Najbolje torte koje se ne peku – otkrijte recepte!

20 najboljih torti koje se ne peku, brzo se spremaju, ukusne su i - jeftine!

Zamislite mesto gde vruฤ‡ina rerne ne postoji, gde su mirisi domaฤ‡ih dezerta svuda oko vas, a ruke su vam ฤiste i slobodne jer nema viลกesatnog meลกanja i peฤenja. Da, to ฤarobno mesto je naลกa kuhinja kada biramo da pravimo neku od torti koje se ne peku.

Ovi recepti su naลกa mala tajna za slatkiลก koji se brzo sprema i jasna odluka kada gledamo protiv satnice, sa ลพeljom da impresioniramo goste ili jednostavno uฤinimo naลกe nepce sreฤ‡nim.

Pripremite se na putovanje kroz slasti bez peฤenja koje ฤ‡e osvojiti vaลกa srca (i stomake) jednako kao ลกto to rade topli domaฤ‡i dezerti – samo bez one dodatne vruฤ‡ine i ฤekanja.

Ponesite samo svoju ljubav prema slatkim zalogajima, ostalo smo mi veฤ‡ organziovli za vas!

Kljuฤne informacije

  • Brza priprema bez ukljuฤivanja rerne
  • Kombinacija tradicionalnih i modernih ukusa
  • Ekonomiฤni i pristupaฤni recepti
  • Perfektni izbor za razne prilike
  • Posluลพenje koje ฤ‡e zadovoljiti sve generacije
  • Moguฤ‡nost variranja sastojaka po vaลกim ลพeljama

Najbolje torti koje se ne peku, brzo se spremaju, ukusne su i – jeftine!

Kada priฤamo o dobro poznatom i omiljenom reฤniku svakog ljubitelja slatkiลกa, „brzo“, „ukusno“ i „jeftino“ svakako zauzimaju ฤelne pozicije. Razumemo da u ubrzanom naฤinu ลพivota, u kojem su minute dragocene, pravljenje torti koje se ne peku predstavljaju idealno reลกenje za sve nas koji tragamo za slatkim zalogajem koji neฤ‡e oduzeti previลกe vremena.

Nepeฤene poslastice ne samo da ลกtede vreme veฤ‡ i oฤuvaju novฤanik, a pritom ne skrate na ukusu. Evo nekoliko razloga zbog ฤega ฤ‡ete se zaljubiti u ove divote:

  • Savrลกene su za iznenadne goste i brze slavljeniฤke prilike.
  • Ne zahtevaju iskustvo ลกefa poslastiฤarnice, veฤ‡ samo volju za eksperimentisanjem.
  • Domaฤ‡i dezerti poput ovih su izdaลกni, a sastojci pristupaฤni.

Niลกta ne moลพe zameniti onaj slatki oseฤ‡aj zadovoljstva kada postavite savrลกeno dekorisanu tortu pred goste, a znate da vam nije oduzela ceo dan. Tu nastupaju hit torte poput grฤke sladoled torte koja hladi u najtoplijim danima, ili brze pesak torte ฤija tekstura mami uzdahe. Za ljubitelje ฤokolade tu je neodoljiva, ali jednostavna Laลพna ล varcvald torta. A kada postanete vodiฤ kroz slatki svet posnih poslastica, Posna kapri torta ฤ‡e vam pokazati put.

Kako rekoh, mi smo tu da umesto vas odvojimo zrno od kukolja i posluลพimo vam informacije o najboljim receptima na srebrnom pladnju.

Zato, pripremite se da zavirite u svet slatkih ฤuda koja se ฤine gotovo magiฤno – prave se brลพe nego ลกto je potrebno reฤ‡i „joลก jedno parฤe“. Ne propustite priliku da ovim slasnim i ลกtedljivim receptima uฤinite vaลกu trpezu bogatijom i zasladite dane sebi i svojim najdraลพima.

Laลพna ล varcvald torta โ€“ Kraljica meฤ‘u nepeฤenim tortama

Laลพna ล varcvald torta

Kada govorimo o desertima koji zavreฤ‘uju titulu slatke aristokratije, laลพna ล varcvald torta stoji ponosito na tronu. Ova poslastica je kao ฤarobni ples ฤokolade, viลกanja i pavlake koji neodoljivo mami sve sladokusce. Mi ฤ‡emo vam otkriti kako se priprema ova delikates torta koja ni u jednom trenutku ne zahteva peฤenje, a rezultat je maestralan โ€“ ukras svakog stola.

Sastojci koji osvajaju

  • 400 g ฤokoladnog keksa
  • 200 ml mleka
  • 120 g ลกlaga s ukusom vanile
  • litar i po mleka
  • 100 g ฤokoladnog namaza (Nutela ili sliฤno)
  • 200 g viลกanja
Glazura
  • 100 ml mleka
  • 50 g putera
  • 50 g kakaoa
  • 50 g ลกeฤ‡era

Priprema korak po korak

Uzeti keks i umakati ga u mleko, zatim reฤ‘ati u pleh koji ฤ‡e biti osnova torte. Posebno umutiti ลกlag sa mlekom ili kiselom vodom i podeliti ga na tri dela.

Prvi deo ลกlaga pomeลกati sa ฤokoladnim kremom i lagano izmeลกati, pa preliti preko keksa u plehu. Zatim poreฤ‘ati viลกnje preko ฤokoladnog fila, pa preliti belim filom. Ponoviti postupak sa keksom umoฤenim u mleko, zatim crnim filom, viลกnjama i belim filom.

Na kraju sloลพiti keks na vrh torte. Preko keksa preliti glazuru od ฤokolade i ostalih sastojaka. Vaลพno je ostaviti tortu da se dobro ohladi u friลพideru pre sluลพenja, jer ลกlag moลพe da omekลกa. Po ลพelji, preko ฤokolade moลพete dodati voฤ‡e.

Za kraj, postavite sebi pravo pitanje โ€“ postoji li iลกta slaฤ‘e od ove jednostavne ฤarolije viลกanja i ฤokolade takozvane laลพne ล varcvald torte? Dok razmiลกljate, zavirite u friลพider i dozvolite sebi da uลพivate u ฤarima prave nepeฤene torte koja je ujedno i vizuelno i ukusno zadovoljstvo. Prijatno!

Torta Lejdi Di โ€“ Elegancija bez rerne

Torta Lejdi Di

Mi znamo da vaลกa trpeza zasluลพuje samo najfinije. Zato vam sa ponosom predstavljam tortuย Lejdi Di, simbol soฤnosti i neลพnosti, a sve to bez peฤenja! Ovaj klasik vas nikada neฤ‡e izneveriti, bio to porodiฤni ruฤak ili gala veฤe.

Sastojci

  • 1l mleka
  • 3 pudinga od vanile (120g)
  • 8 kaลกika ลกeฤ‡era
  • 120g maslaca
  • 100g mlevene plazme (moลพe i neki drugi keks)
  • 150g plazma keks (lomljen)
  • 1kg banana
  • 100ml slatke pavlake
  • 100g ฤokolade za kuvanje-moลพe i crna

Kalup za pripremu ove torte treba da je dimenzija 22×22. Moลพete koristiti i okrugli ali neka vam dimenzije pribliลพno odgovaraju.

Priprema

U mleko dodati ลกeฤ‡er i puding. Sjediniti sve lepo i skuvati puding. Dodati maslac pa meลกati da se maslac otopi.

U mlevenu plazmu izlomiti na male komadiฤ‡e i obiฤnu plazmu. Vruฤ‡ puding sipati preko keksa i sve dobro izmeลกati.

Banane iseฤ‡i na kolutove.

Polovinu smese od keksa sipati u obloลพen kalup. Preko toga staviti banane pa drugi deo smese od keksa. Ponovo banane poreฤ‘ati i nakon toga staviti u friลพider.

Otopiti ฤokoladu i pavlaku.

Kada se torta stegne u friลพideru preokrenuti je naopako na tacnu i preliti sa ฤokoladom.

Tortu moลพete ukrasiti sa mlevenom plazmom.

Dobrodoลกli u svet gde se u recepti pretvaraju u umetniฤka dela, a torta Lejdi Di je naลกa Mona Liza. Kada probate njen blagi ukus vanilina i prijatnu teksturu, shvatiฤ‡ete zaลกto je svojstvena plemstvu. I uveriฤ‡ete se – prava elegancija dolazi i bez upotrebe rerne!

Brza pesak torta โ€“ Ukus koji se pamti

Brza pesak torta

Kada nam ลพivot zatreba malo slatke ฤarolije, mi posegnemo za naลกim vernim receptom za brzu pesak tortu. Poslastica koja osvaja srcem i nepcem, a iziskuje minimum vremena i truda. Evo kako da i vi postanete ฤarobnjaci u kuhinji i zasladite trenutke s najmilijima!

Sastojci: 120 g vanila pudinga (praha za puding), 80 g ลกeฤ‡era, 300 ml mleka + 550 ml mleka, 250 g neslanog putera omekลกalog na sobnoj temperaturi, 200 g ลกeฤ‡era u prahu, 150 g mlevene plazme, 130 g nezaslaฤ‘enog kokosa, 150 g mlevenih oraha, 300 ml slatke pavlake, malo kokosa za posipanje kalupa, ฤokoladne mrvice za dekoraciju.

Priprema

Posuti dno kalupa kome se skidaju stranice, preฤnika 23 cm, kokosom.

Pomeลกati puding i ลกeฤ‡er, dodati 300 ml mleka i dobro promeลกati.

Ostatak mleka (550 ml) staviti da prokuva. Kad prokuva, usuti puding smesu uz neprestano meลกanje. Kuvati dok se smesa zgusne, oko 2-3 minuta, uz neprestano meลกanje.

Prebaciti puding u ฤiniju i direktno ga prekriti prijanjajuฤ‡om folijom tako da folija leลพi na povrลกini pudinga. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti puter do kremaste teksture. Postepeno dodavati ลกeฤ‡er u prahu. Dodati ohlaฤ‘eni puding i dobro umutiti. Podeliti smesu na 3 dela.

U prvi deo dodati mlevenu plazmu, umutiti, pa na kraju promeลกati ลกpatulom da se sve lepo poveลพe. Usuti u kalup, jednu po jednu kaลกiku svuda po dnu kako bi se smesa lakลกe rasporedila i da se kokos sa dna ne bi pomeลกao sa smesom. Lepo poravnati pa ostaviti u friลพider dok se sledeฤ‡i sloj ne pripremi.

U drugi deo smese usuti kokos, umutiti mikserom, pa dobro ลกpatulom promeลกati i rasporediti preko sloja sa plazmom. Dobro poravnati i ostaviti u friลพider dok se priprema sloj sa orasima.

U treฤ‡i deo dodati mlevene orahe, umutiti, promeลกati ลกpatulom i rasporediti preko sloja sa kokosom. Dobro poravnati i ostaviti u friลพider.

Umutiti slatku pavlaku pa rasporediti preko torte. Ostaviti u friลพideru preko noฤ‡i. Dekorisati po ลพelji.

Pre nego ลกto otvorite kalup, preฤ‘ite noลพem oko torte da biste je odvojili od kalupa.

Huanita torta โ€“ Jednostavnost na delu

Huanita torta

  • 800 g ลกlaga
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 g ฤokoladnih napolitanki
  • 300 g kokosa
  • 1,5 l mleka
  • 3 kesice ลพelatina
  • 20 kaลกika ลกeฤ‡era

Posipanje

  • 200 g ฤokolade

Rastvoriti ลพelatin u 1 dl mleka. Skuvati preostalo mleko sa ลกeฤ‡erom, pa dodati rastvoren ลพelatin i kuvati joลก 10 minuta. Skloniti sa ลกporeta, ohladiti i umutiti sa ลกlagom.

Podeliti ลกlag na tri dela. U jedan deo dodati kokos, u drugi mleveni keks, a u treฤ‡i mlevene napolitanke. Dublju posudu obloลพiti aluminijumskom folijom, narendati ฤokoladu, pa reฤ‘ati filove jedan preko drugog. Tortu ostaviti preko noฤ‡i u friลพideru, a potom je okrenuti kako bi ฤokolada bila na vrhu.

Kada poลพelimo slatkiลก koji se pamti, a vremena je malo, mi biramo Huanita tortu. Ovaj desert je kao stvoren za trenutke kada treba brzo reagovati, a ลพelimo da impresioniramo ukusima i teksturama. Huanita je viลกe od torte – to je naลกa ฤarobna ฤarolija koja nikoga ne ostavlja ravnoduลกnim.

Zaลกto izabrati ovu tortu

Neฤ‡ete naฤ‡i jednostavniji recept koji je u isto vreme tako ispuni vaลกa oฤekivanja. Bez peฤenja, brzo i efektno, Bela huanita torta osvaja joลก na prvi pogled. Pritom, s napolitankama koje svakom zalogaju daruju neodoljivu hrskavost, i slatkom pavlakom koja svaki sloj ฤini neverovatno kremastim, ova torta se ubraja u naลกe najdraลพe slatkiลกe.

Grฤka sladoled torta โ€“ Osvjeลพenje u svakom zalogaju

Grฤka sladoled torta

Zamislite sunฤani letnji dan, vetar koji lagano mrsi kosu i prvi zalogaj neodoljive Grฤke sladoled torte koja se topi u ustima.

Sastojci

mleko 1 l
ลกeฤ‡er 300 g
mleko za ลพelatin 3 dl
ลพelatin 4 kesice
ลกlag 500 g
ฤokolada 300 g
jagode 300 g
mleveni plazma keks 300 g
piลกkote 2 manje kutije

U mleko dodati ลกeฤ‡er, prokuvati i ostaviti da se ohladi. U meฤ‘uvremenu, potopiti ลพelatin u hladno mleko. Kada se mleko ohladi, dodati rastopljeni ลพelatin i lagano mutiti mikserom dok ne dobijete glatku masu, zatim dodati ลกlag. Mutiti sve zajedno oko 10 minuta, pa podeliti fil na tri jednaka dela.

U prvi deo dodati rendanu ฤokoladu, u drugi iseckane jagode, a u treฤ‡i mleveni plazma keks. U pleh dimenzija 36×24 cm staviti foliju, pa preko nje sipati prvi deo fila, zatim drugi deo, pa treฤ‡i deo. Preko poslednjeg dela fila poreฤ‘ati piลกkote koje su prethodno provuฤene kroz sok od jagoda.

Tortu ostaviti u friลพideru da se stegne, a zatim je izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati po ลพelji.

Nasuprot popularnom miลกljenju, ne treba ฤekati visoke temperature kako bismo uลพivali u hladnoj blagodeti ove poslastice. Grฤka sladoled torta je torta za sva godiลกnja doba, idealna za slavlja, okupljanja ili kao hedonistiฤki beg od svakodnevnice.

Posna kapri torta โ€“ Miris proleฤ‡a bez peฤenja

Posna kapri torta

Kada je vreme posta i kada se traลพi neลกto slatko, naลกa posna kapri torta je tu da zadovolji vaลกe potrebe. Bez greลกke kombinuje voฤ‡ni okus sa bogatom teksturou, dok se sve to odvija bez dotiska rerne. Razmislite samo o toj simfoniji ukusa koja dolazi bez muke peฤenja!

Idealna za dane posta

Cenimo vaลกu posveฤ‡enost vrednostima i tradiciji, stoga smo smislili recepte koji poลกtuju post i istovremeno pruลพaju istinsko zadovoljstvo. Usklaฤ‘ivanje bogatih i soฤnih sastojaka u posnoj varijanti nije nimalo lako, ali mi smo to uฤinili maestralno!

Voฤ‡ni slojevi koji mame

Jeste li spremni za slojeve soฤnih naranฤi, ananasa, i posnog krema koji ฤ‡e vas voditi kroz ฤarobno putovanje ukusa? Pripremite se na slatki zalogaj voฤ‡a koji prepliฤ‡e sa posnim filom od vanilina i ukraลกenim bez peฤenja keksima. Ovo je torta koja mami sve vaลกe ฤulo.

Naลกa Posna kapri torta dokaz je da voฤ‡ni slatkiลกi mogu biti i viลกe nego zadovoljavajuฤ‡i, ฤak i kada se pridrลพavamo posebnih prehrambenih zahteva. Obeฤ‡avamo, posle prvog zalogaja, shvatiฤ‡ete zaลกto je ova torta postala nezaobilazan gost na stolovima tokom posta.

Keks torta โ€“ Kada ลพelite brzinu i praktiฤnost

Kada se pojavi neoฤekivani posetu, ili jednostavno kada vas obuzme glad za slatkiลกima, a vremena je malo na raspolaganju, Keks torta trฤi u vaลกu pomoฤ‡. Sa svojom sposobnoลกฤ‡u da se brzo se spremaju, ovi recepti su savrลกen naฤin da impresionirate goste ili obradujete domaฤ‡instvo ukusnim domaฤ‡im dezertom, a najlepลกe od svega โ€“ bez peฤenja!

Keks torta recept

  • Brzina pripreme omoguฤ‡ava potpunu poslasticu za svega pola sata.
  • Koriลกฤ‡enjem sastojaka koje veฤ‡ina nas ima u kuhinji, izbegavamo nepotrebno gubljenje vremena u kupovini.
  • Flexibilnost u izboru kreme pruลพa moguฤ‡nost personalizovanja torte prema sopstvenom ukusu.

Ukusan domaฤ‡i dezert koji se uvek priprema sa ljubavlju, neฤ‡e izostati ni u najneplaniranijim momentima. Proฤitajte kako da majstorski pripremite Keks tortu koja ฤ‡e u hodu pokupiti sve pohvale.

Sastojak Koliฤina Napomena
Petit keks 300g Poลพeljno mekaniji
Mleko ili kafa 200ml Za natapanje keksa
Puter 200g Masnoฤ‡a po vaลกem izboru
ล eฤ‡er u prahu 100g Za slatkoฤ‡u kreme
ฤŒokolada za kuvanje 100g Za bogati ฤokoladni ukus

Dakle, sledeฤ‡i put kada vam treba brzinski dezert, pustite maลกti na volju i spremite neodoljivu Keks tortu koji se brzo sprema, a koji ฤ‡e omaฤ‘ijati sve vas poslastiฤare ลกirom regije svojim domaฤ‡im ลกmekom i neodoljivoลกฤ‡u.

Brza banana torta โ€“ Kremasta poslastica u trenu

Kada poลพelimo neลกto izuzetno slatko i bogato ukusom, a vremena za pripremu imamo kao u TV kvizovima โ€“ tada biramo Brzu bananu tortu. Ova ฤarolija bez peฤenja obogaฤ‡uje naลกu trpezu neodoljivim slojevima neลพnog vanilin pudinga i aromaticnih banana. Mi smo proverili, i moลพemo potvrditi: nije mit da se sreฤ‡a moลพe izmeriti kremastim zalogajem!

Dakle, kada kucaju neoฤekivani gosti na vaลกa vrata ili kada vas obuzme nekontrolisana ลพudnja za slatkiลกima, nudimo vam recept za brzu banana tortu โ€“ spas u zadnji ฤas. ล to je najbolje, sve sastojke verovatno veฤ‡ imate na dohvat ruke u vaลกoj kuhinji, ลกto ovu tortu ฤini ne samo brzom veฤ‡ i praktiฤnom opcijom u svakoj situaciji.

Zamislite samo: privlaฤna ambalaลพa soฤnog voฤ‡a i profinjenog pudinga, sve to u jednoj svesnoj odluci da zasladite dan. Spremni za poslastice koje se ne peku? Uz naลกe recepte i male kuhinjske trikove, Brza banana torta biฤ‡e vaลก adut koji se ne igra otvorenim kartama, veฤ‡ se mudro ฤuva za kraj partije. Uverite se i sami zaลกto je ova torta neodoljiva zavrลกnica svakog druลพenja.

Veze ka izvorima

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i knjiลพevnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspeลกnog rada na web sajtovima...Zvuฤi kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je veฤ‡ i iza mene, ali joลก vaลพnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga priliฤno. Poznajem mnogo ลพivotnih tema i trudiฤ‡u se da vam ih ลกto bolje predstavim. Neka Sens bude vaลก svakodnevni izbor.