Zamislite mesto gde vruฤina rerne ne postoji, gde su mirisi domaฤih dezerta svuda oko vas, a ruke su vam ฤiste i slobodne jer nema viลกesatnog meลกanja i peฤenja. Da, to ฤarobno mesto je naลกa kuhinja kada biramo da pravimo neku od torti koje se ne peku.
Ovi recepti su naลกa mala tajna za slatkiลก koji se brzo sprema i jasna odluka kada gledamo protiv satnice, sa ลพeljom da impresioniramo goste ili jednostavno uฤinimo naลกe nepce sreฤnim.
Pripremite se na putovanje kroz slasti bez peฤenja koje ฤe osvojiti vaลกa srca (i stomake) jednako kao ลกto to rade topli domaฤi dezerti – samo bez one dodatne vruฤine i ฤekanja.
Ponesite samo svoju ljubav prema slatkim zalogajima, ostalo smo mi veฤ organziovli za vas!
Sadrลพaj
ToggleKljuฤne informacije
- Brza priprema bez ukljuฤivanja rerne
- Kombinacija tradicionalnih i modernih ukusa
- Ekonomiฤni i pristupaฤni recepti
- Perfektni izbor za razne prilike
- Posluลพenje koje ฤe zadovoljiti sve generacije
- Moguฤnost variranja sastojaka po vaลกim ลพeljama
Najbolje torti koje se ne peku, brzo se spremaju, ukusne su i – jeftine!
Kada priฤamo o dobro poznatom i omiljenom reฤniku svakog ljubitelja slatkiลกa, „brzo“, „ukusno“ i „jeftino“ svakako zauzimaju ฤelne pozicije. Razumemo da u ubrzanom naฤinu ลพivota, u kojem su minute dragocene, pravljenje torti koje se ne peku predstavljaju idealno reลกenje za sve nas koji tragamo za slatkim zalogajem koji neฤe oduzeti previลกe vremena.
Nepeฤene poslastice ne samo da ลกtede vreme veฤ i oฤuvaju novฤanik, a pritom ne skrate na ukusu. Evo nekoliko razloga zbog ฤega ฤete se zaljubiti u ove divote:
- Savrลกene su za iznenadne goste i brze slavljeniฤke prilike.
- Ne zahtevaju iskustvo ลกefa poslastiฤarnice, veฤ samo volju za eksperimentisanjem.
- Domaฤi dezerti poput ovih su izdaลกni, a sastojci pristupaฤni.
Niลกta ne moลพe zameniti onaj slatki oseฤaj zadovoljstva kada postavite savrลกeno dekorisanu tortu pred goste, a znate da vam nije oduzela ceo dan. Tu nastupaju hit torte poput grฤke sladoled torte koja hladi u najtoplijim danima, ili brze pesak torte ฤija tekstura mami uzdahe. Za ljubitelje ฤokolade tu je neodoljiva, ali jednostavna Laลพna ล varcvald torta. A kada postanete vodiฤ kroz slatki svet posnih poslastica, Posna kapri torta ฤe vam pokazati put.
Kako rekoh, mi smo tu da umesto vas odvojimo zrno od kukolja i posluลพimo vam informacije o najboljim receptima na srebrnom pladnju.
Zato, pripremite se da zavirite u svet slatkih ฤuda koja se ฤine gotovo magiฤno – prave se brลพe nego ลกto je potrebno reฤi „joลก jedno parฤe“. Ne propustite priliku da ovim slasnim i ลกtedljivim receptima uฤinite vaลกu trpezu bogatijom i zasladite dane sebi i svojim najdraลพima.
Laลพna ล varcvald torta โ Kraljica meฤu nepeฤenim tortama
Kada govorimo o desertima koji zavreฤuju titulu slatke aristokratije, laลพna ล varcvald torta stoji ponosito na tronu. Ova poslastica je kao ฤarobni ples ฤokolade, viลกanja i pavlake koji neodoljivo mami sve sladokusce. Mi ฤemo vam otkriti kako se priprema ova delikates torta koja ni u jednom trenutku ne zahteva peฤenje, a rezultat je maestralan โ ukras svakog stola.
Sastojci koji osvajaju
- 400 g ฤokoladnog keksa
- 200 ml mleka
- 120 g ลกlaga s ukusom vanile
- litar i po mleka
- 100 g ฤokoladnog namaza (Nutela ili sliฤno)
- 200 g viลกanja
Glazura
- 100 ml mleka
- 50 g putera
- 50 g kakaoa
- 50 g ลกeฤera
Priprema korak po korak
Uzeti keks i umakati ga u mleko, zatim reฤati u pleh koji ฤe biti osnova torte. Posebno umutiti ลกlag sa mlekom ili kiselom vodom i podeliti ga na tri dela.
Prvi deo ลกlaga pomeลกati sa ฤokoladnim kremom i lagano izmeลกati, pa preliti preko keksa u plehu. Zatim poreฤati viลกnje preko ฤokoladnog fila, pa preliti belim filom. Ponoviti postupak sa keksom umoฤenim u mleko, zatim crnim filom, viลกnjama i belim filom.
Na kraju sloลพiti keks na vrh torte. Preko keksa preliti glazuru od ฤokolade i ostalih sastojaka. Vaลพno je ostaviti tortu da se dobro ohladi u friลพideru pre sluลพenja, jer ลกlag moลพe da omekลกa. Po ลพelji, preko ฤokolade moลพete dodati voฤe.
Za kraj, postavite sebi pravo pitanje โ postoji li iลกta slaฤe od ove jednostavne ฤarolije viลกanja i ฤokolade takozvane laลพne ล varcvald torte? Dok razmiลกljate, zavirite u friลพider i dozvolite sebi da uลพivate u ฤarima prave nepeฤene torte koja je ujedno i vizuelno i ukusno zadovoljstvo. Prijatno!
Torta Lejdi Di โ Elegancija bez rerne
Mi znamo da vaลกa trpeza zasluลพuje samo najfinije. Zato vam sa ponosom predstavljam tortuย Lejdi Di, simbol soฤnosti i neลพnosti, a sve to bez peฤenja! Ovaj klasik vas nikada neฤe izneveriti, bio to porodiฤni ruฤak ili gala veฤe.
Sastojci
- 1l mleka
- 3 pudinga od vanile (120g)
- 8 kaลกika ลกeฤera
- 120g maslaca
- 100g mlevene plazme (moลพe i neki drugi keks)
- 150g plazma keks (lomljen)
- 1kg banana
- 100ml slatke pavlake
- 100g ฤokolade za kuvanje-moลพe i crna
Kalup za pripremu ove torte treba da je dimenzija 22×22. Moลพete koristiti i okrugli ali neka vam dimenzije pribliลพno odgovaraju.
Priprema
U mleko dodati ลกeฤer i puding. Sjediniti sve lepo i skuvati puding. Dodati maslac pa meลกati da se maslac otopi.
U mlevenu plazmu izlomiti na male komadiฤe i obiฤnu plazmu. Vruฤ puding sipati preko keksa i sve dobro izmeลกati.
Banane iseฤi na kolutove.
Polovinu smese od keksa sipati u obloลพen kalup. Preko toga staviti banane pa drugi deo smese od keksa. Ponovo banane poreฤati i nakon toga staviti u friลพider.
Otopiti ฤokoladu i pavlaku.
Kada se torta stegne u friลพideru preokrenuti je naopako na tacnu i preliti sa ฤokoladom.
Tortu moลพete ukrasiti sa mlevenom plazmom.
Dobrodoลกli u svet gde se u recepti pretvaraju u umetniฤka dela, a torta Lejdi Di je naลกa Mona Liza. Kada probate njen blagi ukus vanilina i prijatnu teksturu, shvatiฤete zaลกto je svojstvena plemstvu. I uveriฤete se – prava elegancija dolazi i bez upotrebe rerne!
Brza pesak torta โ Ukus koji se pamti
Kada nam ลพivot zatreba malo slatke ฤarolije, mi posegnemo za naลกim vernim receptom za brzu pesak tortu. Poslastica koja osvaja srcem i nepcem, a iziskuje minimum vremena i truda. Evo kako da i vi postanete ฤarobnjaci u kuhinji i zasladite trenutke s najmilijima!
Sastojci: 120 g vanila pudinga (praha za puding), 80 g ลกeฤera, 300 ml mleka + 550 ml mleka, 250 g neslanog putera omekลกalog na sobnoj temperaturi, 200 g ลกeฤera u prahu, 150 g mlevene plazme, 130 g nezaslaฤenog kokosa, 150 g mlevenih oraha, 300 ml slatke pavlake, malo kokosa za posipanje kalupa, ฤokoladne mrvice za dekoraciju.
Priprema
Posuti dno kalupa kome se skidaju stranice, preฤnika 23 cm, kokosom.
Pomeลกati puding i ลกeฤer, dodati 300 ml mleka i dobro promeลกati.
Ostatak mleka (550 ml) staviti da prokuva. Kad prokuva, usuti puding smesu uz neprestano meลกanje. Kuvati dok se smesa zgusne, oko 2-3 minuta, uz neprestano meลกanje.
Prebaciti puding u ฤiniju i direktno ga prekriti prijanjajuฤom folijom tako da folija leลพi na povrลกini pudinga. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti puter do kremaste teksture. Postepeno dodavati ลกeฤer u prahu. Dodati ohlaฤeni puding i dobro umutiti. Podeliti smesu na 3 dela.
U prvi deo dodati mlevenu plazmu, umutiti, pa na kraju promeลกati ลกpatulom da se sve lepo poveลพe. Usuti u kalup, jednu po jednu kaลกiku svuda po dnu kako bi se smesa lakลกe rasporedila i da se kokos sa dna ne bi pomeลกao sa smesom. Lepo poravnati pa ostaviti u friลพider dok se sledeฤi sloj ne pripremi.
U drugi deo smese usuti kokos, umutiti mikserom, pa dobro ลกpatulom promeลกati i rasporediti preko sloja sa plazmom. Dobro poravnati i ostaviti u friลพider dok se priprema sloj sa orasima.
U treฤi deo dodati mlevene orahe, umutiti, promeลกati ลกpatulom i rasporediti preko sloja sa kokosom. Dobro poravnati i ostaviti u friลพider.
Umutiti slatku pavlaku pa rasporediti preko torte. Ostaviti u friลพideru preko noฤi. Dekorisati po ลพelji.
Pre nego ลกto otvorite kalup, preฤite noลพem oko torte da biste je odvojili od kalupa.
Huanita torta โ Jednostavnost na delu
- 800 g ลกlaga
- 300 g mlevenog keksa
- 300 g ฤokoladnih napolitanki
- 300 g kokosa
- 1,5 l mleka
- 3 kesice ลพelatina
- 20 kaลกika ลกeฤera
Posipanje
- 200 g ฤokolade
Rastvoriti ลพelatin u 1 dl mleka. Skuvati preostalo mleko sa ลกeฤerom, pa dodati rastvoren ลพelatin i kuvati joลก 10 minuta. Skloniti sa ลกporeta, ohladiti i umutiti sa ลกlagom.
Podeliti ลกlag na tri dela. U jedan deo dodati kokos, u drugi mleveni keks, a u treฤi mlevene napolitanke. Dublju posudu obloลพiti aluminijumskom folijom, narendati ฤokoladu, pa reฤati filove jedan preko drugog. Tortu ostaviti preko noฤi u friลพideru, a potom je okrenuti kako bi ฤokolada bila na vrhu.
Kada poลพelimo slatkiลก koji se pamti, a vremena je malo, mi biramo Huanita tortu. Ovaj desert je kao stvoren za trenutke kada treba brzo reagovati, a ลพelimo da impresioniramo ukusima i teksturama. Huanita je viลกe od torte – to je naลกa ฤarobna ฤarolija koja nikoga ne ostavlja ravnoduลกnim.
Zaลกto izabrati ovu tortu
Neฤete naฤi jednostavniji recept koji je u isto vreme tako ispuni vaลกa oฤekivanja. Bez peฤenja, brzo i efektno, Bela huanita torta osvaja joลก na prvi pogled. Pritom, s napolitankama koje svakom zalogaju daruju neodoljivu hrskavost, i slatkom pavlakom koja svaki sloj ฤini neverovatno kremastim, ova torta se ubraja u naลกe najdraลพe slatkiลกe.
Grฤka sladoled torta โ Osvjeลพenje u svakom zalogaju
Zamislite sunฤani letnji dan, vetar koji lagano mrsi kosu i prvi zalogaj neodoljive Grฤke sladoled torte koja se topi u ustima.
Sastojci
mleko | 1 l |
ลกeฤer | 300 g |
mleko za ลพelatin | 3 dl |
ลพelatin | 4 kesice |
ลกlag | 500 g |
ฤokolada | 300 g |
jagode | 300 g |
mleveni plazma keks | 300 g |
piลกkote | 2 manje kutije |
U mleko dodati ลกeฤer, prokuvati i ostaviti da se ohladi. U meฤuvremenu, potopiti ลพelatin u hladno mleko. Kada se mleko ohladi, dodati rastopljeni ลพelatin i lagano mutiti mikserom dok ne dobijete glatku masu, zatim dodati ลกlag. Mutiti sve zajedno oko 10 minuta, pa podeliti fil na tri jednaka dela.
U prvi deo dodati rendanu ฤokoladu, u drugi iseckane jagode, a u treฤi mleveni plazma keks. U pleh dimenzija 36×24 cm staviti foliju, pa preko nje sipati prvi deo fila, zatim drugi deo, pa treฤi deo. Preko poslednjeg dela fila poreฤati piลกkote koje su prethodno provuฤene kroz sok od jagoda.
Tortu ostaviti u friลพideru da se stegne, a zatim je izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati po ลพelji.
Nasuprot popularnom miลกljenju, ne treba ฤekati visoke temperature kako bismo uลพivali u hladnoj blagodeti ove poslastice. Grฤka sladoled torta je torta za sva godiลกnja doba, idealna za slavlja, okupljanja ili kao hedonistiฤki beg od svakodnevnice.
Posna kapri torta โ Miris proleฤa bez peฤenja
Kada je vreme posta i kada se traลพi neลกto slatko, naลกa posna kapri torta je tu da zadovolji vaลกe potrebe. Bez greลกke kombinuje voฤni okus sa bogatom teksturou, dok se sve to odvija bez dotiska rerne. Razmislite samo o toj simfoniji ukusa koja dolazi bez muke peฤenja!
Idealna za dane posta
Cenimo vaลกu posveฤenost vrednostima i tradiciji, stoga smo smislili recepte koji poลกtuju post i istovremeno pruลพaju istinsko zadovoljstvo. Usklaฤivanje bogatih i soฤnih sastojaka u posnoj varijanti nije nimalo lako, ali mi smo to uฤinili maestralno!
Voฤni slojevi koji mame
Jeste li spremni za slojeve soฤnih naranฤi, ananasa, i posnog krema koji ฤe vas voditi kroz ฤarobno putovanje ukusa? Pripremite se na slatki zalogaj voฤa koji prepliฤe sa posnim filom od vanilina i ukraลกenim bez peฤenja keksima. Ovo je torta koja mami sve vaลกe ฤulo.
Naลกa Posna kapri torta dokaz je da voฤni slatkiลกi mogu biti i viลกe nego zadovoljavajuฤi, ฤak i kada se pridrลพavamo posebnih prehrambenih zahteva. Obeฤavamo, posle prvog zalogaja, shvatiฤete zaลกto je ova torta postala nezaobilazan gost na stolovima tokom posta.
Keks torta โ Kada ลพelite brzinu i praktiฤnost
Kada se pojavi neoฤekivani posetu, ili jednostavno kada vas obuzme glad za slatkiลกima, a vremena je malo na raspolaganju, Keks torta trฤi u vaลกu pomoฤ. Sa svojom sposobnoลกฤu da se brzo se spremaju, ovi recepti su savrลกen naฤin da impresionirate goste ili obradujete domaฤinstvo ukusnim domaฤim dezertom, a najlepลกe od svega โ bez peฤenja!
- Brzina pripreme omoguฤava potpunu poslasticu za svega pola sata.
- Koriลกฤenjem sastojaka koje veฤina nas ima u kuhinji, izbegavamo nepotrebno gubljenje vremena u kupovini.
- Flexibilnost u izboru kreme pruลพa moguฤnost personalizovanja torte prema sopstvenom ukusu.
Ukusan domaฤi dezert koji se uvek priprema sa ljubavlju, neฤe izostati ni u najneplaniranijim momentima. Proฤitajte kako da majstorski pripremite Keks tortu koja ฤe u hodu pokupiti sve pohvale.
Sastojak | Koliฤina | Napomena |
---|---|---|
Petit keks | 300g | Poลพeljno mekaniji |
Mleko ili kafa | 200ml | Za natapanje keksa |
Puter | 200g | Masnoฤa po vaลกem izboru |
ล eฤer u prahu | 100g | Za slatkoฤu kreme |
ฤokolada za kuvanje | 100g | Za bogati ฤokoladni ukus |
Dakle, sledeฤi put kada vam treba brzinski dezert, pustite maลกti na volju i spremite neodoljivu Keks tortu koji se brzo sprema, a koji ฤe omaฤijati sve vas poslastiฤare ลกirom regije svojim domaฤim ลกmekom i neodoljivoลกฤu.
Brza banana torta โ Kremasta poslastica u trenu
Kada poลพelimo neลกto izuzetno slatko i bogato ukusom, a vremena za pripremu imamo kao u TV kvizovima โ tada biramo Brzu bananu tortu. Ova ฤarolija bez peฤenja obogaฤuje naลกu trpezu neodoljivim slojevima neลพnog vanilin pudinga i aromaticnih banana. Mi smo proverili, i moลพemo potvrditi: nije mit da se sreฤa moลพe izmeriti kremastim zalogajem!
Dakle, kada kucaju neoฤekivani gosti na vaลกa vrata ili kada vas obuzme nekontrolisana ลพudnja za slatkiลกima, nudimo vam recept za brzu banana tortu โ spas u zadnji ฤas. ล to je najbolje, sve sastojke verovatno veฤ imate na dohvat ruke u vaลกoj kuhinji, ลกto ovu tortu ฤini ne samo brzom veฤ i praktiฤnom opcijom u svakoj situaciji.
Zamislite samo: privlaฤna ambalaลพa soฤnog voฤa i profinjenog pudinga, sve to u jednoj svesnoj odluci da zasladite dan. Spremni za poslastice koje se ne peku? Uz naลกe recepte i male kuhinjske trikove, Brza banana torta biฤe vaลก adut koji se ne igra otvorenim kartama, veฤ se mudro ฤuva za kraj partije. Uverite se i sami zaลกto je ova torta neodoljiva zavrลกnica svakog druลพenja.
Veze ka izvorima
- https://stil.kurir.rs/recepti/175913/10-najboljih-brzih-torti-bez-pecenja-umutis-slozis-i-posluzis-recept
- https://stvarukusa.mondo.rs/Deserti/Ostalo/a18595/Recepti-za-6-brzih-i-jednostavnih-torti-koje-se-ne-peku.html
- https://luftika.rs/cokoladne-torte-najbolji-recepti/
Joลก proฤitajte:
- Na koje bolesti upozorava poviลกen nivo mokraฤne…
- Najlepลกe torte za Uskrs โ Tradicionalni recepti
- Najbolje Sandale Koje ฤe Vas Voditi Kroz Sunฤana Podneblja
- Najbolje poruke za ฤestitanje 8. marta: Ideje koje…
- Najbolje stvari u Kopenhagenu koje ne smete propustiti
- Najbolje ideje za veฤeru koje ฤe oduลกeviti vaลกe nepce