Razotkrivamo: Šta znači sanjati ubistvo?

Šta znači sanjati ubistvo

Da li vas je nekada mračna slika ubistva iznenadila u dubinama sna? Osećaj koji prati takav san, neretko se proteže i kroz jutarnju kafu, ostavljajući nas u zamršenoj mreži pitanja.

Kao vaš vodiči kroz noćne iluzije, razmatram ovu enigmu: šta znači sanjati ubistvo, kako ga razumeti kroz tumačenje snova, i šta je to što naš unutrašnji snovnik pokušava da nam poruči?

Ključne Informacije

 • San ubistva može signalizirati interni sukob ili želju za promenom.
 • Tumačenje snova može pomoći u razumevanju potisnutih emocija.
 • Snovi mogu odražavati naše skrivene strahove i želje.
 • Zapisivanje snova ključno je za njihovo efikasno tumačenje.
 • Motive iz snova treba analizirati u kontekstu ličnog iskustva.
 • Snovi o ubistvu zahtevaju pažljivo promišljanje i ponekad stručno vođenje.

Uvod u tumačenje snova

tumačenje snova

Za početak, zašto ne priznamo – mi smo opsednuti snovima. Naši snovi, misteriozni i često neuhvatljivi, predstavljaju neiscrpnu riznicu za tumačenje snova. U ovoj bajkovitoj praksi  snovi su kao odgovori podsvesti, koji čekaju da ih protumačimo i povežemo sa našim dnevnim iskustvima. Baveći se tumačenjem snova, mi se zapravo bavimo psihologijom snova i njihovom ulogom u našoj svakodnevici.

Šta se krije iza zavese stvarnosti? Na šta naše podsvesti žele da nam skrenu pažnju dok spavamo? Pa, uđimo zajedno u ovaj sanjivi lavirint.

Šta su snovi i kako ih tumačimo?

Snovi predstavljaju ogledalo naših najdubljih misli, osećanja, strahova i želja. Skriveni iza simbolike, oni pružaju uvid u naše snove i podsvest, izazivajući nas da razmišljamo izvan okvira budnog uma. Često se zateknemo kako preispitujemo svoje doživljaje, postavljajući ono fundamentalno pitanje – šta znači sanjati ubistvo, sreću ili gubitak? I kako se sve to reflektuje na nas?

Psihologija snova i ubistva kao motiv

Sanovnik ubistvo, kao koncept, može biti prilično uznemirujući, ali u svetu snova, to nije retka pojava. Baveći se psihologijom snova, ubistvo može simbolizovati nešto daleko kompleksnije od samog akta nasilja.

Može biti prikaz suzbijene agresije, želje za završetkom nečega što nas muči, ili čak unutrašnjeg sukoba sa delom ličnosti kojeg želimo da se oslobodimo. Snovi i njihova interpretacija često svedoče o ovoj dinamici, pokazujući kako se ovi emocionalni izazovi odigravaju u senci naše podsvesti.

Tehnike za razumevanje snova

Svi mi sanjamo i često se probudimo sa željom da znamo više o tajnim porukama koje nam naši snovi donose. Razumevanje snova i njihovo značenje može da se učini kao složen zadatak, ali uz prave metode analize snova, možemo prodreti u dubine naše podsvesti i otkriti šta nam naši snovi zapravo govore.

metode analize snova

Značaj beleženja snova

Prvi korak u analizi snova jeste njihovo beleženje, zbog čega uvek preporučujemo da pored kreveta držite dnevnik snova. Odmah po buđenju, zapamtite da zapišete što više detalja, jer kao što svi znamo, snovi brzo blede iz memorije.

Metode analize i interpretacije snova

Kada govorimo o interpretaciji snova, fokusiramo se na simbole i arhetipove koji se u njima nalaze. Svaki san je priča za sebe i može da sadrži skriven značaj koji samo čeka da bude otkriven. Evo nekih tehnika koje možemo da koristimo:

 • Simbolika: Analizirajte elemente snova i ono što oni mogu simbolično da predstavljaju u vašem životu.
 • Kontekstualna analiza: Sagledavanje snova u kontekstu vaših trenutnih životnih dešavanja.
 • Upoređivanje sa ličnim iskustvima: Snove često kroje naša lična iskustva, stoga je važno uporediti ih sa stvarnim događajima.

Primenom ovih metoda ne samo da se bavimo analizom snova, već i ulazimo u svet nadrealnog kojim upravlja naša podsvest. Spremite se na to da vas putevi razumevanja snova odvedu na putovanje unutar vašeg unutrašnjeg sveta.

Šta znači sanjati ubistvo

Kada nam noć donese san o ubistvu, često se probudimo zbunjeni i uplašeni. Ukoliko odgonetnemo taj enigmatični sanovnik ubistva, možda ćemo otkriti osećanja koja su mnogo dublja nego što smo mislili. Da li je to bes, strah od gubitka kontrole ili možda potreba za simboličnim otklanjanjem nekih delova naše ličnosti? Hajde da zajedno istražimo temelje tumačenja snova.

“Sanjanje ubistva ne mora nužno biti znak unutrašnje tame; često je simbolički poziv na buđenje…”

Shvatimo da psihološka geneza naših snova može biti komplikovana. Ono što se u snu manifestuje kao ubistvo, u stvarnosti može biti zajednički znak za nešto sasvim drugačije. Kako bi smo dali konture ovim zagonetnim noćnim pričama, pozabavimo se kontekstom i ličnim asocijacijama koje prate sanjanje ubistva.

Emocija u snu Moguće značenje
Agresivnost Unutrašnji sukobi
Strah Neposredna opasnost ili anksioznost u budnom stanju
Tuga Proces žaljenja ili kraj nečega važnog
Oslobođenje Želja za rastankom sa negativnim delom sebe

Sećate li se kako ste se osećali u snu? Je li prisustvo ove emocije izraz stvarnih problema sa kojima se susrećemo kada smo budni? Razmotrite sve ovo kao što pravi detektivi snova to rade, koristeći sanovnik ubistvo kao ključ za otključavanje značenja naših noćnih vizija.

 • Istražite uloge u snu – da li ste vi žrtva, svedok, ili počinioc?
 • Razmislite o identitetu žrtve – poznata osoba, nepoznata ili simbolička figura?
 • Uvidite moguće simbole – koje još slike ili dešavanja su se pojavila u snu?

Zapamtimo, dragi sanjači, iako šta znači sanjati ubistvo može biti zastrašujuća tema, u svetu tumačenja snova, ona je često samo poziv na unutrašnji dijalog i moćan podsticaj za samorazumevanje.

Simbolika ubistva u snovima

Kada progovorimo o mračnim motivima koji se provlače kroz noćne more, malo toga može parirati intenzitetu kteri nudi simbolika snova vezana za ubistvo. Da li je u pitanju nagoveštaj duboke transformacije ili predskazanje važnog događaja, zavisi od kulture u kojoj san tumačimo. Upravo ta raznolikost u interpretaciji čini sanovnik ubistvo fascinantnim područjem za istraživanje. Zaronimo zajedno u misteriozne dubine koje krije veza između snoviđenja, snova i emotivnog zdravlja.

Različite kulture i njihov uticaj na simboliku snova

Zanimljivo je posmatrati kako se simbolika ubistva u snovima razlikuje od kulture do kulture. Na primer, u nekim tradicijama, sanjati ubistvo može predstavljati želju za oslobađanjem od nečeg što nas sputava i nije u skladu sa našim trenutnim životnim putem. U drugim kulturama, smrt u snu može simbolizovati završetak jednog životnog ciklusa i početak drugog – promenu koja je istovremeno zastrašujuća i oslobađajuća.

Svaka kultura nosi svoje jedinstveno nasleđe koje oblikuje i doprinosi tumačenju snova. Vezujući simboliku snova sa ličnim iskustvima i emotivnim stanjem, tajanstveni noćni vizuelni doživljaji postaju otvorena knjiga puna metafora koje nam mogu pomoći da bolje razumemo sebe.

Razumevanje ovih simboličkih poruka omogućava nam da se suočimo sa skrivenim strahovima ili konfliktima, ali i da otvorimo vrata ka unapređenju emotivnog zdravlja. Na kraju krajeva, snovi su ogledalo duše, a kroz njihova tumačenja možemo naučiti kako da živimo punijim, zdravijim životom.

Ubistvo u snovima kao odraz unutrašnjih konflikata

Kada naši noćni snovi postanu nešto više od pukih fragmenta mašte, kada sanjamo snovi o ubistvu, zapitamo se – šta se to kuva u kazanu naše podsvesti? Da li su ti snovi samo refleksija dnevnih briga ili postoji nešto dublje što treba istražiti? Hajde da pogledamo duboko u ogledalo naših unutrašnjih konflikata i pokušamo da dešifrujemo simbolički jezik koji nam naš sanovnik ubistvo šapuće.

Ubistvo u snovima ne mora nužno biti doslovno. Nema potrebe za panikom ili strahom da u vama tinja neki mračan, agresivan impuls. Umesto toga, pokušajmo da protumačimo ubistvo kao simbol nečega što smo možda spremni da ostavimo iza sebe – zastarele ideje, negativne emocije ili nezdrave veze.

 • San o ubistvu nekog koga poznajemo može ukazati na to da želimo da prekinemo ili promenimo odnos ili situaciju koja nas opterećuje.
 • Kada smo mi ti koji smo ‘ubijeni’ u snu, možda je vreme da se oslobodimo sebičnosti, loših navika ili da napokon dopustimo sebi da se razvijamo.
 • Sanjati da smo svedok ubistvu možda sugeriše da smo u stvarnom životu prisiljeni da posmatramo situacije ili događaje koji su nam neprijatni i bolni.

Sanjaoci često izveštavaju o dubokom osećaju krivice nakon snova u kojima čine ubistvo. To bi moglo odraziti duboku borbu između naših moralnih vrednosti i latentnih želja koje smatramo neprihvatljivim – klasičan primer unutrašnje kolizije između ‘dobra’ i ‘zla’ koje nosimo u sebi.

Zaključak? Snovi o ubistvu su više od dramatičnih priča koje prepričavamo za doručkom. To su slikovite priče koje nam naša podsvest pripoveda u nadi da ćemo poslušati i razmotriti šta nam je važno, i gde se nalazimo na putu ličnog rasta i razvoja. Dakle, sledeći put kada zatvorite oči, ne zanemarujte ove snovičke avanture, one bi mogle biti ključ za razrešenje naših intrapersonalnih enigmi.

Snovi i njihova povezanost sa stvarnim emocijama

Snovi

Zaronimo u dubine naših noćnih putovanja i osvetlimo tamne kutke podsvesti gdje se kriju ključevi za razumevanje veze između snova i emotivnog zdravlja. Snovi o ubistvu, iako uznemirujući, mogu zapravo odražavati širok spektar stvarnih emocija koje nas muče na javi.

Analiza emotivnih stanja koja dovode do snova o ubistvu

Poigravajući se sa konceptom tumačenja snova, ne možemo ignorisati činjenice da snovi o ubistvu često odražavaju našu unutarnju stvarnost. Ljutnja koja se nagomilava tokom dana može pronaći svoje oslobađanje u snovima, pretvarajući taj latentni bijes u tragove koji vode do virtualnih zločina u našem noćnom svijetu.

Frustracija, taj tihi neprijatelj koji se šulja našim mislima, može uticati na naše snove, stvarajući scenarije u kojima nalazimo drastične izlaze iz situacija koje nas tište. A stres, taj sveprisutni satelit modernog života, često nam podvaljuje slike ubistva u snovima, upozoravajući nas da je vreme da usporimo i pozabavimo se svojim emocionalnim zdravljem.

Naoružani razumevanjem, hajde da istražimo šta naše emocionalno stanje šapuće našim snovima o ubistvu:

 • Ljutnja se može manifestovati kroz snove o nasilnim aktovima, kao što je ubistvo, simbolizujući možda težnju za oslobađanjem od neke stvarne ili simboličke pritiska
 • Frustracija često kreira scenarije otklanjanja prepreka, a u snovima, ubistvo može predstavljati eliminaciju tih prepreka
 • Stres, kao akumulirani pritisak, ponekad se objavljuje u snovima kroz dramatične događaje, potičući nas da preispitamo i rešimo izvore našeg stresa

Shvatimo ove snoviđenje poruke kao poziv za akciju da poradimo na svojim emocijama. Naše snove o ubistvu ne treba shvatati doslovce, već kao simbolički jezik unutar kojeg leži ključ za bolje razumevanje sebe.

Snovi o ubistvu i njegova tumačenja

Razumevanje snova o ubistvu često se nalazi između mističnog i naučnog. Kada se usudimo da zaronimo u dubine snovnika ubistvo, naići ćemo na zanimljive interpretacije. Naša podsvest je riznica simbolike u kojoj šta znači sanjati ubistvo može biti veoma složeno pitanje.

snovi o ubistvu

Sanovnik kao alat nudi različite perspektive i dok u jednom trenu možemo smatrati da snovi o ubistvu odražavaju kontekst naših budnih izazova, drugi put možemo ih videti kao simbole transformacije. Evo kako se interpretacije snova mogu diferencirati:

 1. Znate ličnost koja je ubijena u snu? Ako su poznate, san može signalizirati našu skrivenu težnju da izmijenimo odnos ili situaciju povezanu sa tom osobom.
 2. Ako ste Vi počinilac u snu, da li to može značiti samokritičnost ili pokušaj prevazilaženja nekog aspekta sopstvenog karaktera koji Vam se ne dopada?
 3. Nejasne likove koji su objekt ubistva treba posmatrati kao moguću manifestaciju nepoznatih aspekata naše ličnosti ili nepoznate oblasti našeg života koje zahtevaju pažnju.

Snovnik ubistvo nam često sugerira da ovakvi snovi ne moraju biti predznak negativnih događaja. Umesto toga, oni su poziv za introspekciju i bolje razumevanje naših dubokih emocija i namera.

Zapamtite da su snovi o ubistvu, kao što naš snovnik ubistvo objašnjava, simbolika čija su značenja subjektivna i variraju u zavisnosti od unikatnih ličnih okolnosti svakog pojedinca.

Dakle, idemo dalje u avanturu dekodiranja naših noćnih vizija, spremni da otkrijemo ne samo ono šta znači sanjati ubistvo, već i da razumemo šta naši snovi o ubistvu govore o nama i putanji na kojoj se nalazimo.

Ubistvo kao metafora u snovima

Kako se nesvesno očituje u zagonetnim slikama noćnih vizija? Mi, istraživači snova, ulazimo u lavirint podsvesti tražeći odgovore. Naoružani psihologijom snova, koračamo kroz maglu simbola tražeći metaforu u snovima koja je, možda, ključ za razumevanje naše unutrašnje dinamike. Ukoliko ste imali iskustvo sanjati ubistvo, možda vam se učinilo da je vreme da neke stvari ostavite iza sebe.

Odnos metafora iz snova i svakodnevnog života

Zar nije fascinantno kako snovi o ubistvu mogu biti odraz stvarnosti, pretočeni u jezik metafora? Preispitujući „snovi i podsvest“, otkrivamo da su naši snovi o ubistvu preslikani sukobi i emocije koje svakodnevno nosimo. Kažu da kada sanjamo o nečijoj smrti, u stvari, u sebi zakopavamo dela vlastite prošlosti.

Psihoanalitičko tumačenje metafora

Na polju psihoanalize snova, sanjati ubistvo je verbalni slikarski potez kojim naša psiha ilustruje borbu. Zamislite psihološku cenzuru kako nesvesno pretače latentno u manifestno, šifrira i dešifrira naše najiskrenije strahove i požude. Psihoanaliza snova smatra da su snovi o ubistvu duboki psihoemocionalni motivi koji traže svoj način izražavanja.

Ali nije sve tako sumorno kao što zvuči. Postoji li bolji način za okončanje nečega što vas duševno opterećuje nego uz vrhuncem zapleten scenario u sopstvenom snu? Mi smo, dakle, režiseri sopstvenih sudbina, bar u snovima.

Dakle, da sumiramo – „snovi o ubistvu“ nisu samo strašni prizori iz noći, već mogući put ka oslobađanju i promeni. A mi? Mi smo tu da tumačimo jezik simbola, otkrivamo šaputanja podsvesti i premošćujemo jaz između snova i buđenja.

Snovi o ubistvu i podsvest

Kada tišina noći preraste u scenu kriminalističkog romana, naše misli počinju da plešu tango sa podsvesti. Nije tajna da snovi i podsvest imaju sklonost da nas iznenade, naročito kada je u pitanju nešto tako šokantno kao šta znači sanjati ubistvo. Analizom tih snova, zapravo ulazimo u duboke vode našeg unutrašnjeg sveta.

Osnovno naše pitanje je, šta ti snovi zaista žele da nam kažu? Tradicionalno, ljudi su se oslanjali na interpretacije snova da bi dobili odgovore. Danas, zahvaljujući naučnom napretku i psihološkim istraživanjima, analiza snova postaje sve preciznija. Ponekad, ono što na prvi pogled izgleda zastrašujuće, može biti zagonetka koja krije ključ za razumevanje dubljih slojeva naše ličnosti.

Šta naši snovi otkrivaju o nama?

Da li ste se ikada zapitali zašto vaš um bira tako dramatične prizore kao što je ubistvo? Ili šta znači kada ste vi u ulozi detektiva ili, još intrigantnije, kada ste sami počinitelj? Ovakvi snovi uglavnom imaju simbolično značenje. Oni su odraz naših zatvorenih emocija, skrivenih želja i nerešenih konflikata. Sanjanje ubistva ne znači da smo nasilni u stvarnom životu, već da možda postoji nešto u nama što želi da ‘ubije’ – bilo da je to stara navika, zastarelo uverenje ili deo naše ličnosti koji nam više ne koristi.

Kroz pažljivu introspekciju i razgovor s našom podsvesti, možemo početi da razumemo te motive i koristimo ih kao alat za lični razvoj i rast. Na taj način, snovi o ubistvu postaju most ka samospoznaji. Ne dozvolite da vas ovi snovi zastraše; umesto toga, koristite ih kao mapu do blaga sakrivenog unutar vas.

I tako, dragi ljubitelji snova, umesto da se borimo protiv svojih noćnih vizija, zagrlimo ih. Neka nam budu vodiči kroz lavirint podsvesti. Pa, hajde da zaronimo u analizu…

Praktični saveti za suočavanje sa negativnim snovima

Mi svi ponekad iskusimo neugodne snove, poput onih kada sanjamo ubistvo, što može izazvati anksioznost iz snova. No, evo nas sa korisnim tehnikama koje nam mogu pomoći u prevazilaženju loših snova i poboljšanje našeg generalnog stanja svesti.

Metode relaksacije i meditacije

Zar nije čarobno kako lagano disanje i fokusiranje pažnje mogu da odagna zebnju iz naših misli? Kroz razne tehnike relaksacije, kao što su progresivno opuštanje mišića ili duboko disanje, možemo da smirimo umetnički haos unutar nas. Ne zaboravimo ni na meditaciju, tu staru veštinu koja nam omogućava da se duboko povežemo sa zen trenutkom, gurajući sve teške misli daleko od sebe.

Kako prevazići strahove i anksioznost proizašle iz loših snova

Da li vas loši snovi drže budnim noću? Mi razumemo. Naučiti kako da prevaziđemo strahove nije noćna avantura, ali je sasvim izvodljivo. Psihološki pristupi, kao što je kognitivno-bihevioralna terapija, mogu nam pomoći da razumemo šta naši snovi pokušavaju da nam kažu i kako da ih prevaziđemo uz čvrsto stajanje na realnom tlu.

Zaključak

ubistvo u snovima

Na kraju našeg istraživanja o misterioznim porukama koje nam šalje podsvest kroz sanjarenje o ubistvu, stigli smo do suštinskih saznanja. Razumevanje šta znači sanjati ubistvo pomalo je kao šifra koju treba provaliti, a ključ tišine dubokog sna često odškrinje vrata prema neistraženim predelima naše psihe. Sanjanje o ubistvu može biti metafora za naše skrivene sukobe, strahove ili želje, no iako može izazvati uznemirenost, nije uvek predznak nečeg negativnog.

Naši snovi i njihov uticaj na svakodnevni život često su podcenjeni. Oni su poput ogledala u kojem se odražava naša unutrašnja borba, rast i težnja ka emocionalnoj ravnoteži. Nije sve tako crno kao što na prvi pogled deluje kada je tumačenje snova u pitanju. Ne bojimo se suočiti s onim što naši snovi pokušavaju da nam kažu, jer upravo to može biti prvi korak ka ličnom razvoju.

Raskrinkavajući značenje iza alarmantnih slika koje nam noću preplave misli, mi ih zapravo oslobađamo njihove fatalne maglovitosti. Shvatajući da su snovi o ubistvu možda samo odraz naše potrebe za rezolucijom i transformacijom, možemo na taj način olakšati naš put ka boljem i zdravijem životu. Stoga, pre nego odbacimo ove izazovne snove kao besmislicu, posvetimo im pažnju i osluškujmo šta nam to podsvest u tajnosti govori.

FAQ

Šta su snovi i kako ih tumačimo?

Snovi su priče i slike koje naš um stvara dok spavamo. Oni mogu biti jasan odslik naših nadanja, strahova i najskrivenijih misli. Tumačenje snova je proces u kojem pokušavamo da shvatimo šta naši snovi znači za nas lično i kako se mogu odraziti na našu svakodnevnicu.

Kako psihologija snova objašnjava sanjanje ubistva?

U psihologiji snova, ubistvo često simbolizuje potisnutu agresiju ili konflikt sa nekim aspektom vlastite ličnosti. To može ukazivati na želju za eliminacijom negativnih aspekata sebe ili nekog dela našeg života.

Zašto je značajno beležiti snove?

Beleženje snova može nam pomoći da zadržimo jasne i detaljne zapise o našim snovima, što je ključno za početak analize i interpretacije. Bez zapisivanja, detalji često brzo izblede iz sećanja.

Koji su to metodologija i tehnike analize snova?

Metodologije i tehnike uključuju simboliku snova, kontekstualne analize i povezivanje snova sa ličnim iskustvima. Ove tehnike nam pružaju širu sliku o tome šta naši snovi mogu značiti.

Koje su različite kulture i njihov uticaj na simboliku snova o ubistvu?

Simbolizam snova varira među različitim kulturama; na primer, u nekim kulturama, ubistvo u snovima može simbolizovati krajnju promenu ili transformaciju, dok u drugim predstavlja predznak velikih životnih promena.

Kako snovi o ubistvu odražavaju naše unutrašnje konflikte?

Kada sanjamo ubistvo, često se to može povezati s našim potisnutim konfliktima ili agresivnim impulzima. Razumevanje ovih snova može nam dati uvid u sukobe koje možda nismo svesni u budnom stanju.

Koji emotivni stanja mogu dovesti do snova o ubistvu?

Snovi o ubistvu mogu biti povezani s jakim emotivnim stanjima kao što su ljutnja, frustracija ili stres. Ova stanja mogu podstaknuti našu podsvest da proizvede san u kojem se osećanja manifestuju.

Šta kažu snovnici o snovima o ubistvu?

Snovnici često pružaju generalna tumačenja, sugerisjući da snovi o ubistvu mogu ukazivati na potiskivanje ili želju za rezolucijom neke situacije ili odnosa u našem budnom životu.

Kako metafore iz snova utiču na naš svakodnevni život?

Metafore iz snova, kao što su ubistva, mogu biti snažne i ukazivati na skrivene želje, strahove ili delove ličnosti koje treba ispitati i potencijalno integrisati u našu svakodnevnu svest.

Da li psihoanalitičko tumačenje metafora može pomoći u razumevanju snova o ubistvu?

Da, psihoanalitičko tumačenje pomaže u shvatanju kako te metafore predstavljaju način na koji naša podsvest komunicira složene ideje i osećanja, što može biti ključno za našu samospoznaju i rešavanje unutrašnjih konflikata.

Šta naši snovi o ubistvu otkrivaju o nama?

Naši snovi o ubistvu mogu otkriti skrivene aspekte naše ličnosti, strahove ili želje koje smo možda potisnuli ili o kojima nismo svesni. Interpretacija tih snova može pomoći u procesu ličnog razvoja i samorazumevanja.

Kako prevazići strahove i anksioznost proizašle iz loših snova?

Tehnike poput duboke relaksacije i meditacije mogu pomoći da se umiri um, smanjujući time učestalost neugodnih snova. Takođe, terapijski pristupi kao što su kognitivno-bihevioralna terapija mogu nam pomoći da se nosimo sa strahovima i anksioznošću koju ti snovi izazivaju.

Veze ka izvorima

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.