Kratke Haljinje za Venčanje – Odaberite Svoj Model i Stil

kratke-haljine-za-vencanje-modeli

Bez obzira da li nosite kratku haljinu za ceremoniju venčanja i prijem ili se presvlačite samo za zabavu, postoji nekoliko stvari koje treba da uzmete u obzir da biste bili sigurni da izgledate i osećate se odlično tokom svakog događaja. Zato smo odlučili da sa vama  podelimo svoje najbolje savete za stilizovanje nevesta koje vole kratke haljine.

Sledite ovih pet saveta i pronađite neke od popularnih modela kratkih haljina za venčanje.

haljina-7

Ella One-Shoulder Sequined Dress

haljina6

Nikki Mini Sequin Dress

haljina

Mademoiselle Bridal Mini Dress

1. Dužina haljine

duzina-haljine

Kada birate dužinu vaše kratke haljine za venčanje prvo, razmotrite vrstu venčanja. Ako se radi o veoma formalnom venčanju, možda ćete želeti dužu haljinu, do kolena koja će vam pružiti elegantan izgled. Ako se radi o neformalnom ili letnjem venčanju, možete da se odlučite za kraću haljinu.

Obratite pažnju i na dužinu haljine u odnosu na vašu visinu. Ako ste niže građe, možda biste trebali izbegavati haljine koje završavaju na najširem delu nogu, jer to može vizualno skratiti vašu figuru.

Kratka haljina je sjajna opcija za venčanje, ali morate biti sigurni da je dužina haljine primerena. Ako je prekratka, može izgledati nepristojno, dok previše dugačka haljina može izgledati neukusno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BRIDES (@brides)

2. Oblik Tela

oblik-tela

Druga stvar na koju treba da obratite pažnju kada birate kratku haljinu za venčanje je vaš oblik tela.

Ako imate oblik tela kruške,  razmislite o haljini sa A-krojem koja se širi prema dole. Takođe biste mogli razmotriti haljinu sa naglašenim strukom ili haljinu koja ističe gornji deo tela kako bi se stvorio uravnotežen izgled. Dakle haljina bez rukava i bretela sa naglasenim strukom može biti pravi izbor.

Ako imate oblik tela jabuke, haljina koja ističe gornji deo tela, kao što su haljine sa izrezom u obliku slova V, haljine na bretele ili haljine sa otvorenim leđima, mogu biti dobar izbor.

Ako imate oblik tela pesčanog sata, možete nositi gotovo sve stilove kratkih haljina.  Moja preporuka su strukirane haljine, duhih rukava sa naglašenim ramenima ukoliko birate haljinuza hladniju sezoonu ili top haljine sa perjem oko grudi za topliju sezonu.

Ako imate oblik tela pravougaonik, haljina koja stvara iluziju oblika peščanog sata, kao što su haljine sa naglašenim strukom, može vam pomoći da stvorite obline.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BRIDES (@brides)

3. Obuća

jimmychoo-cipele
Source: lagartier.com

Obuća je još jedan bitan faktor ako odlučite da za vaše venčanje nosite kratku haljinu. Pošto je haljina kratka i otkriva vaše noge, na njima će svakako biti akcenat, potrudite se da vaše noge izgledaju što bolje. Taj efekat ćete postići da dobrim cipelama ili sandalama na visoku štiklu. Noseći štikle, vaše noge će izgledati izduženije i zategnutije i učiniće da se osećate sigurnije. Kada birate cipele na štiklu najvažnija je udobnost. Odaberite pre svega pravu veličinu i brend za koji znate da pravi udobnu obuću.

Sacaria/PF 120

Sacaria/PF 120

Aveline 100

Saeda 100

 

Gledajte da ako je štikla visoka, cipela ima visoku platformu na prednjem delu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BRIDES (@brides)

4. Stilizovanje

Source: msn.com

S obzirom da kratka haljina za venčanje nije baš uobičajen look za ovu priliku najbolji dodatak koji možete dodati da upotpunite svoj svadbeni izgled je veo. Odlučite se za dugački veo kao što je naprimer nosila Korney Kardashian na svom venčanju.

Svakako, u odnosu na vašu haljinu možete odabrati i neki glmoruzan nakit poput bogatih ogrlica ili svedenih minđuša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BRIDES (@brides)

5. Frizura

wedding-hairstyles
Source: allthingshair.com

Kada birate frizuru koju ćete nositi uz kratku haljinu za venčanje, važno je uzeti u obzir stil haljine, oblik lica i vašu ličnu stilsku preferencu. Evo nekih saveta za odabir frizure uz kratku venčanicu:

Ako je vaša kratka haljina moderna i urbana, možda želite izabrati neku modernu frizuru, poput razbarušene bob frizure. Ako je vaša haljina elegantnija i klasičnija, neka klasična frizura poput niske punđe može biti odgovarajuća.

Frizura koju odaberete treba da odgovara vašem obliku lica. Na primer, ako imate okruglo lice, možda želite da odaberete frizuru koja će izdužiti vaše lice, poput visokog repa ili bob frizure koja seže ispod brade. Ako imate duguljasto lice, možda želite da odaberete frizuru koja će dodati volumen u gornjem delu glave, kao što je kovrdžava frizura.

Ako je vaša kosa kratka, možda ćete želeti da dodate neke dodatke, poput mašni ili ukrasa za kosu, kako biste dodali malo elegancije vašoj frizuri. Ako je vaša kosa srednje dužine, možete razmisliti o tome da napravite elegantnu punđu ili kovrdže za nešto malo više stila.

Svakako, najvažnije je da odaberete frizuru koja vam se sviđa i koja izražava vašu ličnost.  Bitno je da se osećate samouvereno i lepo  na dan vašeg venčanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PAOLA HAIRSTYLE ® (@paollahairstyle)

U nastavku teksta ću vam predstaviti neke od najpopularnijih modela kratkih haljina za venčanje. Bacite pogled pre nego što donesete konačnu odluku!

kratka-haljina-za-vencanje

kratka-haljina-za-vencanje

haljina-za-vencanje-kratka

haljina-3

Camilla Silk and Wool Mini Dress

haljina-2

AISLE WHITE LINEN PANEL MINI DRESS

haljina

Convergence Dress

 

Source: alexiamaria.com

Kratke haljine za venčanje su pravi izbor za žene koje zamišljju svoju haljinu van nekih tradicionalnih okvira i žele da budu drugačije. Savršene su za venčanja na otvorenom, koja su takođe vrlo popularna u poslednje vreme i idealne su za proleeće-leto sezonu koja nam upravo predstoji. Dobro istražite pre nego što donesete konačnu odluku, uzmite u obzir šminku, frizuru, obuću i sve ono što će činiti vaš mladenački look, zapamtite, najvažnije je da se osećate lepo i udobno!

Nadam se da vam je ovaj članak bio od pomoći i nastavite da nas čitate jer pokrivamo sve predstojeće i aktuelne teme!

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.