Brzo i lako izvlačenje pramenova kod kuće – Saveti

Brzo i lako izvlačenje pramenova kod kuće

Da li znate da preko 60% žena širom sveta eksperimentiše sa pramenovima bar jednom u životu? Izvlačenje pramenova za kosu nije samo modni trend već i način da osvežite svoj izgled i dodate dubinu vašoj frizuri. Međutim, mnogi ne znaju da se kvalitetni pramenovi mogu postići i kod kuće.

Na primer, jedna Maja iz Beograda, koja je godinama plaćala skupe tretmane u salonu, odlučila je da jednog vikenda sama isproba tehnike izvlačenja pramenova. Koristeći adekvatne proizvode i prateći korak-po-korak tutorial za pramenove kod kuće, uspela je da postigne profesionalne rezultate bez napuštanja svog doma. Sada, ona rado deli savete za izvlačenje pramenova sa svojim prijateljima, ističući koliko je važno koristiti pravu farbu i pripremiti kosu za tretman.

Ključne tačke

 • Odabir adekvatne tehnike i kvalitetnih proizvoda je ključ za uspešno izvlačenje pramenova kod kuće.
 • Bez obzira na boju kose, pramenovi mogu revitalizovati i osvežiti vaš izgled.
 • Koristite šampon bez sulfata i redovno nanosite balzame i maske za kosu kako biste očuvali zdravlje kose.
 • Pripremite kosu i zaštitite kožu i odeću pre nego što započnete tretman.
 • Dok izvlačite pramenove kod kuće, pratite korak-po-korak vodiče kako biste izbegli greške.

Prednosti i izazovi izvlačenja pramenova kod kuće

Kako samostalno izvući pramenove kod kuće može doneti brojne prednosti, uključujući značajnu uštedu novca i vremena. Brzo i lako izvlačenje pramenova kod kuće omogućava vam potpunu kontrolu nad izgledom, kao i fleksibilnost kada je reč o odabiru vremena za tretman.

Međutim, prilikom razmatranja vodiča za pramenove u kućnoj varijanti, važno je biti svestan izazova koje ovaj postupak donosi. Nepravilna upotreba izbeljivača ili farbe može dovesti do oštećenja kose, a postizanje ravnomernih rezultata može biti komplikovano bez pomoći drugih.

Takođe, pravilna upotreba kvalitetnih boja i nega nakon tretmana igraju ključnu ulogu u postizanju željenih rezultata. Kako bi se izbegli potencijalni problemi, preporučuje se pažljivo proučavanje svih koraka i upotreba preporučenih proizvoda za kosu.

“Samostalno izvlačenje pramenova kod kuće može biti ostvarivo uz pravilnu pripremu i pristup.”

Definitivno je moguće uživati u prednostima koje donosi brzo i lako izvlačenje pramenova kod kuće, ali je za postizanje optimalnih rezultata neophodna pažljiva priprema i detaljno praćenje uputstava iz vodiča za pramenove u kućnoj varijanti.

Najbolje tehnike za brzo i lako izvlačenje pramenova kod kuće

Da biste postigli najlepše pramenove, ključno je odabrati pravu tehniku u zavisnosti od tipa vaše kose, kao i željene gustine i rasporeda pramenova. U nastavku su opisane četiri najefikasnije tehnike izvlačenja pramenova kod kuće.

Izbor prave tehnike za vaš tip kose

Pri izboru tehnike izvlačenja pramenova, važno je uzeti u obzir vaš tip kose. Za tanku kosu, kapu za izvlačenje pramenova može biti najpogodnija opcija, jer omogućava ravnomernu raspodelu pramenova. S druge strane, deblja kosa može zahtevati upotrebu folije za preciznije nanošenje boje.

Korak-po-korak vodič za foliju

Folija za izvlačenje pramenova je izuzetno popularna tehnika jer omogućava visoku preciznost. Evo vodiča koji će vam pomoći da postignete najbolje rezultate:

 • Pripremite trake aluminijumske folije.
 • Uzmite tanje pramenove kose i postavite ih na foliju.
 • Nanesite boju na pramenove koristeći četkicu.
 • Savijte foliju kako biste pramenove nežno obavili.
 • Ostavite boju da deluje preporučeno vreme, a zatim pažljivo uklonite foliju.

Folija za izvlačenje pramenova

Kako koristiti kapu za pramenove

Kapa za izvlačenje pramenova je odlična za brzu i jednostavnu primenu. Ona omogućava ravnomerno izvlačenje pramenova uz minimalan napor. Koraci za korišćenje kape su sledeći:

 1. Postavite kapu za izvlačenje pramenova na suvu kosu.
 2. Pomoću igle ili kukice izvucite tanke pramenove kroz rupice na kapi.
 3. Nanesite boju na izvučene pramenove koristeći četkicu ili spužvicu.
 4. Nakon preporučenog vremena delovanja, temeljno isperite kosu dok je kapa još uvek na glavi.
 5. Pažljivo uklonite kapu i isperite pramenove još jednom.

Primena specijalnog češlja za pramenove

Češalj za pramenove je specijalno dizajniran da omogući ravnomerno i tanko nanošenje boje. Ovaj alat je posebno koristan za postizanje prirodnog izgleda pramenova:

 • Razdelite kosu na sekcije.
 • Koristite češalj za pramenove kako biste odvojili tanke pramenove.
 • Nanesite boju direktno na pramenove koristeći češalj.
 • Prođite češljem kroz kosu nekoliko puta kako biste ujednačili raspored boje.
 • Ostavite boju da deluje preporučeno vreme, a zatim isperite kosu.

Priprema kose pre izvlačenja pramenova

Priprema kose je ključna faza pre nego što krenete sa izvlačenjem pramenova. Prva i najvažnija stvar je zaštita kože i odeće. Preporučuje se upotreba rukavica i starog peškira kako biste zaštitili svoju odeću. Takođe, važno je koristiti blanš za kosu sa pažnjom, posebno ako je vaša kosa prethodno tretirana.

Odabir prave nijanse farbe je takođe deo pravilne pripreme kose. Preporučuje se korišćenje nijansi koje su svetlije za jednu ili dve nijanse od vaše prirodne boje. Na taj način, pramenovi će izgledati prirodnije. Ukoliko je vaša kosa već farbana, dodatno obratite pažnju na preparate koje koristite kako biste izbegli neželjene reakcije.

 1. Nošenje rukavica
 2. Korišćenje starog peškira ili kape
 3. Pravilna upotreba blanša za kosu
 4. Testeiranje farbe na manjem pramenu kose

Nadalje, važno je kosu prethodno oprati i osušiti pre nego što počnete sa izvlačenjem pramenova. Na ovaj način, priprema kose će biti potpuna, a farba se neće mešati sa prljavštinom i uljima sa skalpa, što će obezbediti ravnomerniju aplikaciju.

Stvari koje treba izbegavati prilikom izvlačenja pramenova kod kuće

Kada se odlučujete za izvlačenje pramenova kod kuće, važno je biti svestan mogućih grešaka i koristiti kvalitetne proizvode kako biste postigli najbolje rezultate. Evo nekoliko saveta koje treba imati na umu kako biste izbegli najčešće greške pri izvlačenju pramenova.

Najčešće greške i kako ih izbeći

Jedna od najčešćih grešaka pri izvlačenju pramenova je neravnomerno nanešena boja, što može dovesti do neujednačenog izgleda. Takođe, prekomerno izbeljivanje i držanje hemikalija predugo na kosi može oštetiti kosu. Da biste ovo izbegli, preporučuje se praćenje preciznih instrukcija za mešanje i vreme delovanja preparata. Korišćenje kvalitetnih proizvoda za kosu od suštinskog su značaja za postizanje željenih rezultata.

Upotreba kvalitetnih proizvoda

Kvalitetni proizvodi za kosu igraju ključnu ulogu u uspešnom izvlačenju pramenova kod kuće. Izborom proverenih i preporučenih proizvoda, možete znatno smanjiti rizik od grešaka. Prilikom kupovine, pažljivo pročitajte uputstva i recenzije proizvoda kako biste bili sigurni u njihov kvalitet. Takođe, pratite savete za pramenove koje daju stručnjaci i proizvođači, kako biste maksimalno iskoristili prednosti proizvoda koje koristite.

Greške pri izvlačenju pramenova

Greška Kako je izbeći
Neravnomerno nanešena boja Pažljivo delite pramenove i nanosite boju ravnomerno
Prekomerno izbeljivanje Pratite preporučeno vreme delovanja proizvoda
Upotreba nekvalitetnih proizvoda Birajte proverene i preporučene proizvode

Sve ove greške možete izbeći ukoliko se pridržavate ovih saveta za pramenove. Kvalitetni proizvodi za kosu i pažljiv pristup ključni su za postizanje željenih rezultata bez oštećenja kose.

Briga o kosi nakon izvlačenja pramenova

Da bi se pramenovi zadržali što duže i kosa ostala zdrava i sjajna, negovanje kose nakon tretmana je ključna. Upotreba pravih proizvoda može značajno doprineti očuvanju vlasi i boje.

Upotreba šampona bez sulfata

Kada je u pitanju negovanje kose, šampon bez sulfata je odličan izbor. Takvi šamponi blago čiste kosu, ne isušujući je preterano. Sulfati su agresivni deterdženti koji mogu ukloniti prirodna ulja sa kose, čime se povećava rizik od isušivanja i lomljenja pramenova. Redovna upotreba šampona bez sulfata pomaže u očuvanju zdravlja pramenova.

Redovna upotreba balzama i maski za kosu

Osim šampona, važno je koristiti i balzam za kosu kako bi se sačuvala hidratacija i mekoća. Balzam za kosu omogućava lakše raščešljavanje i dodaje sjaj. Jednako važno je i redovno korišćenje maski za kosu. Maske za kosu dubinski hrane vlasi, obnavljaju oštećene delove i čine kosu mekšom i sjajnijom.

Usvajanje redovnog režima nege, uključujući šampon bez sulfata, hranljive balzame i maske za kosu, može vam pomoći da vaši pramenovi zadrže svetao i zdrav izgled dugotrajno. Negovanje kose nakon izvlačenja pramenova od ključne je važnosti za očuvanje zdravlja kose i osiguranje da boja i vlasi ostanu u savršenom stanju.

Закључак

Brzo i lako izvlačenje pramenova kod kuće predstavlja uzbudljivu mogućnost za one koji žele osvežiti svoju frizuru bez odlaska u frizerski salon. Važno je pridržavati se preciznih saveta za izvlačenje pramenova kako bi se postigli najbolji rezultati. Izbor visokokvalitetnih proizvoda i korišćenje adekvatnih tehnika može značajno smanjiti rizik od oštećenja kose.

Priprema je ključ za uspeh – od pravilnog izbora boje i tehnike, do zaštite kože i odeće tokom procesa. Nakon tretmana, redovna upotreba blagog šampona bez sulfata, balzama i maski za kosu pomaže u održavanju zdravlja i kvaliteta kose. Na taj način, izvlačenje pramenova kod kuće može biti ne samo pristupačno, već i zabavno iskustvo koje daje profesionalne rezultate.

Uloga pravilne nege nakon izvlačenja pramenova ne može se dovoljno naglasiti. Korišćenje proizvoda koji dubinski hrane i štite kosu doprinosi njenom dugotrajnom sjaju i vitalnosti. Pridržavanjem svih ovih saveta, može se postići željeni izgled bez potrebe za skupim i dugotrajnim posetama salonima.

FAQ

Kako jednostavno izvući pramenove kod kuće?

Za jednostavno izvlačenje pramenova kod kuće, važno je pripremiti sve potrebne alate kao što su kapa za pramenove, folija, češalj sa širokim zupcima i kvalitetne boje. Pratite korake pažljivo i redovno kontrolišite kako boja deluje na kosu.

Koje tehnike za izvlačenje pramenova su najefikasnije?

Tehnike kao što su korišćenje aluminijumske folije, kape za šatiranje i specijalnog češlja za pramenove su efikasne metode za izvlačenje pramenova. Izbor tehnike zavisi od tipa kose i željenog rezultata.

Koje su prednosti izvlačenja pramenova kod kuće?

Prednosti uključuju uštedu vremena i novca, kao i kontrolu nad procesom i mogućnost izbora vremena za tretman.

Koji su izazovi izvlačenja pramenova u kućnim uslovima?

Izazovi uključuju rizik od oštećenja kose zbog nepravilne upotrebe boja, kao i teškoće u postizanju ravnomernih rezultata bez pomoći drugih.

Koji su najbolji proizvodi za negu kose nakon izvlačenja pramenova?

Preporučuje se upotreba šampona bez sulfata, hranljivih balzama i maski za dubinsku obnovu kose kako bi se očuvala vlažnost i zdravlje kose.

Kako izbeći najčešće greške prilikom izvlačenja pramenova?

Najčešće greške uključuju neravnomerno nanošenje boje i prekomerno izbeljivanje. Izbegnite ih pažljivim i metodičnim postupkom, korišćenjem kvalitetnih proizvoda i praćenjem preciznih instrukcija.

Везе ка изворима

Picture of Nebojša Vujinović

Nebojša Vujinović

Zaljubljenik sam u Web već dugi niz godina. Pokušavam da svoj lifestyle prilagodim 21. veku iako sam rođen poprilično davno u 20.om Iako je Sens.rs ženski portal, ja ću na njemu pisati i ove "muške" stvari kao što su filmovi, sport, tehnologija, putovanja i slično.