Izuzetan grašak recept koji će vas oduševiti

grasak recept

Kao neko ko uživa u kuvanju i deljenju novih recepata, danas sam tu da sa vama podelim jedan jednostavan grašak recept koji je pun ukusa i koji će, siguran sam, postati neizostavni deo vašeg jelovnika. Ukusno, hranljivo i veoma lako za pripremu, ovaj recept za grašak će vam pokazati kako se od običnog povrća može stvoriti izuzetan obrok.

Pronaći pravo ukusan grašak recept može biti izazov, ali ja ću vam pokazati kako da to uradite bez muke. Uz nekoliko osnovnih sastojaka koje većina nas ima u kuhinji, možete pripremiti ukusno jelo koje će zadovoljiti palate svih ukućana. Pripremite se da otkrijete novi omiljeni recept!

Ključne tačke

  • Osnovne informacije o laganom pripremanju graška.
  • Detalji o sastojcima koji će vam biti potrebni za recept.
  • Upotreba začina da se postigne autentičan ukus.
  • Način na koji se kobasice mogu ukomponovati u jelo.
  • Alternativa tradicionalnom receptu – pire od graška sa belim lukom i mirođijom.
  • Predlozi za kreativno serviranje graška.
  • Značaj sačuvanja autentičnosti jela u tradicionalnom pripremanju graška.

Osnovni sastojci za izuzetan grašak recept

Kada razmišljate o tome kako da pripremite popularni grašak recept koji će impresionirati vaše goste ili porodicu, počnite od izbora pravih sastojaka. Od ključne je važnosti odabrati sveže i kvalitetne sastojke kako bi vaš domaći grašak bio punog ukusa. Evo koje osnovne komponente morate imati.

  1. Grašak – suština svakog dobrog jela sa graškom.
  2. Šargarepa – dodaje slatkoću i boju jelu.
  3. Mladi crni luk – sa svojom blagom aromom savršeno se uklapa.
  4. Krompir – doprinosi teksturi i zasiti.
  5. Ulje – za dinstanje povrća.
  6. Mlevena paprika – za dimljeni ukus i lepu boju.
  7. So i biber – neizostavni začini koji naglašavaju ukuse.
  8. Peršunov list – za svježinu i dekoraciju jela.

Takođe, ako želite da dodate protein vašem receptu za grašak, predlažem da iskoristite domaće kobasice koje će učiniti da vaše jelo ima poseban šarm i punoću ukusa.

Evo i predloga kako da organizujete ove sastojke za grašak na pregledan način:

Sastojak Količina Zapazanje
Grašak 500 g Možete koristiti sveži ili smrznuti
Šargarepa 1 velika Iseckati na kockice
Crni luk 1 veza Propržiti do zlatno žute boje
Krompir 2 srednja Očistiti i iseći na kockice
Ulje 30 ml Za dinstanje povrća
Mlevena paprika Po ukusu Za dodatnu aromu i boju
So i biber Po ukusu Za finalni ukus
Peršunov list Po potrebi Za dekoraciju i svežinu
Domaće kobasice Po izboru Propržiti i servirati sa graškom

I zapamtite, kvalitet sastojaka igra veliku ulogu u tome kako će se ukusi razvijati tokom kuvanja. Stoga se potrudite da izaberete najsvježije i najkvalitetnije proizvode koje možete pronaći.

Probajte ovaj recept i uverite se zašto je pravi domaći grašak recept nešto što zaslužuje posebno mesto u knjizi kulinarskih uspeha svakog gurmana. Priprema je jednostavna, a rezultat je uvek savršeno ukusno jelo koje ćete sa zadovoljstvom deliti sa dragim osobama. Prijatno!

Priprema graška: Korak po korak

Kada pripremam grah, uvek započnem sa pažljivim izdinstavanjem povrća, jer to stvara bogat ukus koji će našem grašku dati potpuno novu dimenziju. Uveren sam da će vam sledeći koraci pomoći da i vi postignete savršenu mekoću i poseban šmek graška.

Izdinstavanje povrća za bogatiji ukus

Prvo što ćete uraditi jeste fino seckanje luka i šargarepe. Tada ih lagano dinstajte na malo ulja dok ne postanu zlatnožuti i mekani – to je tajna prvi korak u postizanju bogatog ukusa graška. Izdinstavanje povrća je jako bitan proces koji ne treba požurivati.

Kuvanje graška do savršene mekoće

Posle izdinstavanja, na red dolazi kuvanje graška. Dodajte ga u šerpu zajedno sa kockicama krompira i malo vode. Neka se sve polako krčka na tihoj vatri dok grašak ne postane mekan. Ovaj deo je važan jer težimo savršenoj mekoći graška, a istovremeno želimo da voda ispari, ostavljajući samo bogatu esenciju ukusa.

Začini koji će vašem grašku dati poseban šmek

Kao što svaki umetnik u svoje platno unosi boje, tako i ja u šerpu sa graškom dodajem začine. Mlevena paprika će mu dati dimljeni ton, dok će so i biber naglasiti sve ukuse. I ne zaboravite – na kraju dodajte seckani peršunov list za osvežavajući poseban šmek graška.

A sada, dok završavate sa začinjavanjem, neka svaka čulna nit u vama anticipira tu čarobnu simfoniju ukusa koja će uskoro ispuniti vašu kuhinju. Osetite kako se mirisi stapaju, stvarajući priču o pripremi, strpljenju i onom neponovljivom osećaju domaće kuhinje.

  • Izdinstajte povrće pažljivo i strpljivo
  • Kuvajte grašak dok ne postigne savršenu mekoću
  • Začinite umereno, ali sa puno ljubavi

Kad je u pitanju grašak, strpljenje je isto toliko važno koliko i začini koje koristite. Ne žurite, i nagrada će biti jelo koje oduzima dah.

Začin Količina Uloga u jelu
Mlevena Paprika Po ukusu Daje dimljeni ton i boju
So Po ukusu Intenzivira ukuse
Biber Po ukusu Dodaje pikantnost
Peršunov list Po potrebi Za dekoraciju i svež ukus

Dodavanje mesa: Kako ukomponovati kobasice

Kad se grašak skuvao i povrće omekšalo, pravo je vreme da dodate meso u grašak. U ovom receptu, grasak sa kobasicama čini centralni deo obroka, koje pržite paralelno dok se grašak bliži kraju kuvanja. Evo kako ja to radim, korak po korak.

  • Najpre izaberem kvalitetne domaće kobasice.
  • Kobasice stavljam u tiganj na srednje jaku vatru da se ravnomerno zapeku.
  • Redovno okrećem kobasice kako bi se sa svih strana lepo ispržile i kako bi razvile hrskavu, zlatnu koru.
  • Kad se grašak skuva i kobasice prže, onda je vreme da spojim ove ukusne komponente.

Kada pomešate pržene kobasice sa graškom, imate jelo koje je meko iznutra sa prijatnom teksturu povrća, a istovremeno ima onaj zadovoljavajući hrskavi zalogaj od kobasica sa spoljašnje strane.

Pržene kobasice možete servirati odozgo na grašak kao finalni sloj punog ukusa ili ih iseckati i pomešati s graškom kako bi se ukusi prožimali u svakom zalogaju. Evo praktičnog predloga kako se to može organizovati:

Serviranje Upute
Celine kobasice Servirajte kobasice cele na vrhu graška kao impresivan centar obroka.
Iseckane kobasice Iseckajte pržene kobasice na manje komade i pomešajte sa graškom za potpuni užitak u svakom zalogaju.
Kotlete kobasica Ako želite nešto drugačije, kobasice možete ispržiti, iseći po dužini i servirati kao zanimljive kotlete.

Ne zaboravite da prilikom dodavanja kobasica u grašak morate paziti da očuvate ukupni balans jela. Kobasice treba da upotpune, a ne da preovladaju ukus graška koji je star takoj glavna zvezda obroka.

Ovaj recept je samo jedan od primera kako kreativnost i preplitanje domaćih ukusa mogu stvoriti savršen ručak za celi porodica. Prijatno!

Varijacija recepta: Pire od graška sa belim lukom i mirođijom

Kao strastveni ljubitelj kuvanja, uvek sam u potrazi za načinima da klasične recepte pretvorim u nešto posebno. Ovom prilikom, želim da podelim sa vama sve jednostavne korake za pripremu pirea od graška koji će postati hit na vašoj trpezi.

Jednostavni koraci za savršen pire

Prvi korak je, naravno, kuhanje graška. Nakon što je skuvan, potrebno je da ga uz pomoć seckanja ili miksera grubo usitnite uz dodatak mleka, sve dok ne dobijete željenu teksturu pirea. Ovo su jednostavni koraci koje prate svi početnici, a rezultati su više nego zadovoljavajući.

pire od graška

  • Skuvajte grašak do mekoće.
  • Usitnite ga sa malo mleka da postane polugust.
  • Održavajte teksturu koja nije previše tečna.

Pravilno začinjavanje pirea za maksimalan ukus

Došlo je vreme za onu magičnu komponentu svakog jela – začine. Začinjavanje pirea je korak koji donosi onu finalnu notu koja će se provlačiti kroz sva čula vaših gostiju. U tiganju propržite sitno seckan beli luk sa malo putera i ulja, dodajući brašno i nastavljajući da pržite sve dok se ne stvori lagana pena.

Začin Količina
Beli luk 1 čen
Mirođija Po ukusu
So Po ukusu
Biber Po ukusu

Nakon ovog koraka, u smesu dodajte prethodno usitnjeni grašak, mleko, seckanu mirođiju, malo soli i bibera po ukusu, i uz brzo mešanje spremite ga do finalne faze. Vaš pire od graška je gotov kada postigne maksimalan ukus pirea koji je kremast, bogat i naprosto se topi u ustima.

Savet sa iskustva: Neka vaš pire od graška ostane nezaboravan tako što ćete ga poslužiti toplog i svaki put ga pripremati sa puno ljubavi.

Kreativne ideje za serviranje graška

Kada je o serviranju graška reč, možemo biti toliko kreativni koliko nam mašta dozvoljava. Svaki obrok može postati praznik za oko i nepca, a grašak ne mora da bude samo zeleni dodatak na vašem tanjiru. Evo nekoliko kreativnih ideja kako da grašak poslužite tako da vaši gosti požele da ih fotografišu pre nego što probaju.

Započnimo sa klasičnom ali uvek popularnom opcijom – grašak kao prilog. Grašak možete poslužiti uz razna mesna jela, poput piletine pečene u rerni ili sočnog bifteka sa roštilja. Ali, dodavanjem samo nekoliko sastojaka, možete ga transformisati u nešto posebno!

  • Servirajte ga sa prženim lukom za dodatnu hrskavost i bogatstvo ukusa.
  • Za jesenje dane napravite toplu salatu sa pečurkama i dimljenim mesom ili šunkom.
  • Ukoliko preferirate lagane obroke, grašak možete iskoristiti kao osnovu za hladnu salatu sa svežim povrćem i vinaigrette sosom.

Ako želite da grašak bude zvezda vašeg obroka i da ga poslužite kao samostalno jelo, možete se koristiti kreativnim prezentacijama.

Kreativna prezentacija Ideje
Grašak sa začinskim biljem Poslužite topao grašak sa seckanim svežim začinskim biljem i malo maslinovog ulja.
Grašak purée Napravite kremast purée od graška sa dodatkom belog luka i parmezana, poslužen u elegantnoj činiji.
Grašak kao nadjev Kombinujte grašak sa krem sirom i koristite ga kao nadjev za kroasane ili listove prhkog testa.
Staklene činije Složite razne komponente u staklene činije, gde svaki sloj graška može biti propraćen raznim dodacima poput pahuljica parmezana ili seckane šargarepe.

Zapamtite, serviranje graška može biti jednako bitno kao i način njegove pripreme. Pravilnim aranžmanom i kombinovanjem boja i tekstura, grašak može postati pravo malo remek-delo.

Za kraj, ne zaboravite da je prezentacija hrane umetnost koja inspiriše i pobuđuje apetit. Neka vaš serviranje graška bude još jedna prilika da pokažete svoje kreativne ideje i dodate lični pečat svakom jelu koje poslužite.

Tradicionalni grašak recept: Kako sačuvati autentičnost

Kada pričamo o tradicionalnom grašak receptu, preciznost i vernost originalu nemaju cenu. Da bi se autentičnost jela očuvala, važno je držati se vremenom proverenih koraka i sastojaka koji su definisali ovo jelo kroz istoriju domaće kuhinje. Pokušaću da vam prenesem kako to radim, korak po korak, da bih očuvao duh tradicije i sa vama podelio pravu čaroliju domaćeg, autentičnog ukusa.

Kada se trаdicionаlni recepti pažljivo prenose sa kolena na koleno, svako jelo ispriča svoju priču. Takav je i recept za grašak koji je sa mnom podelila moja baka, koja je uvek govorila da je važno sačuvati autentičnost jela koje pripremamo.

Stoga, evo šta će vam sve biti potrebno da pripremite pravi tradicionalni grašak koji će imati okus kao iz bakine kuhinje:

  • Grašak – bilo da je sušen i potom hidriran ili svež.
  • Dimljeno meso – poput suve slanine ili dimljene kobasice.
  • Povrće – obavezno šargarepa i krompir.
  • Začini – suva mirođija, lovorov list, crni i biber u zrnu.

Zatim, sledi proces koji je jednostavan, ali i ključan za autentični ukus jela:

  1. Namočite sušeni grašak preko noći u hladnoj vodi.
  2. Dimljeno meso isecite na kockice i izdinstajte ga na sopstvenoj masnoći.
  3. Dodajte seckano povrće: šargarepu i krompir.
  4. Posolite po ukusu i dodajte ostale začine.
  5. Umešajte namočeni grašak i sve skupa kuvajte sve dok se grašak ne raskuva i dok se svi ukusi jednolično ne sjedine.

Ovako pripremljen grašak je poštovanje tradicije koje se prepoznaje u svakom zalogaju. Svaki put kada ga pripremim, osetim zadovoljstvo znajući da je ovo recept koji nas povezuje sa vremenima kada su jednostavna jela bila simbol porodičnog okupljanja i topline doma.

Sastojak Količina Uloga u receptu
Grašak 300 g Osnova jela
Dimljena slanina/kobasica 200 g Prilagođava ukus i dodaje dubinu
Šargarepa 2 srednje Doprineće bogatstvu ukusa
Krompir 3 male Zagušćuje jelo
Začini (mirođija, lovor, biber) Po ukusu Unose aromatičnost

Tradicionalni način pripreme graška nije samo o receptu, već i o ritualu kuvanja koji se iz godine u godinu ponavlja na isti način. Kako biste sačuvali autentičnost jela, snažno preporučujem da ovaj recept koristite kao polaznu tačku i prilagodite ga sopstvenom osjećaju, ali da uvek čuvate suštinu – jednostavnost i kvalitet probranih sastojaka.

Zdravi grašak recept: Nisko-kalorične opcije

Kao neko ko vodi računa o zdravoj ishrani i kalorijama, volim da eksperimentišem u kuhinji i pronalazim načine kako da tradicionalne recepte prilagodim savremenom zdravom načinu ishrane. Danas želim da podelim sa vama zdravi grašak recept koji je niskokaloričan, ali pun ukusa, zahvaljujući pažljivom izboru začina i načinu pripreme koji štedi kalorije.

Priprema graška bez dodatnih masnoća

Svestan sam da su masnoće često krivac za dodatne kalorije u našim obrocima, stoga za pripremu niskokaloričnog graška koristim vrlo malo ili nimalo ulja. Umesto prženja, povrće dinstam na vodi ili na paru, čime se čuvaju prirodan ukus i hranljivi sastojci.

  • Koristite sveže ili smrznuti grašak, koji je prirodno niskokaloričan ali bogat vlaknima.
  • Za dinstanje koristite neprskano prskalicu sa malom količinom ulja ili potpuno izostavite ulje.
  • Dodajte dovoljno vode da grašak omekša prirodnom parom.

Izbor začina za niskokalorični grašak

Začini su ključni da bi se jelo učinilo ukusnim a da ne povećavamo unos kalorija. Koristim raznovrsne začine kao što su sveži peršunov list, biber u zrnu koji potom sam meljem i aromatičnu mirođiju. Ti prirodni začini ne samo što obogaćuju ukus, već imaju i blagotvorni učinak na naše zdravlje.

Zdrav način života i ukusna hrana mogu ići ruku pod ruku, ako dobro izaberete svoje začine i način pripreme.

Začin Količina Uloga u niskokaloričnom grašku
Peršunov list Po ukusu Unosi svežinu i vitamine
Mirođija Po ukusu Dodaje aromu bez kalorija
Biber u zrnu Po ukusu Poboljšava probavu i ukus

Ispostavilo se da je začinjen niskokalorični grašak idealan dodatak za one koji broje kalorije, ali i za sve koji preferiraju lagana i zdrava jela. Nadam se da će vam ovaj recept omogućiti da uživate u omiljenom povrću na nov i uzbuđujući način. Pripremite svoje čulo ukusa za istinski delikates!

Brzinski grašak recept za užurbane dane

Da li vam je dan zatrpan obavezama, a nemate vremena za dugo pripremanje ručka? Izdvojio sam brzinski grašak recept koji će biti spas za vaše užurbane dane. Lako, brzo i jako ukusno – ovo je recept koji ne samo da se brzo sprema, već u njemu možemo uživati nežaleći na nedostatak vremena.

brzinski grašak recept

Za pripremu ovog brzinskog jela možete koristiti kako smrznuti, tako i sveži grašak, po vašem izboru. Nadam se da ćete uživati u svakom zalogaju ovog sa ljubavlju pripremljenog obroka.

  1. Na malo ulja, u šerpi brzo propžite sitno seckan luk.
  2. Dodajte grašak i kratko ga dinstajte sa lukom.
  3. Zalijte sa malo vode i dodajte začine – so, biber i omiljene biljne začine.
  4. Krompir oljuštite, iseckajte na kockice i ubacite na dinstanje sa graškom.
  5. Kada je sve skoro gotovo, dodajte mlevenu papriku i alevu papriku za ekstra ukus.

Brzinski spremljen grašak idealan je obrok koji sačuva vaše vreme i donese ukusno zadovoljstvo na vaš stol.

Ovde je jedna od mogućnost brze pripreme koristeći tabelu sa sastojcima:

Sastojak Količina Uputstvo za pripremu
Luk 1 srednji Dinstati na malo ulja
Grašak (smrznuti ili sveži) 400 g Dodati luku i kratko propržiti
Krompir 2-3 srednja Iseckati na kockice i dodati grašku
Voda Po potrebi Zaliti povrće da se kratko kuva
Mlevena paprika Po ukusu Dodati pred kraj kuvanja
Biljni začini Po ukusu Dodati za obogaćivanje ukusa

Svi smo mi dobro upoznati sa danima koji zahtevaju svu našu pažnju i kad nemamo vremena da provedemo sate u kuhinji. Upravo iz tog razloga, brzinski grašak recept je tu da nam olakša i omogući da i dalje uživamo u domaćoj, ukusnoj hrani, koja ne odnosi previše našeg dragocenog vremena.

Grašak kao prilog: Kombinovanje sa drugim jelima

Kada razmišljam o savršenom prilogu, grašak mi uvek padne na pamet kao idealno rešenje koje se lako kombinuje sa različitim vrstama jela. Bilo da je reč o tradicionalnim receptima ili inovativnim gastro kombinacijama, grašak prilog je univerzalan i može se sjajno uklopiti u gotovo svako glavno jelo.

Za početak, razmotrimo nekoliko kreativnih načina za kombinovanje sa jelima:

  • Klasično uparen sa sočnim pečenjem. Grašak dinstan sa malo putera i svežeg začinskog bilja čini savršen prilog bogatom obroku.
  • Osvežavajući dodatak morskim specijalitetima. Njegova blaga slatkoća suprotstavlja se jakim ukusima ribe, stvarajući harmoniju okusa na tanjiru.
  • Komponenta hranljivih salata. Hrskavi grašak dodaje teksturu i boju klasičnim salatama, i to bez mnogo dodatnih kalorija.
  • Idealna kombinacija sa testeninom. Bilo da je u obliku pesto sosa ili jednostavno kao dodatak bogatoj pasti, grašak doprinosi teksturi i ukusu.

Da biste maksimalno iskoristili ukus graška, naleznite koji ukus želite naglasiti i kombinujte ga sa sastojcima koji odgovaraju toj aromi. Od vozdražavajuće, sveže kreacije do bogatih, toplih jela, grašak prilog može imati glavnu ulogu na vašoj trpezi.

Tip Jela Način Kombinovanja sa Graškom
Meso Uz pečenje ili meso sa roštilja, grašak sa malo maslinovog ulja.
Riba Grašak kao prilog sa aromatičnim biljem koje će se uklopiti sa ribom.
Salate Dodajte kuvani grašak u vašu omiljenu salatu za dodatnu teksturu.
Testenine Kombinujte grašak sa testeninama i laganom pavlakom ili povrćnim sosom.
Vegetarijanski burgeri i ćufte Koristite grašak kao bazu ili zelenu komponentu unutar vegetarijanskih burgera ili ćufti.

Ne postoji ograničenje kada je u pitanju kombinovanje sa jelima. Grašak je fleksibilan sastojak koji možete prilagoditi svom ukusu – eksperimentišite sa začinima, dodajte mu različite teksture, i napravite od običnog graška pravi kulinarski poduhvat. Grašak prilog čini da i najobičnije jelo poprimi novu dimenziju ukusa i izgleda.

Закључак

Кроз овај чланак пренео сам вам своје савете и закључак о рецептима за грашак. Показао сам вам колико је ово поврће разноврсно и како се једноставно комбинује са различитим састојцима, обогаћујући сваки оброк невероватним укусима. Без обзира на то да ли сте заинтересовани за традиционални рецепт за грашак или модерну варијацију, овај зелени драгуљ нуди безграничне могућности за истински кулинарски ужитак.

Мој савет за вас је да експериментишете и увек тражите нове комбинације, али и да се не плашите да се вратите коренима и употребите производе из домаће кухиње. На крају, најважније је да сваки оброк припремате са љубављу, било да је то оброк за вашу породицу или специјални гастрономски тренутак за пријатеље.

Надам се да ћете пробати неки од рецепата које сам предложио и да ћете уживати у сваком залогају, обогаћеном богатством укуса које грашак може да пружи. Будите креативни и уживајте у многобројним саветима за грашак које сам поделио, уз уверење да ће их и ваша чула више него одобрити. Пријатно!

FAQ

Kako se pravi jednostavan grasak recept?

Za pripremu jednostavnog graška, potrebno je da prvo izdinstate sitno seckani luk i šargarepu, zatim dodate grašak i krompir iseckan na kockice, sipate vodu i kuvate na tihoj vatri dok grašak ne postane mek. Začinite po ukusu mlevenom paprikom, solju, biberom i peršunom.

Koje sastojke koristim za tradicionalni grasak recept?

Za tradicionalni recept trebaće vam suvi grašak, povrće po izboru kao što su šargarepa, crni luk, krompir, te začini kao što su mlevena paprika, so, biber i peršun. Često se dodaje i dimljeno meso za dodatnu aromu i ukus.

Kako da grašku dam poseban šmek?

Poseban šmek grašku možete dati korišćenjem različitih začina poput mlevene crvene paprike, sveže ili suve mirođije i peršunovog lista. Takođe, blago pečenje povrća pre dodavanja graška može doprineti bogatijem ukusu.

Da li mogu dodati meso u grasak i kako?

Naravno, možete dodati meso kao što su kobasice. Pržite ih u tiganju dok ne dobiju zlatno-braon boju, a zatim ih servirajte zajedno s kuhanim graškom za kompletan obrok.

Kako se pravi pire od graška?

Skuvajte grašak do mekoće, grubo ga usitnite uz dodatak mleka za kremastu teksturu. Pržite beli luk na puteru i ulju, dodajte brašno, pa pire od graška. U to dodajte mleko, so, biber i mirođiju, kuvajte nekoliko minuta i poslužite toplo.

Koji su predlozi za serviranje graška?

Grašak možete servirati kao glavno jelo uz prilog od prženog luka, sa pečurkama, kao salata sa dimljenim mesom ili šunkom, ili kao prilog kraj različitih vrsta mesa i ribe.

Kako da očuvam autentičnost tradicionalnog recepta za grašak?

Autentičnost tradicionalnog recepta za grašak očuvaćete korišćenjem osnovnih sastojaka poput suvog graška, domaćeg povrća i tradicionalnih začina, kao i praćenjem uobičajenih metoda pripreme koje podrazumevaju sporije kuvanje.

Kako da napravim zdravi grasak recept sa manje kalorija?

Za zdraviji recept za grašak, kuvajte ga u vodi ili bujonu sa malo postojbina ulja, obilno koristeći začine i sveže bilje umesto visokokaloričnih aditiva kao što su koža ili punomasno mleko.

Šta je brzinski grasak recept?

Ako vam je vreme bitan faktor, brzinski recept za grašak možete pripremiti korišćenjem već skuvanog ili zamrznutog graška, brzo izdinstati sa osnovnim začinima, i poslužiti kao prilog ili osnovu jela.

Kako mogu kombinovati grašak sa drugim jelima?

Grašak možete kombinovati s različitim jelima poput testenina, kao dodatak u salatama, sa raznovrsnom vrstom mesa ili ga koristiti kao osnovu za vegetarijanske burgere i ćufte.

Везе ка изворима

Picture of Nebojša Vujinović

Nebojša Vujinović

Zaljubljenik sam u Web već dugi niz godina. Pokušavam da svoj lifestyle prilagodim 21. veku iako sam rođen poprilično davno u 20.om Iako je Sens.rs ženski portal, ja ću na njemu pisati i ove "muške" stvari kao što su filmovi, sport, tehnologija, putovanja i slično.