Korseti Za Oblikovanje Struka – Savršen Struk U Rekordnom Roku!

oblikovanje-struka

Korseti za oblikovanje struka su jedan od najpopularnijih komada kada je reč o oblikovanju ženskog tela. Ovi korseti su napravljeni da daju ženi savršenu figuru i oblikuju struk.

Uz zdrav način života, fizičku aktivnost, zdravu ishranu, i vežbe za jačanje mišića stomaka, leđa i struka postići ćete neverovatne rezultate u kraćem vremenskom periodu.

Šta su korseti za oblikovanje struka?

korseti-za-oblikovanje

Korseti za oblikovanje struka su steznici koji se nose oko struka, stvaraju efekat sužavanja struka i pomažu pri stvaranju privlačne, zategnute figure. Korseti su obično izrađeni od čvrstog materijala poput lateksa. Kada se koristi pravilno, korset može biti veoma koristan u oblikovanju struka i poboljšavanju držanja tela.

Kako koristiti korset za oblikovanje struka?

koriscenje-korseta-za-oblikovanje

Kada želite da koristite korset za oblikovanje struka, prvo morate da pronađete odgovarajuću veličinu. Trebao bi da se uklapa u struk i da bude udoban.

Kako biste pronašli odgovarajuću veličinu, potrebno je uzeti mere vašeg tela. Najvažnija merenja su obim struka i kukova. Nakon što izmerite ove dve vrednosti, možete ih uporediti s tablicama veličina koje nude različiti proizvođači korseta.

Važno je napomenuti da korset ne bi trebalo da bude previše čvrst, jer to može ograničiti vaše disanje i dovesti do neugodnosti.

Koliko dugo u toku dana je preporučljivo nositi ga?

vreme-nosenja-korseta

Stručnjaci preporučuju nošenje korseta za oblikovanje struka ne duže od 4-6 sati dnevno. Ovo je zato što nošenje korseta duže od ovog vremena može dovesti do smanjenog protoka krvi u abdomenu i smanjenja aktivnosti mišića u ovom delu tela, što može dovesti do dugoročnih zdravstvenih problema, uključujući bolove u leđima i problem sa disanjem.

Kako se održava i pere?

Korseti se ne smeju prati u mašini za veš, niti sušiti u mašini za sušenje. Možete ih prati na ruke, u mlakoj vodi, sa blagim deterdzentom. Omekšivač izbegavajte. Sušite ga jednostavno, na sušaču za veš. Ne bih vam baš preporučila da često perete korset jer to može dovesti do slabljenja materijala i gubitka oblika. Posle svake upotrebe, uzmite vlažnu krpu i prebrišite unutrašnjost korseta, tako ćete sprečiti taloženje prljavštine i neprijatnih mirisa.

Koje poznate ličnosti ih koriste?

poznati koji koriste korsete za oblikovanje

Korseti za oblikovanje struka su postali prilično popularni među poznatim ličnostima, posebno među poznatim influenserima na društvenim mrežama.

Među njima su:

Kim Kardashian – poznata po svom savršeno oblikovanom telu, Kim Kardashian je javno priznala da koristi korsete za oblikovanje struka kako bi postigla svoj prepoznatljiv izgled. Ona je čak kreirala svoju kolekciju steznika za oblikovanje tela, pod nazivom SKIMS, koja je vrlo popularna među inflenserima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Jessica Alba – glumica i preduzetnica, Jessica Alba je takođe poznata po svom zavidnom izgledu i često nosi korsete za oblikovanje struka.

Khloe Kardashian – sestra Kim Kardashian, Khloe Kardashian takođe promoviše korsete za oblikovanje struka i često ih nosi na društvenim mrežama.

Kylie Jenner – poznata influenserka i članica porodice Kardashian, Kylie Jenner je takođe priznala da koristi korsete za oblikovanje struka kako bi postigla savršen oblik svog tela.

Cardi B – poznata reperka, Cardi B često promoviše korsete za oblikovanje struka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cardi B (@iamcardib)

Kada pogledate figuru svake od gore navedenih zena jasno vam je da su korseti deo njihove opreme za postizanje savrsenog tela. Ne kazem da je to jedino dovoljno, ali svakako je plus. Tako da, drage dame, ako ste odlučile da doterate i vi svoju figuru do  predstojeće letnje sezone, predlazemo da nabavite i vi  jedan korset.

Koji su poznati brendovi?

brendovi-korseta

Postoji mnogo brendova koji proizvode korsete za oblikovanje struka, a neki od najpopularnijih su:

Waist Trainer: Ovo je jedan od najpoznatijih brendova korseta za oblikovanje struka na tržištu. Njihovi korseti su napravljeni od lateksa i neoprena, a dolaze u različitim veličinama i bojama.

Ann Chery: Ovaj brend korseta za oblikovanje struka postoji već više od 35 godina i poznat je po kvalitetu svojih proizvoda. Njihovi korseti se prave od lateksa, a dolaze u različitim stilovima i veličinama.

Hourglass Angel: Ovaj brend nudi širok izbor korseta za oblikovanje struka, uključujući modele napravljene od lateksa, neoprena, kao i drugih materijala.

Squeem: Kad je reč o ovom brendu važnoje napomenuti da koristi prirodne materijale, poput pamuka i lateksa, za izradu svojih proizvoda. Njihovi korseti su prilagodljivi i udobni za nošenje, a dolaze u različitim stilovima.

Vedette: Poznati su po svom širokom izboru korseta za oblikovanje struka, uključujući modele napravljene od lateksa, neoprena i drugih materijala. Njihovi korseti su prilagodljivi i udobni za nošenje, a dolaze u različitim veličinama i stilovima.

Da li ovi korseti stvarno ‘rade’?

Oni koji su koristili korset za oblikovanje struka, na društvenim mrežama tvrde da njihovo redovno nošenje, tokom nekoliko meseci, pretvara njihov struk u oblik peščanog sata i promoviše gubitak težine jer manje jedu a neki su dizajnirani da stimulišu znojenje, što dovodi do ubrzanog sagorevanja sala na stomaku.

U videu gore pronaćićete razloge zbog kojih vam se čini da korseti nemaju efekta i daće vam nekoliko saveta kako da ga pravilno koristite.

Postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu kada razmišljate o korišćenju korseta za oblikovanje struka.

Prvo, morate biti spremni da nosite korset svakodnevno tokom nekoliko sati dnevno, najmanje 4-6 sati dnevno, ili tokom noći dok spavate kako bi se postigli vidljivi rezultati. Takođe, morate biti spremni da kombinujete nošenje korseta sa zdravom ishranom i redovnom fizičkom aktivnošću, jer korset sam po sebi nije dovoljan za postizanje željenog oblika struka.

Ono što možemo svi zajedno da zaključimo je da sigurno doprinose lepšoj i zategnutijoj figuri i da uz pravilno korišćenje imaju određene benefite.

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.