Kako Nacrtati Prirodne Obrve U 5 Jednostavnih Koraka

kako-nacrtati-obrve

Tredovanje, četkanje, čupanje i popunjavanje obrva zahtevaju mnogo vremena kako bismo postigli savršen izgled. Obrve su ona jedna osobina koja definiše naše lice i balansira naš izgled. Oni sa tankim i retkim obrvayma dobro znaju koliko je važno malo ih popuniti.

I dok većina ljudi poseduje olovke za obrve i želju da nacrtaju obrve koje izgledaju prirodno, vrlo malo njih zna kako to da uradi. Ako postoji nešto gore od retkih obrva, onda su to preterano popunjene ili loše nacrtane obrve. Da bismo vas sačuvali od neprijatnosti sa obrvama, evo nekoliko koraka koje možete pratiti.

Tri najčešća oblika obrva su – zaobljeni, lukasti i ravni. Znati koji oblik najbolje odgovara vašem licu je prvi korak ka postizanju savršenih obrva. Ako preferirate čupanje obrva kod kuće, dobra je ideja da bar jednom mesečno posetite salon kako bi stručnjak mogao da vam naglasi željeni oblik

Verujte im, oni dobro obavljaju svoj posao.

Korak 1:

Odaberite-oblik-obrva
Source: unsplash.com

Odaberite oblik prvi korak ka savršenim obrvama je odlučivanje o njihovom obliku. Pre nego što počnete da ih crtate, odredite koji oblik obrva vam najbolje odgovara. To može biti ravna linija, blago zaobljena ili lukasta. Oblik obrva treba da se uskladi sa oblikom vašeg lica  da naglasi vaše crte lica.

Korak 2:

Source: pinterest.com

Uredite ih pažljivo pre nego što počnete da crtate obrve, pobrinite se da su uredne. Čupanje viška dlačica oko obrva može vam pomoći da dobijete čist i precizan oblik. Ako niste sigurni kako to da uradite, posetite profesionalnog stilistu obrva koji će ih urediti prema vašem željenom obliku.

Bez obzira na to koliko su vaše obrve tanke ili retke, redovno ih održavajte. Pokušavanje da popunite, obrve sa izraslim dlačicama će samo rezultovati u katastrofi. Zavisno od brzine rasta vaših dlačica, čupajte ili tredujte obrve bar dva puta mesečno.

To će olakšati popunjavanje obrva i učiniti da izgledaju što prirodnije.

Korak 3:

uzmite-olovku-i-postavite-je-vertikalno-pravo-na-spoljni-ugao-nosa
Source: pinterest.com

Trik za crtanje prirodnih obrva je označavanje početka, luka i kraja vaše obrve. Za to uzmite olovku i postavite je vertikalno pravo na spoljni ugao nosa i obeležite ovu tačku, ovo je mesto odakle ćete početi crtati obrvu.

Zatim je postavite dijagonalno kroz centar vašeg oka i obeležite najvišu tačku, ovo će biti vaš luk.

Na kraju, držite olovku dijagonalno od najudaljenijeg dela nozdrva prema slepoočnicama i obeležite tu tačku kao vrh vaše obrve.

Naučite kako da crtate Kada odredite željeni oblik, vreme je da naučite kako da ih pravilno nacrtate. Koristite olovku za obrve u nijansi koja je bliska boji vaših prirodnih obrva.

Počnite lagano crtati i koristite kratke, mekane poteze kako biste postigli što prirodniji izgled. Ako niste sigurni kako da počnete, možete gledati video tutorijale ili tražiti savet od profesionalca.

Korak 4:

Koristite-poteze-kacenja-kako-biste-izbegli-preterano-tamne-i-ostre-linije
Source: unsplash.com

Koristite poteze kačenja kako biste izbegli preterano tamne i oštre linije, koristite poteze kačenja umesto jednog neprekidnog poteza. Ovo će omogućiti da boja izgleda prirodnije i da se bolje uklopi sa vašim prirodnim obrvama. Poteze kačenja su suptilni i daju lepši izgled obrvama.

Korak 5:

blendiranje
Source: instyle.com

Blendiranje je najvažnija tehnika koju svako ko koristi šminku treba da savlada. Da biste izbegli oštre linije ili prenaglašen izgled obrva, dobro izblendirajte nakon što ih popunite.

Koristite četkicu ili češalj za obrve da ih nežno izblendirate i umirite eventualne oštre ivice. Blendom ćete postići prirodan prelaz boje i sjajno izgledajuće obrve.

Uz ovih pet jednostavnih koraka, možete postići savršene obrve koje izgledaju prirodno, lepo i naglašavaju vaš izgled. Vreme je da zaboravite na brigu o obrvama i pokažete svetu svoje prelepo lice sa prelepim obrvama!

Picture of Dragana Kodzo

Dragana Kodzo

Dragana je urednica ovog bloga čiji je fokus na modi. Svoju strast ka modi pretočila je u inspirativne članke i savete koje deli sa čitaocima. Kroz svoj rad, istražuje najnovije trendove, modne kombinacije i savete za stilizovanje, inspirišući druge da pronađu svoj jedinstveni modni izraz. Dragana je presrećna što ima priliku da radi u sferi koja je duboko zanima i koja je postala njen životni poziv.