naša čarobna čarolija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Zašto izabrati ovu tortu

Nećete naći jednostavniji recept koji je u isto vreme tako ispuni vaša očekivanja. Bez pečenja, brzo i efektno, Bela huanita torta osvaja još na prvi pogled. Pritom, s napolitankama koje svakom zalogaju daruju neodoljivu hrskavost, i slatkom pavlakom koja svaki sloj čini neverovatno kremastim, ova torta se ubraja u naše najdraže slatkiše.

Grčka sladoled torta – Osvježenje u svakom zalogaju

Grčka sladoled torta

Zamislite sunčani letnji dan, vetar koji lagano mrsi kosu i prvi zalogaj neodoljive Grčke sladoled torte koja se topi u ustima.

Sastojci

mleko 1 l
šećer 300 g
mleko za želatin 3 dl
želatin 4 kesice
šlag 500 g
čokolada 300 g
jagode 300 g
mleveni plazma keks 300 g
piškote 2 manje kutije

U mleko dodati šećer, prokuvati i ostaviti da se ohladi. U međuvremenu, potopiti želatin u hladno mleko. Kada se mleko ohladi, dodati rastopljeni želatin i lagano mutiti mikserom dok ne dobijete glatku masu, zatim dodati šlag. Mutiti sve zajedno oko 10 minuta, pa podeliti fil na tri jednaka dela.

U prvi deo dodati rendanu čokoladu, u drugi iseckane jagode, a u treći mleveni plazma keks. U pleh dimenzija 36×24 cm staviti foliju, pa preko nje sipati prvi deo fila, zatim drugi deo, pa treći deo. Preko poslednjeg dela fila poređati piškote koje su prethodno provučene kroz sok od jagoda.

Tortu ostaviti u frižideru da se stegne, a zatim je izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati po želji.

Nasuprot popularnom mišljenju, ne treba čekati visoke temperature kako bismo uživali u hladnoj blagodeti ove poslastice. Grčka sladoled torta je torta za sva godišnja doba, idealna za slavlja, okupljanja ili kao hedonistički beg od svakodnevnice.

Posna kapri torta – Miris proleća bez pečenja

Posna kapri torta

Kada je vreme posta i kada se traži nešto slatko, naša posna kapri torta je tu da zadovolji vaše potrebe. Bez greške kombinuje voćni okus sa bogatom teksturou, dok se sve to odvija bez dotiska rerne. Razmislite samo o toj simfoniji ukusa koja dolazi bez muke pečenja!

Idealna za dane posta

Cenimo vašu posvećenost vrednostima i tradiciji, stoga smo smislili recepte koji poštuju post i istovremeno pružaju istinsko zadovoljstvo. Usklađivanje bogatih i sočnih sastojaka u posnoj varijanti nije nimalo lako, ali mi smo to učinili maestralno!

Voćni slojevi koji mame

Jeste li spremni za slojeve sočnih naranči, ananasa, i posnog krema koji će vas voditi kroz čarobno putovanje ukusa? Pripremite se na slatki zalogaj voća koji prepliće sa posnim filom od vanilina i ukrašenim bez pečenja keksima. Ovo je torta koja mami sve vaše čulo.

Naša Posna kapri torta dokaz je da voćni slatkiši mogu biti i više nego zadovoljavajući, čak i kada se pridržavamo posebnih prehrambenih zahteva. Obećavamo, posle prvog zalogaja, shvatićete zašto je ova torta postala nezaobilazan gost na stolovima tokom posta.

Keks torta – Kada želite brzinu i praktičnost

Kada se pojavi neočekivani posetu, ili jednostavno kada vas obuzme glad za slatkišima, a vremena je malo na raspolaganju, Keks torta trči u vašu pomoć. Sa svojom sposobnošću da se brzo se spremaju, ovi recepti su savršen način da impresionirate goste ili obradujete domaćinstvo ukusnim domaćim dezertom, a najlepše od svega – bez pečenja!

Keks torta recept

  • Brzina pripreme omogućava potpunu poslasticu za svega pola sata.
  • Korišćenjem sastojaka koje većina nas ima u kuhinji, izbegavamo nepotrebno gubljenje vremena u kupovini.
  • Flexibilnost u izboru kreme pruža mogućnost personalizovanja torte prema sopstvenom ukusu.

Ukusan domaći dezert koji se uvek priprema sa ljubavlju, neće izostati ni u najneplaniranijim momentima. Pročitajte kako da majstorski pripremite Keks tortu koja će u hodu pokupiti sve pohvale.

Sastojak Količina Napomena
Petit keks 300g Poželjno mekaniji
Mleko ili kafa 200ml Za natapanje keksa
Puter 200g Masnoća po vašem izboru
Šećer u prahu 100g Za slatkoću kreme
Čokolada za kuvanje 100g Za bogati čokoladni ukus

Dakle, sledeći put kada vam treba brzinski dezert, pustite mašti na volju i spremite neodoljivu Keks tortu koji se brzo sprema, a koji će omađijati sve vas poslastičare širom regije svojim domaćim šmekom i neodoljivošću.

Brza banana torta – Kremasta poslastica u trenu

Kada poželimo nešto izuzetno slatko i bogato ukusom, a vremena za pripremu imamo kao u TV kvizovima – tada biramo Brzu bananu tortu. Ova čarolija bez pečenja obogaćuje našu trpezu neodoljivim slojevima nežnog vanilin pudinga i aromaticnih banana. Mi smo proverili, i možemo potvrditi: nije mit da se sreća može izmeriti kremastim zalogajem!

Dakle, kada kucaju neočekivani gosti na vaša vrata ili kada vas obuzme nekontrolisana žudnja za slatkišima, nudimo vam recept za brzu banana tortu – spas u zadnji čas. Što je najbolje, sve sastojke verovatno već imate na dohvat ruke u vašoj kuhinji, što ovu tortu čini ne samo brzom već i praktičnom opcijom u svakoj situaciji.

Zamislite samo: privlačna ambalaža sočnog voća i profinjenog pudinga, sve to u jednoj svesnoj odluci da zasladite dan. Spremni za poslastice koje se ne peku? Uz naše recepte i male kuhinjske trikove, Brza banana torta biće vaš adut koji se ne igra otvorenim kartama, već se mudro čuva za kraj partije. Uverite se i sami zašto je ova torta neodoljiva završnica svakog druženja.

Veze ka izvorima

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.