Recept Za Slanu Tortu Sa Rozen Korama – SavrÅ¡ena Slana Senzacija

Recept-Za-Slanu-Tortu-Sa-Rozen-Korama

Slana torta sa rozen korama je jedinstven i ukusan obrok koji se moÅŸe posluÅŸiti kao glavno jelo ili kao zalogaj za druÅŸenje sa prijateljima. Ova torta sadrÅŸi kombinaciju slanih sastojaka, uključujući sir, jaje i Å¡unku, zajedno sa slatkim rozen korama koji daju uravnoteÅŸenu i zadovoljavajuću kombinaciju ukusa.

Recept za slanu tortu sa rozen korama:

Sastojci:

  • 1 paket rozen kora
  • 200g sira
  • 4 jaja
  • 200g Å¡unke
  • 100g kulena
  • 100g kiselog vrhnja
  • 50g maslaca
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Umutite maslac i šećer u čvrstu masu.
  3. Dodajte jaja jedno po jedno, uz stalno miješanje.
  4. Pomešajte sir, šunku, kulen i kiseli vrhnje sa masom od jaja.
  5. Stavite jednu rozen koru u namašćenu tortnu formu.
  6. Prebacite polovinu smjese od sira na rozen koru.
  7. Stavite još jednu rozen koru preko smjese od sira.
  8. Prebacite preostalu polovinu smjese od sira na vrh rozen kora.
  9. Poređajte preostale rozen kore na vrh smjese od sira.
  10. Pospite solju i paprom po ukusu.
  11. Peći u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta, dok se ne zarumeni.
  12. Ostavite da se ohladi 5 minuta prije nego što se presiječe i posluşi.

Ova slana torta sa rozen korama moşe se posluşiti topla ili hladna i idealna je za ručak ili večeru. Ukusite ovaj jedinstveni obrok i uşivajte u savršenoj kombinaciji slanih i slatkih ukusa!

Slana torta sa rozen korama i ajvarom

U svetu kulinarskih čarolija, uvek postoji prostor za neobične i zanimljive kombinacije. Ukoliko ste u potrazi za novim ukusima i ÅŸelite da iznenadite svoje nepce, predstavljamo vam neodoljivu slanu tortu sa rozen korama i ajvarom. Ovaj jedinstveni spoj tradicionalnih sastojaka stvara pravo kulinarsko remek-delo koje će ostaviti vaÅ¡e goste bez daha. Krenimo u avanturu kreiranja ove fantastične torte!

Sastojci:

  • 500 g rozen kora
  • 300 g kisele pavlake
  • 250 g krem sira
  • 150 g ajvara
  • 200 g Å¡unke ili prÅ¡ute
  • 200 g kisele salate (krastavci, paprika)
  • 150 g rendanog sira
  • 150 g majoneza
  • so, biber, perÅ¡un (po ÅŸelji)

Priprema:

  1. Pre nego što počnete sa filovanjem, potrebno je pripremiti sve sastojke. Isecite šunku ili pršutu na tanke trake, a kiselu salatu sitno iseckajte. Pomešajte krem sir, kiselu pavlaku, majonez, so, biber i seckani peršun kako biste dobili kremastu smesu.
  2. Uzmite jednu rozen koru i stavite je na tacnu na kojoj ćete sluÅŸiti tortu. PremaÅŸite koru tankim slojem ajvara, a zatim preko ajvara rasporedite sloj kremaste smese. Preko smese poređajte Å¡unku ili prÅ¡utu, a zatim pospite seckanu kiselu salatu.
  3. Stavite drugu rozen koru preko filovanog sloja i ponovite postupak sa ajvarom, kremastom smesom, šunkom i kiselom salatom. Nastavite sa slojevima sve dok ne potrošite sve rozen kore.
  4. Kada ste završili sa filovanjem, premaşite celu tortu preostalom kremastom smesom, tako da bude ravnomerno prekrivena sa svih strana. Pospite tortu rendanim sirom i ostavite je u frişideru da se stegne najmanje 2-3 sata.
  5. Pre posluÅŸivanja, ukrasite tortu po ÅŸelji sa sveÅŸim perÅ¡unom, maslinama ili drugim povrćem. Slana torta sa rozen korama i ajvarom spremna je za uÅŸivanje!

Zaključak:

Slana torta sa rozen korama i ajvarom predstavlja pravu eksploziju ukusa i tekstura. Savršena je za razne proslave, rođendane ili porodične okupljanja

Ako ste uÅŸivali u slanoj torti sa rozen korama i ajvarom, oduÅ¡eviće vas i ove slične varijacije:

  1. Slana torta sa rozen korama i piletinom: Umesto ajvara, dodajte kuvanu i seckanu piletinu, a ostale sastojke zadrÅŸite iste. Slojevi krem sira, pavlake, Å¡unke i kisele salate će se sjajno dopunjavati sa ukusom piletine.
  2. Slana torta sa rozen korama i tunjevinom: Zamenite ajvar tunjevinom iz konzerve (ocedenom) za jedinstvenu kombinaciju ukusa. Dodajte seckani crni luk, kapare i masline za još bogatiji ukus.
  3. Slana torta sa rozen korama i povrćem: Izostavite ajvar i Å¡unku, a umesto njih dodajte seckano sveÅŸe povrće poput paprike, paradajza, krastavaca, Å¡argarepe i kukuruza. Ovako pripremljena torta biće idealna za vegetarijance.
  4. Slana torta sa rozen korama i kuvanim jajima: Pripremite tortu slično kao sa ajvarom, ali umesto njega koristite seckana kuvana jaja. Ovaj dodatak čini tortu još bogatijom i hranljivijom.
  5. Slana torta sa rozen korama i sirom: Fokusirajte se na različite vrste sireva u kombinaciji sa kremastim filom. Dodajte kockice feta sira, mocarele i gauda sira, kako biste stvorili bogat i kremast ukus.

Ova poslastica, kao i većina sličnih jela, čuva se najbolje u friÅŸideru. Preporučujemo vam da je drÅŸite u friÅŸideru do 3-4 dana, u zavisnosti od sveÅŸine sastojaka koje ste koristili. Uvek je najbolje konzumirati tortu Å¡to je pre moguće kako bi zadrÅŸala optimalan ukus i sveÅŸinu.

Å to se tiče čuvanja van friÅŸidera, nije preporučljivo drÅŸati tortu na sobnoj temperaturi duÅŸe od 2-3 sata, jer sadrÅŸi krem sir, pavlaku i meso koji su osetljivi na bakterijsku kontaminaciju i kvarenje na viÅ¡im temperaturama. Ako planirate da posluÅŸite tortu na nekom događaju, potrudite se da je vratite u friÅŸider Å¡to je pre moguće nakon Å¡to su se gosti posluÅŸili.

Picture of Nebojša Vujinović

Nebojša Vujinović

Zaljubljenik sam u Web već dugi niz godina. PokuÅ¡avam da svoj lifestyle prilagodim 21. veku iako sam rođen poprilično davno u 20.om Iako je Sens.rs ÅŸenski portal, ja ću na njemu pisati i ove "muÅ¡ke" stvari kao Å¡to su filmovi, sport, tehnologija, putovanja i slično.