Za šta se koristi shea butter u kozmetici?

Za šta se koristi shea butter u kozmetici?

Kada govorimo o prirodnoj kozmetici, shea butter neosporivo zauzima jedno od vodećih mesta zahvaljujući svojim brojnim koristima. Njegovi benefiti pružaju koži kompletnu negu – od ovlaživanja do regeneracije. Mi smo tu da sa Vama podelimo uvid u različite upotrebe shea butera koje će Vaše iskustvo nege pretvoriti u zadovoljstvo, a rezultati će se videti na koži koja će biti mekša, glađa i zdravija.

Istraživanja su potvrdila da shea butter benefiti imaju ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože. Kako biste u potpunosti iskoristili prednosti ovog divnog proizvoda, važno je uključiti ga u vašu sveobuhvatnu rutinu prirodne kozmetike sa shea butterom, kako biste iskusili sve njegove mogućnosti. Pozivamo vas da nastavite čitanje i otkrijete sve ovo blago koje nam priroda nudi.

Ključne informacije

 • Shea butter je hidratantna snaga prirodne kozmetike
 • Uveliko se primenjuje u tretmanima za kožu i kosu
 • Puni je esencijalnim vitaminima i masnim kiselinama
 • Ima lekovita i anti-upalna svojstva koja umiruju kožu
 • Podstiče zaceljivanje i regeneraciju oštećenih delova kože
 • Zaštita kose od spoljašnjih faktora je još jedna od prednosti

Karakteristike i poreklo shea buttera

Shea butter, koji se u našem jeziku često naziva i šea maslac, predstavlja jedno od ključnih prirodnih masnih ulja u svetu kozmetike. Njegova popularnost je usko povezana sa nutritivnom vrednošću i višestrukim efektima koje ima na kožu i kosu. Poreklo shea buttera je iz teritorija Afrike, gde shea drvo (Vitellaria paradoxa) obilno raste, pružajući plodove iz kojih se dobija ovaj dragoceni proizvod.

Šta je shea butter i odakle potiče?

Shea drvo je endemična biljna vrsta koja dominira predele Zapadne i Centralne Afrike, od Senegala do Sudana i južno prema Kongu. Vitellaria paradoxa spada u biljkevođene kao ključna za život dalekih zajednica, gde se berba plodova i prerada u shea maslac vekovima prenosi s generacije na generaciju. Kvalitet i svojstva shea buttera direktno su vezani za specifične klimatske uslove i tlo koje omogućuju razvoj plodova bogatih masnim kiselinama i vitaminima.

Ključni sastojci shea buttera i njihova svojstva

Vitalne komponente shea buttera su masne kiseline, koje uključuju oleinsku, stearinsku i linoleinsku kiselinu, što shea maslacu daje meku i kremastu teksturu. Njihova veoma važna uloga je što ovaj prirodni proizvod čine brzoupijajućim i hidratantnim. Pored toga, prisutnost cimetne kiseline čini ga prirodnim zaštitnikom od UV zračenja, dok tokoferoli (vitamin E) pružaju antioksidativnu zaštitu. Ne smemo zaboraviti ni vitamine A i E, fitosterole i triterpene koji su nezaobilazni u razgovoru o protivupalnim i lekovitim svojstvima ovog ulja.

Komponenta Svojstva Prednosti
Oleinska kiselina Hidratantno Podstiče mekoću kože
Stearinska kiselina Očvršćavajuće Čuva strukturu proizvoda
Linoleinska kiselina Protivupalno Smanjuje crvenilo i iritaciju
Cimetna kiselina UV zaštita Prirodni SPF faktor
Tokoferol (Vitamin E) Antioksidant Štiti od slobodnih radikala
Vitamini A i E Regenerativno Pomaže obnovu ćelija kože

Ovo bogatstvo sastojaka čini shea butter ne samo popularnim, već neophodnim komponentom u proizvodima za negu kože i kose, a njegove koristi su nemerljive. Poreklo shea buttera i tradicionalni način dobijanja ovog prirodnog masnog ulja su deo razloga zbog kojeg se ovaj sastojak smatra izuzetno cenjenim u svetu prirodne kozmetike.

Shea butter za hidrataciju kože

Kada govorimo o hidrataciji i negi suve kože, shea butter je jedan od dragulja prirodne kozmetike koji zaslužuje svu pažnju. Njegova bogata tekstura popunjava sitne pukotine u koži, dok visok udeo masnih kiselina osigurava zadržavanje vlage, ostavljajući kožu mekom i blistavom. Mi u našim proizvodima koristimo ovaj dragoceni sastojak ne samo zbog njegovih efekata hidratacije, već i zbog njegove sposobnosti da se brzo upije, ne ostavljajući iza sebe neugodan masni film.

shea butter za hidrataciju kože

Korisni efekti shea buttera su nebrojeni, no posebno se ističe njegov uticaj na suvu kožu, kojoj pruža negu kakvu teško možete pronaći kod sintetičkih proizvoda. Iz tog razloga, česti smo svedoci zadivljujućih transformacija kože kod naših klijenata, koji nakon upotrebe shea buttera primećuju revitalizovan izgled i poboljšani ten.

 • Vitamin E u shea butteru deluje kao antioksidans i pruža dodatnu zaštitu
 • Vitamin A je odgovoran za regeneraciju ćelija i poboljšanje teksture kože
 • Esencijalne masne kiseline imaju ključnu ulogu u očuvanju prirodne barijere kože

U praksi, redovna upotreba proizvoda sa shea butterom može ublažiti i neke od čestih problema suve kože, kao što su zategnutost i perutanje. Kao entuzijasti prirodne kozmetike, zagovaramo upotrebu shea buttera kao deo svakodnevne rutine nege, kako biste svojoj koži pružili najbolje iz prirode.

„Shea butter za hidrataciju kože ne samo da neguje na površinskom nivou, već prodire duboko u epidermis, osiguravajući dugoročno zdrav izgled kože.“

U nastavku, želimo podeliti sa vama tabelu koja prikazuje prednosti upotrebe shea buttera u odnosu na druge hidratantne sastojke:

Sastojak Udeo masnih kiselina Vitaminski sastav Brzina upijanja
Shea butter Visok Bogat (A, E) Brzo
Kokosovo ulje Srednji Mali Sporije
Arganovo ulje Visok Bogat Srednje

Verujemo da hidratacija kože ne bi trebala biti samo trenutno olakšanje za suvu kožu, već dugoročna investicija u zdravlje i vitalnost kože. Shea butter je izbor koji vam omogućava upravo to – intenzivnu negu suve kože uz vidljive rezultate.

Shea butter u borbi protiv starenja kože

Kada govorimo o prirodnom podmlađivanju kože, ne možemo a da ne spomenemo shea butter protiv bora. Njegova bogata struktura, koja je prepuna hranljivih sastojaka, čini ga savršenim borcem u anti-age njezi.

Antioksidativna svojstva shea buttera

Vitamin A i E igraju ključnu ulogu u zaštiti kože, a shea butter ih ima u izobilju. Ovi vitamini su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima, koja pomažu u borbi protiv štetnih efekata slobodnih radikala. To doprinosi usporavanju procesa starenja kože, čineći shea butter nezaobilaznim u svakodnevnoj rutini za podmlađivanje kože.

Kako shea butter pomaže u očuvanju elastičnosti kože

Zahvaljujući svojoj sposobnosti da prodre duboko u kožu, shea butter pomaže u održavanju i vraćanju elastičnosti kože. Ovo je od ključnog značaja za sprečavanje i smanjenje bora, čime se pojačava efekat podmlađivanja lica. Korišćenje proizvoda koji sadrže shea butter može vremenom dovesti do vidno zategnutije i glađe kože.

Sastojak Svojstvo Korisna delovanja
Vitamin A Antioksidans Štiti kožu od oštećenja slobodnih radikala
Vitamin E Antioksidans i hidratant Podmlađuje i hrani kožu
Masne kiseline (Oleinska i Stearinska) Regenerativna svojstva Obnavljaju zaštitni sloj kože i poboljšavaju njenu teksturu

Zaštita kože shea butterom

Dok razmatramo raznovrsne koristi shea buttera, posebno mesto zauzima njegova sposobnost da deluje kao zaštitni faktor shea buttera, pružajući prirodnu zaštitu od sunca. Shea butter je idealna komponenta za one koji traže blage, ali efikasne preparate prilikom izlaganja suncu.

Blagi zaštitni faktor shea buttera

Shea butter sadrži prirodne sastojke koji mogu da apsorbuju ultraljubičaste (UV) zrake, pa time i štite kožu. Njegov zaštitni faktor, iako blag, varira oko SPF 3 do SPF 4. Zbog toga je shea butter poželjan kao dodatni sloj zaštite, naročito kada je koža već navikla na sunce.

Prirodna zaštita od sunca sa shea butterom

Primena shea buttera kao prirodne zaštite od sunca

Neko bi pomislio da shea butter može potpuno zameniti krema sa visokim zaštitnim faktorom, ali mi savetujemo da se koristi kao dodatak ovim proizvodima. Iako je korisna, prirodna zaštita od sunca koju pruža shea butter, nije dovoljno snažna za duži boravak na direktnom suncu. Umesto toga, shea butter se preporučuje kao sredstvo za hidrataciju i umirenje kože nakon sunčanja, kao i za blagu zaštitu tokom kraćih perioda izlaganja suncu. Kombinacija pravilne zaštite i nega sa shea butterom omogućava koži da održi zdrav ten i elastičnost.

Zaštitni faktor Prirodna zaštita Preporučena primena
SPF 3-4 Shea butter Dodatna zaštita i nega nakon sunčanja
SPF 15+ Sintetički sastojci Visoka zaštita od sunca
Prirodni preparati za sunčanje Glavna zaštita tokom izlaganja suncu

Prednosti shea buttera za osetljivu kožu

Kada govorimo o shea butteru za osetljivu kožu, ne možemo zanemariti njegove blagodeti koje se ogledaju u sposobnosti da umiruje, hidrira i neguje bez iritacija. Iz ličnog iskustva, znamo da je shea butter idealan za one koji se suočavaju sa problemom ekcema, a evo i zašto:

 • Prirodno bogat esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima koji hrane kožu.
 • Ne sadrži iritirajuće proteine, pa je pogodan i za najosetljivije tipove kože.
 • Odličan je u tretiranju ekcema sa shea butterom, s obzirom na to da smanjuje crvenilo i umiruje zapaljene delove kože.

Shea butter je u mojim svakodnevnim rutinama postao nezamenljiv, naročito tokom hladnih dana kada je moja koža dodatno osetljiva i sklona iritacijama. Njegova lagana tekstura omogućava da se proizvod brzo upije, ostavljajući kožu mekom i elastičnom. – iskustvo jednog korisnika

Zatim, pogledajmo kako shea butter deluje na različite simptome ekcema u poređenju sa drugim tretmanima:

Simptom ekcema Tretman sa shea butterom Ostali tretmani
Suvost Dubinska hidratacija Privremeno olakšanje
Crvenilo Umanjivanje i umirenje Zavisno od proizvoda
Svrab Ublažavanje iritacije Varira od blagog do srednjeg efekta
Pucanje kože Promovisanje regeneracije Ograničeni rezultati

Uz ove informacije jasno je zašto su proizvodi sa shea butterom (poput krema, balzama i losiona) postali deo svakodnevne njege kod osoba sa osetljivom kožom. Naša preporuka je da pri izboru proizvoda vodite računa o kvalitetu i poreklu shea buttera kako bi postigli najbolje rezultate.

Na putu ka zdravoj i negovanoj koži bez iritacija i neugodnih simptoma ekcema, shea butter je vaš najbolji saveznik. Pridružite se mnogobrojnim zadovoljnim korisnicima koji su otkrili čari ovog čudesnog prirodnog proizvoda.

Regeneracija i zaceljivanje oštećene kože shea butterom

Kako da ponovo dobijemo zdrav i sjajan izgled kože? Povrede, opekotine i hirurški zahvati ostavljaju tragove na našem najvećem organu – koži. Ali priroda nam pruža efikasno rešenje za regeneraciju kože i to kroz dar koji nazivamo shea butter. Njegove regenerativne moći podržavaju zaceljivanje oštećene kože shea butterom, igrajući ključnu ulogu u procesima oporavka i obnove.

Lekovita svojstva shea buttera

Ne samo da hidrira, shea butter pospešuje i iscelenje. Zahvaljujući svojim masnim kiselinama i biljnim sterolima, shea butter nežno radi na obnovi kože, smanjujući inflamaciju i pružajući koži esencijalne hranljive materije neophodne za popravku. Njegova lekovita svojstva se ogledaju u stimulaciji ćelija kože i jačanju prirodne barijere, čineći ovaj prirodni eliksir nezamenljivim u procesu zaceljivanja.

zaceljivanje oštećene kože shea butterom

Shea butter u tretmanima ožiljaka i strija

Ožiljci i strije nisu samo estetski problem, već i dokaz o tome da je naša koža pretrpela određena oštećenja. Na svu sreću, shea butter za ožiljke i tretman strija postaje sve popularnije sredstvo zahvaljujući svojoj moći da podstiče proizvodnju kolagena. Pružajući koži ne samo regeneraciju već i fleksibilnost, shea butter pomaže u smanjenju vidljivosti ovih često neželjenih znakova na koži.

Prirodna nega kose sa shea butterom

Kada pomislimo na revitalizaciju i zaštitu naše kose, shea butter izdvaja se kao izuzetan prirodan izbor. Ovaj čudotvorni sastojak je ključan u regeneraciji oštećene kose, pružajući joj zdrav sjaj i mekoću koju svi želimo.

Shea butter za negu suve i oštećene kose

Budući da suha i oštećena kosa zahteva poseban pristup, shea butter je tu da ponudi hidratantnu negu koja vraća život kosi. Njegova bogata tekstura duboko prodire u vlasi, obnavljajući ih od unutra i tako olakšava regeneraciju oštećene kose.

Zaštita kose od spoljnih uticaja pomoću shea buttera

Neizbežna izloženost spoljnim faktorima kao što su sunčevi zraci, vetar, so i hlor može prouzrokovati oštećenja dlake. Zahvaljujući shea butteru, kosi možemo pružiti efikasnu zaštitu. Osim što formira zaštitni sloj, on takođe hrani i čuva vlasi od daljeg oštećenja. Spomenuti sastojak čest je u formulacijama prirodnih šampona namenjenih za suvu kosu, dokazano doprinoseći njenoj sveukupnoj zaštiti i nezi.

Dakle, uključimo shea butter u rutinu nege naše kose kako bismo osigurali optimalnu hidrataciju, zaštitu i revitalizaciju vlasi koje to zaista zaslužuju. Naša kosa će nam biti zahvalna!

Upotreba shea butera u svakodnevnoj kozmetici

Ukoliko ste ljubitelji prirodne kozmetike, verovatno već znate za brojne prednosti shea butera. Ovaj sastojak postao je sinonim za prirodne sastojke u kozmetici, i to sa dobrim razlogom. Njegova sposobnost da dubinski hidrira, regeneriše i pruža zaštitu koži čini ga dragocenim u svakodnevnoj kozmetici. Pogledajmo kako se shea butter koristi u različitim proizvodima koje možda svakodnevno koristite.

 • Svrstavanje među najbolje prirodne sastojke u kozmetici je rezultat visokog sadržaja masnih kiselina i vitamina koži neophodnih za očuvanje zdravlja.
 • Korištenje shea butera u hidratantnim kremama omogućava koži da ostane glatka i meka tokom celog dana.
 • U proizvodima za negu usana, shea butter deluje kao prirodni balzam štiteći od vetra i hladnoće.
 • Kao sastojak u proizvodima za negu kose, on pomaže u obnavljanju suvi i oštećene kose i vlasišta.

Nije iznenađenje što je shea butter u svakodnevnoj kozmetici postao toliko popularan. Još jedna prednost shea butera je što je pogodan za sve tipove kože i ne izaziva alergijske reakcije, što ga čini idealnim čak i za one sa osetljivom kožom. Bez sumnje, shea butter je jedan od onih sastojaka koji su promenili pravila igre u kozmetičkoj industriji i način na koji pristupamo svakodnevnoj nezi.

Kategorija Prednosti Primeri upotrebe
Lice Antioksidativna zaštita, Hidratacija Dnevne kreme, maske za lice
Usne Zaštita od spoljnih faktora, Regeneracija pukotina Balzami za usne
Telo Intenzivna hidratacija, Smanjenje strija Losioni za telo, buter za telo
Kosa Obnova vlasišta, Zaštita od spoljnih oštećenja Maske za kosu, Ulja za kosu

Iskoristite puni potencijal shea butera uključujući ga u vašu svakodnevnu rutinu. Neka vaša koža uživa u bogatim sastojcima koji donose sjaj i zdravlje!

shea butter u svakodnevnoj kozmetici

Razlike između rafinisanog i nerafinisanog shea buttera

Kako bismo pružili koži najbolju negu, važno je razumeti razlike između dva glavna tipa shea butera: rafinisanog i nerafinisanog. Nerafinisani shea butter je neprocenjiv dar prirode koji zadržava sve svoje hranjive materije i prirodne osobine, dok rafinisanje shea buttera uklanja mnoge od tih beneficija.

Zašto odabrati nerafinisani shea butter?

Izbor nerafinisanog shea buttera je izbor za očuvanje celovitosti i prirodnih osobina shea buttera. Pored toga što nudi najkompletniji spektar hranljivih sastojaka, nerafinisani shea butter ima autentičan miris i boju koji su posledica njegovih neizmenjenih, prirodnih sastojaka.

Procesi i uticaji rafinisanja na kvalitet shea buttera

Rafinisanje shea buttera podrazumeva različite postupke obrade, uključujući izbeljivanje i deodorisanje, koji utiču na originalnost i nerafinisani shea butter. Ovi procesi često rezultiraju smanjenim terapeutskim vrednostima proizvoda, pa tako korisnici mogu propustiti neke od ključnih blagodeti nerafinisanog shea buttera.

Praktični saveti za korišćenje shea buttera u domaćim preparatima

Uključite bogatstvo shea buttera u svoju dnevnu rutinu nege kreiranjem domaćih preparata koji će oplemeniti zdravlje vaše kože i kose. Ova čudesna prirodna komponenta nije samo izdašan izvor hidratacije, već i snažan saveznik u regeneraciji i zaštiti od spoljašnjih uticaja. Nudimo vam priliku da uz pomoć shea buttera i sastojaka iz vaše kuhinje postanete majstori u izradi učinkovitih domaćih proizvoda za negu.

Kako sami napraviti prirodne preparate sa shea butterom

Priprema domaćih preparata sa shea butterom je jednostavan postupak koji ne zahteva previše vremena ili specijalističko znanje. Neka shea butter bude baza vaših kreativnih recepata za kreme, losione, maske i balzame. Shea butter se savršeno spaja sa mnogim prirodnim uljima i ekstraktima, pružajući vam beskrajne mogućnosti personalizacije za vaše specifične potrebe.

Recepti za domaće maske i balzame sa shea butterom

 • Hidratantna maska za lice: Napravite bogatu masku kombinovanjem shea buttera sa avokadom i par kapi lavandinog ulja kako biste svojoj koži pružili dubinsku hidrataciju.
 • Regenerativni balzam za usne: Shea butter povežite sa kokosovim uljem i malo meda da kreirate balzam koji će vaše usne učiniti mekanim i negovanim.

Isprobajte ove recepte kod kuće i otkrijte kako jednostavni domaći preparati sa shea butterom mogu revolucionisati vašu negu kože. Usudi se da eksperimentišeš i pronađeš savršenu kombinaciju prirodnih sastojaka koja će odgovarati tvojim individualnim potrebama.

Tip preparata Sastojci Primena
Hidratantna krema Shea butter, bademovo ulje, esencijalno ulje ruže Za svakodnevnu upotrebu na licu i telu
Nutritivni losion za telo Shea butter, aloe vera gel, vitamin E Posle tuširanja za intenzivnu hidrataciju
Restorativni tretman za kosu Shea butter, kokosovo ulje, eterično ulje ylang-ylanga Kao maska pre pranja kose za obnavljanje vlasi

Nadam se da smo vas inspirisali ovim idejama i receptima za maske sa shea butterom te da ćete uživati kreirajući i koristeći vaše domaće preparate koji će vam doneti blagodeti prirodnih sastojaka i potpuno prirodne nege.

Zaključak

Shea butter je dar prirode koji pronalazi svoju primenu u brojnim aspektima savremene prirodne kozmetike. Sa svojim impresivnim spektrom beneficija za našu kožu i kosu, postao je nezaobilazan sastojak u rutinama optimalne nege. Njegove sposobnosti hidratacije i regeneracije čine ga idealnim izborom za svakoga ko teži zdravoj i negovanoj koži i kosi.

Prisutnost esencijalnih vitamina i masnih kiselina čini shea butter ključnim saveznikom u borbi protiv starenja kože i očuvanju njenog mladalačkog izgleda. Kao predstavnici prirodne kozmetike, mi se ponosimo što možemo uneti ovaj dar prirode u svakodnevnu upotrebu, podržavajući lepotu koja je proistekla iz najčistijih i najkvalitetnijih sastojaka.

Svesni smo da je prirodna kozmetika ne samo trend, već izbor koji reflektuje našu brigu o zdravlju, životnoj sredini i održivosti. Stoga, shea butter se uklapa u ovu filozofiju kao moćan resurs za optimalnu negu kože i kose, potvrđujući da je prirodno, uistinu, najbolji izbor za nas i našu planetu.

FAQ

Za šta se koristi shea butter u kozmetici?

Shea butter se koristi za hidrataciju, regeneraciju kože i kose, zaštitu od sunčevih zraka, tretman za osetljivu kožu, kao i za smanjenje pojava bora i starenja kože. Često se nalazi u sastavu proizvoda poput losiona, krema, balzama i maski u prirodnoj kozmetici.

Šta je shea butter i odakle potiče?

Shea butter je prirodno masno ulje dobijeno iz orašastih plodova Shea drveta, poznatog i kao Vitellaria paradoxa, koje raste u sušnim regionima Afrike.

Ključni sastojci shea buttera i njihova svojstva?

Ključni sastojci shea buttera uključuju oleinsku, stearinsku i linoleinsku kiselinu, cimetnu kiselinu, tokoferol (vitamin E), fitosterole, triterpene i vitamin A. Ovi sastojci pružaju shea butteru hidratantna, antioksidativna i protivupalna svojstva.

Kako shea butter deluje na hidrataciju kože?

Shea butter je bogat masnim kiselinama koje pomažu u očuvanju vlage kože i njenom održavanju mekom i glatkom. Brzo se upija i ne ostavlja masan trag na koži.

Kako shea butter pomaže u očuvanju elastičnosti kože?

Visok sadržaj vitamina A i E u shea butteru pridonosi održavanju elastičnosti kože stimulacijom proizvodnje kolagena i bori se protiv oštećenja slobodnih radikala, što smanjuje znakove starenja.

Blagi zaštitni faktor shea buttera?

Shea butter ima prirodni SPF koji se kreće između 3 i 4, što nije dovoljno za potpunu zaštitu od sunca, ali može doprineti zaštiti kože kao dodatak u prirodnim preparatima za sunčanje.

Zašto je shea butter dobar za osetljivu kožu?

Shea butter ne sadrži proteine koji su česti uzročnici alergija, te je njegova upotreba blaga i pogodna za ljudi sa osetljivom kožom, pomažući u smanjenju iritacija, ekcema i crvenila.

Lekovita svojstva shea buttera?

Zahvaljujući prisustvu masnih kiselina i biljnih sterola, shea butter pomaže u zaceljivanju manjih rana i oštećenja kože, ubrzavajući regeneraciju i umanjujući vidljivost ožiljaka i strija.

Kako shea butter utiče na negu kose?

Shea butter pruža hidrataciju, jača kosu i štiti je od lomljenja. Idealno je sredstvo za tretiranje suve, oštećene kose i vlasišta, te odličan zaštita od spoljnih oštećenja kao što su UV zraci i zagađenje.

Šta je bolje, rafinisani ili nerafinisani shea butter?

Nerafinisani shea butter je bogatiji hranljivim materijama jer nije izložen hemijskim postupcima koji mogu umanjiti njegova lekovita svojstva. Sadrži više prirodnih sastojaka koji su korisni za kožu i kosu.

Kako sami napraviti prirodne preparate sa shea butterom?

Priprema domaćih preparata sa shea butterom može biti jednostavna. Shea butter se može topiti i kombinovati sa drugim sastojcima kao što su eterična ulja, med ili kokosovo ulje kako bi se napravile hranljive maske, balzami i losioni.

Везе ка изворима

Picture of Nebojša Vujinović

Nebojša Vujinović

Zaljubljenik sam u Web već dugi niz godina. Pokušavam da svoj lifestyle prilagodim 21. veku iako sam rođen poprilično davno u 20.om Iako je Sens.rs ženski portal, ja ću na njemu pisati i ove "muške" stvari kao što su filmovi, sport, tehnologija, putovanja i slično.