Šta kupiti devojci ili ženi za 8. mart: Saveti za savršen poklon

Šta kupiti devojci ili ženi za 8. mart

Odabir pravog poklona za Dan žena, koji se obeležava 8. marta, predstavlja svojevrstan izraz pažnje i poštovanja prema ženama u našim životima. Bilo da se radi o devojkama, ženama, majkama, sestrama ili prijateljicama, cilj je pronaći nešto što će ih zaista obradovati i što će biti odraz naših istinskih osećanja. Nije nužno da poklon bude skup; važnije je da je poklon dat od srca i da odražava vrednosti i interesovanja osobe kojoj ga dajemo.

Momci, muževi, koja god da vam je funkcija ove godine nemojte sebi dozvoliti da 8. marta čujete negde u gradu od svojih prijatelja „Evo idem da kupim nešto ženi“, a vi ste na svoju zaboravili. Uradite to na vreme, budite malo i papučari ako treba 🙂

A table with a vase of fresh flowers, a box of chocolates, and a handwritten card on top. A delicate piece of jewelry is displayed next to a scented candle

Na međunarodni dan žena, koji se širom sveta slavi kao prilika da se istaknu postignuća i doprinos žena, pokloni dobijaju poseban značaj. Sa raznovrsnim spektrom mogućnosti, od univerzalnih poklona kao što su cvetni aranžmani do personalizovanih darova koji odgovaraju specifičnim afinitetima, udovoljavanje različitim ukusima može biti čest izazov. Modni dodaci, predmeti za dom ili nešto što odražava hobi i slobodno vreme sve su dobre opcije koje treba razmotriti kada birate poklon za svoju devojku ili ženu.

Ključne informacije:

 • Pokloni za 8. mart trebaju da budu pažljivo odabrani i da odražavaju poštovanje prema ženama.
 • Personalizovani pokloni pokazuju posvećenost i razumevanje interesovanja primaoca.
 • Biranje poklona je prilika da se iskaže zahvalnost i pažnja prema ženama na Međunarodni dan žena.

Značaj Praznika

A bouquet of colorful flowers and a gift box with a ribbon, surrounded by hearts and symbols of love and appreciation

8. mart se širom sveta proslavlja kao Međunarodni dan žena. Praznik je to koji nije samo prilika za izražavanje ljubavi prema ženama, već ima i dublji socijalni i istorijski značaj. Ovaj dan slavi ekonomske, političke i društvene dostignuća žena i važan je za podizanje svesti o ravnopravnosti polova.

Međunarodni dan žena osmišljen je kao dan kada se globalno priznaje izuzetan doprinos žena društvu. Naročito je usredsređen na borbu za ženska prava i unapređenje položaja žena u svim sferama života.

Na ovaj dan, mnogi poklanjaju pažnju i izražavaju priznanje prema ženama kroz razne gestove, među kojima je i davanje poklona. Stoga je izbor poklona za 8. mart važan gest koji simbolično odražava poštovanje prema ženama i njihovoj ulozi u našim životima.

Praznik takođe podseća na važnost brige o zdravlju i blagostanju žena, te posvećenosti problemima sa kojima se žene suočavaju. Širom sveta praznovanje 8. marta utiče na promociju temeljnih ljudskih prava i podržava borbu za bolji i pravedniji svet za sve.

Univerzalni Pokloni

Kada se približava 8. mart, biranje pravog poklona za devojku ili ženu može biti izazov. Univerzalni pokloni su bezbedan izbor i obuhvataju cveće, nakit, kozmetiku i gurmanske poslastice koje mogu izmamiti osmeh na lice voljene osobe. Univerzalni poklon znači da ne morate mnogo da lupate glavu…nije baš da ću se svake godine obradovati tome ali držim se i onoga „poklonu se u zube ne gleda“.

Cveće i Buketi – Ono što uvek „pije vodu“

Poseban buket cveća ili pažljivo odabrane ruže simbol su ljubavi i pažnje. Buket cveća koji uključuje njene omiljene cvetove može biti izuzetan znak pažnje i podsećanje na zajedničke trenutke. Poznavajući mušku „pažnju“ moram da naglasim jednu stvar. Pod pokloniti cveće ne znači da se uveče u deset sati vraćate pripiti iz kafane i kod komšije uberete jedan cvet. To je moglo da upali samo u Žikinoj dinastiji 🙂 .

Nakit i Aksesoari

Fin nakit poput minđuša, narukvica, ili lančića sa privescima može poslužiti kao trajna uspomena na posebne prilike. Nakit koji odražava lični stil i ukus može napraviti snažan utisak i biti izraz istinskog poštovanja.

Kozmetika i Nega – Ovo bi trebalo da budu učestali pokloni

Kvalitetna kozmetika ili setovi za kupanje koji poboljšavaju iskustvo negovanja lepote su siguran odabir. Proizvodi poput pažljivo odabranih parfema ili šminka setova mogu biti odraz poznavanja njene individualnosti. Ipak, da naglasim, kozmetika bi trebalo da je nešto što ćete s’ vremena na vreme kupiti vašoj voljenoj dami. Jer zaboga, ona se ne kupa i ne miriši samo osmog marta. Okej, parfem je skup i on jeste prilika da se pokloni za 8. mart, ali neki dobar puder je super poklon na svaka dva, tri meseca. Zar ne?

Kada smo u priči oko nege ja bih se lično veoma obradovala nekom vaučeru za dobar spa centar gde bih provela jedan savršen dan. SAMA!

Gurmanski Izbor

Izbor slatkiša kao što su čokolade ili bombonjere, ili čak boca kvalitetnog vina, su pokloni koji slade dan. Ovakvi gurmanski izbori su savršeni za zajedničko proslavljanje i uživanje u finim ukusima.

Personalizovani Pokloni

A beautifully wrapped gift box surrounded by flowers, chocolates, and a thoughtful card, all set against a backdrop of soft pastel colors and delicate patterns

Lični dodir čini poklon jedinstvenim i pamtljivim, a personalizovani pokloni su savršen izbor za Dan žena. Oni pokazuju posvećenost i trud uložen u izbor poklona koji priča priču.

Prilagođeni Predmeti

Šolja sa natpisom predstavlja jednostavan, ali srdačan poklon koji svaki dan može podsetiti voljenu osobu na posebne trenutke koje delite. Izbor šolje sa omiljenom fotografijom ili važnim datumom zauvek zadržava sećanje na neki dragi trenutak. Personalizovani pokloni kao što su slika ili predmeti ukrašeni posebnim fotografijama ubrajaju se u originalne poklone koji svakako ostavljaju dojam pažnje i nežnosti.

Doživljaji i Iskustva

Pored materijalnih predmeta, nezaboravni poklon može biti i neko posebno iskustvo. Organizovanje večere u omiljenom restoranu ili iznenađujući ručak na mestu koje ima sentimentalnu vrednost za vašu devojku ili ženu može napraviti ovaj poklon za Dan žena zaista posebnim. Vreme provedeno zajedno, bilo to opuštajuće slobodno vreme ili uzbudljivi novi doživljaji, pokazuje duboku posvećenost odnosu s vašom partnerkom.

Modni Dodaci

Kada je reč o modnim dodacima kao poklonima za 8. mart, važno je izabrati aksesoare koji odražavaju stil i ličnost osobe koja će ih nositi. Oni su promišljeni i osobni pokloni koji mogu učiniti da se neko posebno oseća.

Tašne i Novčanici – Ono što treba da ima svaka žena

Tašne su više od pukog praktičnog predmeta – one su izjava stila i za mnoge žene ključan deo svakodnevnog izgleda. Kvalitetna tašna ili elegantan novčanik može biti izuzetan izbor za poklon. Oni su, takođe, korisni i dugotrajni pokloni koji svakodnevno dolaze do izražaja. Na primer, kožne tašne u neutralnim bojama poput crne, bež, ili sive mogu lako da se kombinuju sa različitim stilovima i obućom. S druge strane, novčanik može biti klasičan ili modernog dizajna, zavisno od ukusa voljene osobe. Ako kupite novčanik ne zaboravite i onu staru narodnu „novčanik se nikada ne poklanja prazan“. Hiljadarkica, dve će rešiti taj problem :).

 • Klasične tašne: savršene za poslovni look ili sastanke.
 • Crossbody tašne: sjajan izbor za casual dnevne kombinacije.
 • Elegantni novčanici: unutrašnjost bogatih pregrada za kartice i novac.

Šalovi i Odeća

Odabrati šal ili komad odeće može biti veoma ličan poklon i pokazuje da onaj koji poklanja zna i obraća pažnju na stil voljene osobe. Topli šalovi u živim bojama ili sa zanimljivim uzorcima dodaju sofisticiranost i boje zimskom periodu. Kada je u pitanju odjeća, kvalitetan komad poput dobro krojene haljine ili elegantne spavaćice mogu biti pun pogodak. Pri izboru, obratiti pažnju na veličinu, materijal i preferencije osobe kojoj poklon namenjujete.

 • Šalovi: mogućnost igre sa bojama i uzorcima.
 • Odeća: pažljivo birati prema veličini i preferencijama.

Ovi modni dodaci odražavaju brigu i pažnju onih koji ih poklanjaju, doprinoseći time jačanju veza i uspomena koje će trajati.

Pokloni za Dom

Kada je reč o poklonima za dom koje možete darovati za 8. mart, fokusirajte se na predmete koji će uneti toplinu i personalizovani dodir u prostor. Pokućstvo i dekoracije koje birate trebaju odražavati zahvalnost i pažnju koju želite pokazati.

Dekoracije i Pokućstvo

Elegantne dekoracije poput fine kutije za nakit ili stilizovanog svećnjaka mogu biti izvanredan izbor poklona koji istovremeno donosi funkcionalnost i estetiku. Izbor materijala treba da odgovara stilu osobe kojoj je poklon namenjen – bilo da se radi o klasičnom drvetu, modernom staklu ili nežnom keramičkom zanatu. Jedan takav poklon sigurno će izmamiti osmeh i biti dugo zapamćen.

Kuhinjski Aparati

Za ljubiteljke kulinarstva, vrhunski kuhinjski uređaj nije samo poklon, već i gest koji pokazuje podršku njihovoj strasti prema pripremanju hrane. Razmislite o multifunkcionalnom mikseru ili elegantnom aparatu za kafu koji će svakodnevno koristiti. Prilikom odabira, obratite pažnju na kvalitet materijala i trajnost uređaja kako bi vaš poklon bio dugotrajan izraz zahvalnosti.

Kada su u pitanju ovi „kućevni pokloni“ mišljenje je podeljeno. Neke žene kažu da ih takvi pokloni po malo vređaju. Pokušala sam da odgonetnem uzrok tome kod svojih prijateljica. I šta sam dobila kao odgovor. One koje nisu baš vične kuvanju neće se baš obradovati jer smatraju da ih njihovi muškarci podsećaju na to da bi mogle malo više da se posvete tome. Sa druge strane žene domaćice (sebe svrstavam u ovu kategoriju) itekako će se obradovati ovakvom poklonu jer stvari za kuhinju nikad dosta. Tako da dragi moji „muškosi“ razmislite dobro pri odabiru ovakvih poklona da li je vaša dama za to ili ne.

Hobi i Slobodno Vreme

Prilikom izbora poklona za Dan žena, od suštinskog je značaja razmotriti hobije i interesovanja kojima se dama u vašem životu rado posvećuje. Izbor poklona koji dodiruje njenu strast prema određenoj oblasti unosi radost u njeno slobodno vreme.

Knjige i Literatura

Za žene koje uživaju u čitanju i obogaćivanju znanja ili mašte, knjiga je uvek promišljen poklon. Odaberite delo koje odražava njene interese, bilo da je reč o klasičnoj literaturi, modernim romanima ili edukativnoj literaturi. Poklon ideje mogu uključiti i posebno izdanje njene omiljene knjige ili godišnju pretplatu na književni časopis.

 • Za ljubitelje istorije: Biografije značajnih ličnosti
 • Za avanturistički duh: Uzbudljivi trileri ili naučna fantastika
 • Za kreativne duše: Knjige o umetnosti i umetničkim tehnikama

Umetnički Pokloni

Umetnički pokloni su izuzetan način da se oda priznanje njenom umetničkom ukusu ili da se podstakne njena kreativnost. Pokloni poput kvalitetnih setova za slikanje, vaučeri za umetničke radionice ili unikatne slike mogu biti odličan izbor. Ako je u pitanju dekoracija za dom, pažljivo birajte komade koji će se slagati s njenim senzibilitetom i stilom enterijera.

 • Slikarski pribor: Kompleti kistova, platna, boje
 • Umetničke radionice: Vaučeri za časove crtanja ili keramike
 • Dekorativni predmeti: Skulpture, ručno rađeni predmeti, zidne dekoracije

Bilo da je reč o poklonu za mamu, sestru, partnerku ili prijateljicu, pokloni usmereni ka hobiju i slobodnom vremenu su odraz pažnje i razumevanja njihovih ličnih strasti i interesovanja.

Pokloni sa Porukom

A bouquet of flowers and a thoughtful note on a table

Kada je u pitanju Međunarodni dan žena, pokloni koji nose posebnu poruku su oduvek bili cenjeni. Oni simbolizuju ljubav, poštovanje i prijateljstvo koje se oseća prema posebnim ženama u životu – bilo da je to mama, sestra, partnerka ili prijateljica.

Personalizovani Svećnjak: Svećnjak nije samo dekoracija; on može biti izražajni simbol topline doma. Odabirom svećnjaka u omiljenim bojama i oblicima, koje odražavaju ličnost osobe kojoj je namenjen, šalje se poruka da ste zaista razmišljali o njoj.

Personalizovana Dekoracija: Bilo da se radi o zidnom ukrasu ili stonoj dekoraciji, takvi pokloni mogu biti personalizovani sa imenima, važnim datumima ili nežnim citatima o ljubavi i vezi. Materijal od kojeg su izrađeni može varirati – od elegantnog stakla do modernog metala, u zavisnosti od ukusa osobe kojoj su namenjeni.

Materijal Primer
Staklo Gravirani okvir za slike sa datumom kada ste se upoznali
Metal Personalizovani privjesak sa inicijalima

Upotrebom pravih materijala, boja i oblika, poklon postaje nešto što će se koristiti i ceniti godinama. Dodavanjem lične poruke, poklon za 8. mart postaje suptilan podsetnik na dubinu veze i pažnju koja dolazi iz srca.

Iskazivanje Pažnje

A table with various gift options for International Women's Day, such as flowers, chocolates, and jewelry, displayed in a festive and celebratory manner

Iskazivanje pažnje na Dan žena, 8. mart, nije samo tradicija, već i prilika da muževi, partneri i prijatelji pokažu ljubav, zahvalnost i poštovanje prema bitnim ženama u svom životu. Bilo da je reč o supruzi, mami, sestri ili prijateljici, dan je poseban trenutak da se one osete cenjenim i voljenim.

Ideje za poklon koje duboko odražavaju pažnju uključuju:

 • Personalizovani pokloni – Komad nakita ili predmet sa graviranim inicijalima ili datumom koji ima posebno značenje za osobu koja ga prima.
 • Iskustva – Organizovanje zajedničkog vremena poput večere ili putovanja koje će ostati u dugom sećanju.
 • Rukotvorine – Ručno izrađen poklon ili čestitka dodaje lični pečat i pokazuje dodatnu posvećenost.
Poklon Značenje
Cveće Univerzalni simbol ljubavi i pažnje
Knjiga Označava razmišljanje o interesima druge osobe
Kozmetika Upućuje na to da vodite računa o njenoj želji za negom

Najvažnije je odabrati nešto što odražava ličnost i želje primaoce poklona, poštujući njen izbor i individualnost. To je izraz što je poznajete i vrednujete njenu jedinstvenost. Bez obzira na to da li se odlučite za materijalni poklon ili neki emotivniji gest, važno je da taj izbor proizlazi iz srca i da je prilagođen osobi kojoj je namenjen. I uvek odvojite malo vremena i za jednu lepu čestitku koja će se naći u društvu poklona.

Često postavljana pitanja

Ovaj odeljak nudi odgovore na neka od najčešćih pitanja koja se postavljaju prilikom kupovine poklona za Dan žena, sa fokusom na odabir poželjnog i prikladnog poklona za devojke i žene.

Koji su najpopularniji pokloni za Dan žena?

Najpopularniji pokloni za Dan žena uključuju cvetne bukete, parfeme, nakit i slatkiše. Ovi pokloni se smatraju tradicionalnim izrazom pažnje i cenjenja.

Šta je jedinstven poklon za proslavu 8. marta?

Jedinstveni pokloni uključuju personalizovane predmete, kao što su gravirani nakit ili prilagođene knjige. Originalni ručno rađeni pokloni su takođe visoko vrednovani.

Koje poklone žene najviše cene za Osmi mart?

Žene često najviše cene poklone koji odražavaju promišljenost i razumevanje njihovih interesovanja i želja, poput knjiga, kurseva ili doživljaja koji obogaćuju njihov život.

Kako izabrati savršen poklon za devojku ili suprugu za 8. mart?

Za izbor savršenog poklona važno je dobro poznavanje interesovanja i hobija osobe kojoj je poklon namenjen. Kvalitetno provedeno zajedničko vreme, kroz putovanje ili zajedničku aktivnost, često se smatra vrednim poklonom.

Koje poklone mogu da razmotrim za damu koja voli tradicionalne vrednosti?

Za damu koja ceni tradiciju, pokloni kao što su ručno vezeni stolnjaci, porcelan ili klasične knjige su prikladne opcije koje odražavaju poštovanje prema tradiciji.

Kakve poklone predlažete za savremenu poslovnu ženu za Dan žena?

Za savremenu poslovnu ženu korisni pokloni poput organizatora, elegantnih poslovnih dodataka ili tehnoloških gedžeta mogu biti prikladan izbor koji će unaprediti njen poslovni život.

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.