Najbolje aplikacije i platforme za fizičku aktivnost

Aplikacije i platforme za fizičku aktivnost

Kako se naš svet naglo promenio, tako se menjaju i načini na koje održavamo svoje telo u formi. Pandemija COVID-19 nas je odvojila od teretana i fitness centara, ali na sreću, nije nas lišila mogućnosti da vežbamo i brinemo o svom zdravlju. U eri kada je vežbanje kod kuće postalo novi normativ, otkrio sam niz fitnes aplikacija i platformi koje su mi pomogle da ostanem vredan i u dobroj formi. Kroz planove vežbanja, izazove i prilagođenu podršku, ove digitalne asistente smatram ključnim elementima mog svakodnevnog treninga. Da li ste i vi spremni da u svoje dnevne rutine unesete kvalitetnu fizičku aktivnost uz pomoć tehnologije?

Ključne informacije

 • Održavanje forme bez teretane je moguće zahvaljujući aplikacijama i platformama za fizičku aktivnost.
 • Vežbanje kod kuće postalo je lakše uz pristup različitim fitnes aplikacijama i planovima vežbanja digitalnim putem.
 • Razvojem tehnologije, prilagođeni treninzi su dostupni svima, nezavisno od lokacije.
 • Kroz raznovrsne aplikacije za fizičku aktivnost, možete pratiti svoj napredak i održavati motivaciju.
 • Planovi vežbanja i interaktivni izazovi doprinose redovnosti u vežbanju i postizanju boljih rezultata.
 • Fitnes aplikacije su se pokazale kao efikasne u kreiranju zdravih navika i poboljšanju kvaliteta života.

Aplikacije koje su podstakle trčanje tokom pandemije

U vreme kada su teretane zatvorene, mnogi su otkrili lepotu trčanja u prirodi kao idealnu alternativu. Digitalni svet je na to odgovorio lansiranjem i ažuriranjem aplikacija za trčanje koje su olakšale prelazak na ovaj vid fizičke aktivnosti. Nije samo zelenilo bilo privlačno, već i sloboda te oslobođenost koju pruža otvoreni prostor. Uz to, trkačke platforme i aplikacije uspešno su implementirale virtualna takmičenja, omogućivši mnogima da zadrže sportski duh uz sve prednosti trčanja na otvorenom.

Trčanje u prirodi kao alternativa teretani

Oslanjajući se na Garmin aplikacije, sportisti su imali prilike da detaljno prate svoje treninge, napreduju i streme boljim rezultatima. Statistika pokazuje da je trčanje u prirodi doživelo pravi procvat, sa porastom aktivnosti trkača za nevjerovatnih 34%.

Virtualna takmičenja i izazovi na trkačkim platformama

Nisu izostale ni inovacije na polju takmičenja. Uprkos nepostojanju stvarnih trkačkih događaja, platforme poput Runcoach privukle su pažnju organizovanjem virtualnih takmičenja, gdje su se trkači mogli okušati u utrkama poput Broad Street 10-miler te vrsnih maratona, uključujući Marine Corps Marathon i čuveni New York City Marathon, održavajući tako svoju fizičku aktivnost na visokom nivou.

Događaj Tip takmičenja Zabeleženi učesnici
Broad Street 10-miler Virtualna trka Preko hiljadu trkača
Marine Corps Marathon Virtualni maraton Nekoliko hiljada maratonaca
New York City Marathon Virtualni maraton Tisuće globalnih učesnika

Te aplikacije su stvorile snažnu zajednicu trkača spremnih da se međusobno podržavaju, razmjenjuju iskustva i savete, pružajući dodatni motivacioni nagon da se i dalje trči, razbijaju lični rekordi i postavljeni ciljevi.

Aplikacije i platforme za fizičku aktivnost i njihova uloga u postizanju ličnih rekorda

Kao pasionirani trkač, oduvek sam tražio načine kako da poboljšam svoje vreme i postignem nove lične rekorde. Od kada su se pojavile aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti poput Strava, Garmin i MapMyRun, moj pristup trčanju se potpuno promenio. Ne samo da mi omogućavaju da pratim svoje dnevne aktivnosti, već su mi i pomogle da analiziram performanse i kroz podršku zajednice motivišem se na nove izazove. Posebno mi je zadovoljstvo kada vidim obaveštenje o novom ličnom rekordu, što mi daje dodatnu potvrdu da se sav trud isplati.

Ove aplikacije su više od običnih digitalnih pomoćnika; one predstavljaju digitalne trenere koji nas podstiču, izazivaju i povezuju sa drugim sportistima. Funkcija usporedbe rezultata sa prijateljima ili čak profesionalnim sportistima daje dodatni podsticaj za napredak. Strava, na primer, izveštava o značajnim pomacima u postizanju ličnih rekorda među svojim korisnicima, gde je zabeleženo da je 55% aktivnih trkača postavilo nove rekorde u polumaratonu.

Aplikacija Ključne funkcije Prednosti za trkače
Strava Segmenti, izazovi, društvene funkcije Analiza performansi, zajednički izazovi, motivacija kroz zajednicu
Garmin GPS praćenje, analitika kondicije Detaljna statistika, dugotrajno praćenje napretka
MapMyRun Planovi treniranja, prehrana Prilagođeni programi vežbanja, praćenje prehrambenih navika

Zaključak koji mogu da izvedem, na osnovu sopstvenog iskustva i podataka iz aplikacija, jeste da tehnologija ima ogroman uticaj na naš sportski razvoj. Zabilježen porast broja korisnika i ličnih rekorda ukazuje na to da su Strava, Garmin i MapMyRun ne samo korisne, već i nužne alatke za savremene sportiste koji žele da prevaziđu svoje granice i ostvare nove ciljeve u svetu trčanja.

Vežbanje kod kuće: savremene tehnologije i fizička aktivnost

Kada su se teretane zatvorile, mnogi su shvatili da je vežbanje kod kuće efikasna i komforna alternativa zahvaljujući tehnologiji i raznovrsnim online platformama za vežbanje. Fitnes aplikacije su postale naši novi treneri, nutricionisti i motivatori, sve u jednom.

Onlajn platforme zamena za tradicionalne teretane

Uspon tehnologije i fizička aktivnost sada idu ruku pod ruku, sa aplikacijama i online platformama koje lako mogu zameniti tradicionalne teretane. Qinetic, Freeletics Bodyweight i Sworkit samo su neki od pionira koji nude programe treninga prilagođene za vežbanje bilo gde i bilo kad – uz uvjet da imate solidnu internet konekciju.

Kreativnost u vežbanju bez ograničenja prostora

U današnje vreme, ne postoji izgovor za nedostatak fizičke aktivnosti. Tehnologija nam omogućava da vežbamo sa bilo kog mesta uz pomoć različitih fitnes aplikacija. One osiguravaju da se naši planovi vežbanja nikad ne oslabe ni usledeći ograničenja prostora ili vremena.

Nastavkom rada od kuće, mnogi su postali svesni koliko je važno zadržati fizičku aktivnost u dnevnu rutinu. Prethodno neiskorišćeni kutci stana sada su se transformisali u male fitnes oaze. A težina naših tela, zajedno sa jednostavnom jogom, zamena je za skupe sprave i tegove.

Fitnes aplikacije kao motivatori za redovno vežbanje

Kada pomislim na svoje fitness ciljeve i rutinu vežbanja, uvek se vratim zahvalnost na tehnologiju koja mi omogućava da ostanem fokusiran i motivisan. Fitnes aplikacije poput Seven, Keelo i Workout Trainer su postale ključan element u svakodnevnom postizanju zdravog životnog stila i motivaciji za vežbanje.

Dizajnirane tako da služe kao lični treninzi, ove aplikacije pružaju hiljade vežbi za korisnike svih nivoa spretnosti. Takoreći, pružaju personalizovane planove treninga koji vode korake kroz svaku vežbu, kao što mi je to lično demonstrirao Workout Trainer tokom mojih jutarnjih rutina.

Da bih ilustrovao kako aplikacije kao Seven, koje se oslanjaju na sedmominutni visokointenzivni treninzi, doprinose motivaciji, evo uvida u korisničko iskustvo:

 • Kratki treninzi za brzo i efikasno povećanje energije
 • Vežbe koje je moguće izvoditi bilo gde, čime se eliminiše potreba za teretanom
 • Raznolike vežbe koje sprečavaju monotoniju i drže pažnju

Dok sa druge strane, Keelo nastoji da kontinuirano pruži nove izazove kroz različite vrste funkcionalnih treninzi, koje možemo pratiti i mere naš napredak u realnom vremenu.

Aplikacija Karakteristike Prednosti
Seven Sedmominutni HIIT treninzi Brzi i dinamični, idealni za zauzete ljude
Keelo Funkcionalni treninzi snage Izgradnja mišića i sagorevanje kalorija
Workout Trainer Prilagođeni treninzi i upute Detaljna podrška i velika baza vežbi

Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez lične želje i posvećenosti da se usvoji zdrav životni stil. Ali uz podršku koje mi pružaju ove fitnes aplikacije, ja se osećam opremljena i inspirisana da svaki dan pružim najbolje od sebe. To je putovanje koje ne samo što transformiše moje telo, nego i jača moju volju i disciplinu.

Trening aplikacije i njihov doprinos mentalnom zdravlju

Kada govorimo o fizičkoj aktivnosti, često je sagledavamo kroz prizmu jačanja mišića i izdržljivosti. Međutim, ne sme se zanemariti uticaj koji vežbanje ima na mentalno zdravlje. Upotreba aplikacija za praćenje fizičke aktivnosti može biti ogromna podrška ne samo našem fizičkom, već i psihološkom blagostanju.

Utjecaj fizičke aktivnosti na raspoloženje i stres

Kako apliciramo razne trenažne programe pomoću savremenih aplikacija, zapažamo ne samo poboljšanje u kondiciji, već i pozitivne promene u smislu mentalnog zdravlja. Vežbanje oslobađa endorfine, tzv. hormone sreće, koji pomažu u regulaciji stresa i poboljšanju raspoloženja. Redovnim korišćenjem aplikacija koje olakšavaju praćenje naše fizičke aktivnosti, motivišemo sebe da budemo dosledni u vežbanju, što ima direktno pozitivan uticaj na našu sreću i zdravlje.

Fizička aktivnost kao podrška imunološkom sistemu

Konsistentnost u vežbanju, podstaknuta korišćenjem aplikacija, donosi još jednu važnu prednost – podršku imunološkom sistemu. Izlaganje organizma redovnim, umerenim fizičkim aktivnostima, učvršćuje odbrambeni mehanizam tijela i čini nas otpornijim na razne bolesti. Zahvaljujući tome, smatramo da je upotreba ovih aplikacija ne samo trend, već i nužnost u modernom dobu.

mentalno zdravlje i vežbanje

Osim što pružaju praktične vodiče i programe vežbanja, neke aplikacije uključuju i funkcije koje omogućavaju praćenje napretka i postavljanje ciljeva, što dodatno motiviše korisnike da ostaju na putu poboljšanja svog mentalnog zdravlja.

Bilo da je vaš izbor jutarnji dzoging ili večernji yoga sat, aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti su tu da vam pomognu u ostvarivanju vaših ličnih ciljeva. One su most između vaše volje za zdravijim životom i realizacijom istog, gde je mentalno zdravlje jedan od ključnih stubova blagostanja.

Platforme za jogu i meditaciju u borbi protiv pandemijskog stresa

U periodu koji je obeležen pandemijom, mnogo je bilo reči o očuvanju fizičkog, ali i mentalnog zdravlja. Veličanstveno je kako su platforme za jogu i aplikacije za meditaciju postale nezaobilazni saveznici u smanjenju stresa. Svedoci smo sve većeg interesovanja za mindfulness kao sredstvo za postizanje unutrašnjeg mira i harmonije.

Joga nije samo stvar fizičke aktivnosti; ona predstavlja putovanje koje vodi do dubljeg samosaznanja i istinskog spokoja. Različite platforme omogućavaju korisnicima iz celine Srbije da učestvuju u vodjenim meditacijama, nauče različite tehnike disanja, i sve to iz udobnosti svojih domova.

Rast popularnosti meditacije i mindfulness vežbi

Fitbit i slične usluge zabeležile su impresivno povećanje broja sesija meditacije, naročito među korisnicima srednjih godina. Evo nekoliko razloga ovog trenda:

 • Česte promene u dnevnim rutinama i neizvesnost usled pandemije potakle su ljude da traže smiraj i red meditacijom.
 • Tehnike mindfulnessa omogućile su pojedincima da održe mentalnu čvrstinu i ispolje veću otpornost na svakodnevne izazove.
 • Postupno, ljudi su prepoznali meditaciju kao praktičan alat za unapređenje opšteg zdravlja.

Značajno je kako je praksa poput joge ili meditacije, koja je vekovima poticala iz drugih kultura, pronašla snažan odjek i u našem društvu, pokazujući njenu univerzalnost i važnost.

Aplikacije za trčanje kao digitalni dnevnici fizičkih dostignuća

Kao zaljubljenik u trčanje, shvatam da su digitalni dnevnici postali neizbežan segment mog svakodnevnog treninga. Konkretno, aplikacije za trčanje poput MapMyRun i Garmin jedinstveno služe kao arhiva mojih trkačkih uspeha i ključni su alati u nastojanju da uvek budem korak ispred prethodnih rezultata.

Dok beležim kilometre i pravim planove za buduće ciljeve, ove aplikacije postaju svedoci mog rasta i razvoja. One ne samo da omogućuju pregled pređenih ruta i vremenskih ostvarenja, već i čuvaju podatke o borbi sa sopstvenim ograničenjima. Za mene, to su digitalni dnevnici koji beleže više od običnog broja koraka – oni beleže svaki trenutak uspona, zadihanosti, kao i radost nakon svakog uspešno završenog treninga.

MapMyRun i Garmin kao izvori motiva i napretka

Iskustvo koje imam sa MapMyRun i Garmin aplikacijama pokazuje mi koliko mala statistika može imati veliko značenje. Svaki put kada započnem trku, znam da će moj Garmin ručni sat precizno zabeležiti svaki ritam srca i pretrčani metar, dok MapMyRun čuva podatke o ruti i zajednici koja me bodri. Ovaj skup digitalnih podataka se transformiše u snažan motivator koji me podstiče da istrajem i napredujem, pa čak i tokom onih dana kada mi nedostaje volja za trčanjem.

Nije tajna da su aplikacije za trčanje danas mnogo više od pukih dodataka – one su postale digitalni dnevnici koji odražavaju putovanje svakog trkača, navigaciju ka boljim izvedbama i perzistentno slavljenje svega što znače trkački uspesi, ma koliko veliki ili osobni oni bili.

Aplikacije za praćenje koraka i njihov pozitivan utjecaj na zdravlje

Kao novinar koji se bavi tematikom zdravog načina života, imao sam priliku da se upoznam sa brojnim aplikacijama za praćenje koraka koje su zadnjih godina preplavile tržište. Prednosti korišćenja ovakvih aplikacija ogledaju se u tome što one motivišu korisnike da uvedu više kretanja u svakodnevne aktivnosti, čime direktno doprinose poboljšanju njihovog zdravstvenog stanja.

Značaj podsticanja korisnika na kontinuirano kretanje

U eri sjedalačkog načina života, aplikacije za praćenje koraka služe kao podsetnik i motivator za povećanje fizičke aktivnosti. One iz dana u dan prate korake korisnika, pružajući povratne informacije i ciljeve, što rezultira većom angažovanošću i željom za postizanjem zdravijeg načina života.

Rezultati istraživanja o efektima aplikacija na svakodnevnu aktivnost

Nedavno objavljena studija u Lancet Digital Health pokazuje da aplikacije poput MyHeart Counts podstiču svoje korisnike na znatno više dnevne fizičke aktivnosti. Ovaj trend ima dugoročne pozitivne efekte na kardiovaskularno zdravlje i opšti kvalitet života.

Donosim vam tabelu koja prikazuje uspoređivanje broja koraka pre i nakon korištenja aplikacije za praćenje koraka na primeru grupe ljudi koja je učestvovala u istraživanju:

Period Prosečan broj koraka pre korišćenja aplikacije Prosečan broj koraka posle korišćenja aplikacije
1. mesec 3,500 koraka 5,000 koraka
2. mesec 4,200 koraka 6,000 koraka
3. mesec 4,800 koraka 7,200 koraka

Uočljivo je da je bilo postojano povećanje fizičke aktivnosti kod korisnika, što nas navodi na zaključak da su aplikacije za praćenje koraka zaista koristan alat u unapređenju zdravlja.

Platforme za biciklizam i rolanje kao alternativni načini rekreacije

Kada su nam tradicionalne teretane i fitnes centri postali nedostupni, okrenuo sam se internetskim platformama koje nude nove mogućnosti. Biciklizam i rolanje su dva sporta koja su se, zahvaljujući modernim aplikacijama, lako uklopila u moju dnevnu rutinu kao alternativna rekreacija. Ovo su aktivnosti za koje ne treba mnogo – samo dobar par rolera ili bicikl, aplikacija na pametnom telefonu i spremni ste za avanturu. TikTok i roleri postali su izuzetno popularni i među mladima zahvaljujući kreativnom sadržaju i inspirativnim video klipovima.

Dodatno, inspirisan pričama sa TikToka, odlučio sam da istražim koje platforme za biciklizam i aplikacije za rolanje najviše odgovaraju mojim potrebama i stvorim sopstveni virtuelni dnevnik aktivnosti. Evo pregleda nekoliko koje sam isprobao:

Nove aplikacije podržavaju raznovrsne aktivnosti

Platforma/Aplikacija Specijalizacija Ključne karakteristike
Strava Biciklizam i trčanje Analiza aktivnosti, praćenje rute, izazovi
Endomondo Rolanje i razne aktivnosti Personalni trener, postavljanje ciljeva
Rollerblade Rolanje Tutorijali, prilagođavanje aktivnosti, deljenje rute s prijateljima
Runtastic Road Bike Tracker Biciklizam Dnevnik vožnje, analiza performansi, GPS praćenje

Navedene aplikacije pružaju mi opsežne informacije o mojim aktivnostima, pomažu u planiranju rutina i pružaju priliku da se povežem sa zajednicom ljubitelja biciklizma i rolanja. Alternativna rekreacija nije samo korisna za tijelo, već i mentalnu ravnotežu, a uz pravu tehnološku podršku postaje još zabavnija i efektivnija.

Како одабрати праву апликацију за вежбање прилагођену вашим потребама

Kada je у питању избор апликације за вежбање, важно је да нађете оне које нуде personalizovane programe vežbanja који одговарају вашем нивоу искуства и циљевима. Проучавајући могућности које нуде апликације као што су Fitbit, Freeletics Bodyweight, и Sworkit, можете постићи најбоље резултате у складу са вашим индивидуалним циљевима.

Odgovarajući programi vežbanja za svako iskustvo i cilj

Fitbit је познат по понуди широког спектра функционалности које вас мотивишу да останете активни, док Freeletics Bodyweight помаже корисницима да постигну своје фитнес циљеве користећи само тежину свог тела. Sworkit нуди велику разноликост тренинга за све узрасте и нивое фитнеса, што омогућава сваком кориснику да направи custom-fit распоред вежбања.

Клучно је да апликација коју изаберете може да се прилагоди вашем распореду, да има опције које подржавају ваше фитнес циљеве, и да вам пружа константан извор мотивације. Предност овог приступа је у томе што вам омогућава да вежбате кад год и где год желите, узимајући у обзир ваш лични напредак и преференције.

 • Избор апликације која одговара вашем стилу живота
 • Сетите се да су personalizovani programi vežbanja кључни за одржавање мотивације
 • Употреба софтвера који прати ваш напредак, као што је Fitbit
 • Разматрање апликација које нуде иновативне приступе вежбању попут Freeletics Bodyweight
 • Испробавање различитих апликација као што је Sworkit да бисте пронашли најбољу за своје потребе

С обзиром на бројне опције доступне на тржишту, препоручујем да истражите и тестирате неколико апликација пре него што донесете коначну одлуку. Укључите се у заједнице које користе ове апликације како бисте добили повратне информације и савете, што ће вам помоћи да максимално искористите избор апликације за вежбање коју сте направили.

Закључак

U doba kada su načini održavanja fizičke forme u mnogome ograničeni, fizička aktivnost postaje izazov koji se uspešno prevazilazi zahvaljujući digitalnim alatima. Platforme i aplikacije za fizičku aktivnost su mi omogućile da održim visok nivo aktivnosti i značajno doprinele mojoj sposobnosti da postignem željene napredak i uspeh. Potreba za adaptacijom u novonastalim okolnostima pokazala je da prava motivacija i prilagođena sredstva vode ka održivosti zdravih navika.

Svojim bogatim repertoarom funkcija, ove aplikacije pružaju ne samo planove vežbanja i prate napredak, već i spajaju zajednice ljudi sa istim ciljevima, podižući motivaciju na još viši nivo. Iskustvo koje sam stekao pokazuje da je uz pravi izbor alata, moguće održati kontinuitet u vežbanju, čak i u najizazovnijim vremenima.

Zato mi se čini da je ovo idealan trenutak za obavezivanje prema održivosti zdravih navika, koje će nas voditi kroz život. S obzirom na to da kvantitet i kvalitet dostupnih aplikacija nikada nije bio veći, mogućnosti za održavanje i unapređenje zdravlja su beskrajne. Samo je potrebno odabrati prave alate i koristiti ih kako bi se očuvala vitalnost tela i uma.

FAQ

Kako aplikacije i platforme za fizičku aktivnost mogu pomoći u vežbanju kod kuće?

Fitnes aplikacije kao što su Freeletics Bodyweight i Sworkit nude personalizovane planove vežbanja koji su savršeni za kućne uslove. Pružaju korisnicima fleksibilnost da vežbaju kada žele i savete za pravilno izvođenje vežbi.

Koji su najbolji načini za održavanje trčanja tokom pandemije?

Trčanje u prirodi postalo je popularna alternativa teretani, a aplikacije za trčanje kao što su Garmin i Strava omogućavaju praćenje napretka i učestvovanje u virtualnim takmičenjima što je odličan način za održavanje motivacije.

Da li aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti zaista poboljšavaju performanse?

Da, aplikacije poput Strave mogu pomoći korisnicima da postignu lične rekorde pružajući analitiku performansi i mogućnost praćenja napretka, što motiviše korisnike da postanu bolji u svojim aktivnostima.

Kako mogu vežbati kod kuće bez tradicionalne teretane?

Online platforme i fitnes aplikacije nude širok spektar vežbi koje možete raditi kod kuće. Qingetic, na primer, pruža virtuelne časove, a aplikacije kao što su Seven i Workout Trainer nude raznovrsne treninge koji zahtevaju minimalnu ili nikakvu opremu.

Kako fitnes aplikacije motivišu korisnike na redovno vežbanje?

Fitnes aplikacije poput Keelo koriste elemente igre poput bodovanja, nivoa i digitalnih nagrada, a mnoge uključuju zajednice korisnika koji se mogu međusobno podsticati i učestvovati u izazovima.

Na koji način fizička aktivnost utiče na mentalno zdravlje?

Fizička aktivnost je dokazano dobra za mentalno zdravlje jer oslobađa endorfine koji poboljšavaju raspoloženje i umanjuju osećaj stresa. Redovne vežbe takođe jačaju imunološki sistem, što može pomoći u smanjenju anksioznosti.

Kako platforme za jogu i meditaciju pomažu u borbi protiv stresa tokom pandemije?

Sve veća popularnost meditacije i mindfulness vežbi pruža ljudima mentalni odmor i pomaže u smanjenju stresa koji nosi pandemija. Fitbit aplikacija, na primer, nudi vođene sesije meditacije koje korisnici mogu koristiti da povrate mirnoću uma.

Šta aplikacije za trčanje nude osim praćenja trčanja?

Aplikacije kao što su MapMyRun i Garmin ističu se kao odlični digitalni dnevnici, omogućujući korisnicima da beleže svoje fizičke dostignuća, postavljaju ciljeve i prate svoj napredak kroz vreme.

Da li je dokazano da aplikacije za praćenje koraka podstiču zdravije ponašanje?

Studija objavljena u Lancet Digital Health pokazala je da aplikacije za praćenje koraka mogu imati pozitivan uticaj na zdravlje podstičući korisnike na povećanje dnevnog kretanja i teže izazovima koje one postavljaju.

Kako se alternativne aktivnosti poput biciklizma i rolanja uklapaju u upotrebu fitness aplikacija?

Mnoge aplikacije, uključujući i one na platformama kao što je Strava, pružaju podršku i za biciklizam i rolanje, prateći aktivnost korisnika i doprinoseći rastućoj popularnosti ovih rekreacija, posebno među mlađim populacijama koje su aktivne na društvenim mrežama poput TikToka.

Šta treba uzeti u obzir prilikom izbora aplikacije za vežbanje?

Prilikom odabira prave aplikacije za vežbanje treba uzeti u obzir vaše iskustvo, ciljeve i preferencije. Aplikacije poput Fitbit-a, Freeletics Bodyweight, i Sworkit nude personalizovane planove vežbanja i mogu se prilagoditi kako početnicima tako i naprednim korisnicima.

Везе ка изворима

Picture of Nebojša Vujinović

Nebojša Vujinović

Zaljubljenik sam u Web već dugi niz godina. Pokušavam da svoj lifestyle prilagodim 21. veku iako sam rođen poprilično davno u 20.om Iako je Sens.rs ženski portal, ja ću na njemu pisati i ove "muške" stvari kao što su filmovi, sport, tehnologija, putovanja i slično.