Prvi maj 2024 Budva – Idealno Prolećno Putovanje

prvi maj 2024 budva 2024

Čim se zima povuče i prvi prolećni dani procvetaju u punom sjaju, osećaj unutrašnje ćežnje za odmorom i begom od svakodnevnice proradi u svakome od nas. Sunčani dan, lagani povetarac s mora i šum talasa kriju obećanje avanture i opuštanja koje se nalazi na obalama Budve.

Da li postoji bolji način da se obeleži praznik rada nego odlaskom na prolećni odmor u omiljeno crnogorsko primorje?

Miris soli u vazduhu i slikoviti prizori Budve već čekaju one koji sanjaju o prazniku rada u Budvi, a turistička ponuda za prvi maj 2024 postavlja novi standard za sve što odmor može da ponudi. Budva svojim gostima širom ruku predstavlja jedinstveni paket – snovi o savršenom odmoru ovde postaju java.

Istraživali smo predele koji inspirišu, kulture koje jedinstvene priče pripovedaju i običaje koji oplemenjuju. Priroda je u Budvi jednostavno veličanstvena, a prolećni odmor ovde dočekuje sa posebnom energijom koja puni srca i obnavlja dušu. Nema sumnje, prvi maj je idealno vreme za beleženje novih uspomena, stvaranje radosti i slavljenje života.

Ključne informacije:

 • Prolećni odmor u Budvi – simbol ponovnog buđenja i idealnog vremena za putovanje.
 • Turistička ponuda – spoj zabave, kulture i relaksacije tokom praznika rada u Budvi.
 • Privlačni paketi – smeštaj u Budvi obećava raznovrsne opcije prilagođene svakom putniku.
 • Praznik rada – praznuje se u duhu mediteranske ležernosti i gostoprimstva.
 • Online prijave – brz i lak način za osiguranje mesta u željenom smeštaju.

Prvi maj 2024 u Budvi

Doček 1. maja, praznika rada, u Budvi prerasta u jedinstveno iskustvo koje spaja relaksaciju i razigranost mediteranskog duha. Tradicionalna proslava praznika u ovom primorskom biseru dobija novu dimenziju s obzirom na bogatu turističku ponudu koja obećava nezaboravne trenutke. Razmišljajući o Prvom maju u Budvi, mašta o slikovitim pejzažima, čarobnoj atmosferi Starog grada, i beskrajnoj zabavi postaje stvarnost.

Planiranje odmora za 1. maj u Budvi otvara vrata jedinstvenoj prilici da se istražuju skriveni dragulji Jadrana, doživi pravo gostoprimstvo i uživa u kulturnom nasleđu koje odiše duhom starih civilizacija. Bilo da ste ljubitelj mirnog odmora ili tražite avanturu i nove priče, Budva poziva da se pridružite proslavi i iskusite praznik na jedan potpuno drugačiji način.

Raznovrsne aktivnosti koje Budva pruža tokom proslave praznika upotpunjuju prazničnu atmosferu, a građani se trude da dočaraju svu lepotu proleća u punom sjaju. Saznajte zašto je prvi maj u Budvi prava prilika za sve one koji žude za dobrom energijom, neprocenjivim uspomenama i kvalitetnim provodom, sve u skladu sa toplotom prvih majskih sunčevih zraka.

Ako se dvoumite, da li za 1.maj da odete baš u Budvu, nemojte više. Ovogodišnje karnevalske majske večeri obećavaju da ćete se zaista vrhunski provesti. Program je više nego sjajan.

Budva ulazi u letnju turističku sezonu uz sedam dana muzike i plesa na „Karnevalskim majskim večerima“. Ova manifestacija, koja se održava od 29. aprila do 5. maja, označava početak sezone u Budvi. Raznoliki zabavno-muzički program pretvoriće trgove ispred i unutar Starog grada u podijum za ljubitelje dobre muzike i energije.

Organizovane od strane Opštine Budva, Turističke organizacije opštine Budva i NVO „Feštađuni“, „Karnevalske majske večeri“ zadovoljavaju različite ukuse i uzraste. Tokom sedam dana manifestacije, posetioci će moći da uživaju u večerima posvećenim bajkerima, folklornim nastupima, zumbi i salsi, kao i u muzičkim žanrovima poput rocka, etna, latine, repa, housa i popa.

Najpoznatiji izvođači nastupiće svake večeri u 22h, uključujući „YU Grupu“ 30. aprila, „Sanju Ilić i Balkaniku“ 1. maja, i Jelenu Rozgu 2. maja. Manifestacija kulminira „17. Međunarodnim turističkim karnevalom“ i „18. Prolećnom noći pod maskama“ 3, 4. i 5. maja. Karneval će uključiti preko 2000 karnevalista iz preko petnaest zemalja sveta, a poseban šarm dodaju popularni Buksovci, koji će voditi program 4. maja.

Nedelja, 5. maj, posvećena je najmlađima, sa dečjom karnevalskom povorkom koja kreće u 16:30 sati, uz nastupe plesnih grupa i baletskog studija „Amadeus“.

Ovo je kompletan program festivala i satnica:

• Utorak, 30.04.

Veče bajkera u saradnji sa moto klubom “Bezbednost”

18:00h – povorka bajkera ,,Budva-Petrovac-Budva”;

20:00h – pobednici takmičenja rock bendova;

22:00h – ,,YU grupa“;

• Sreda, 01.05.

12.00h – Gradska muzika Budve;

Veče folklora 19:00h – defile folklornih grupa; – pevačko društvo ,,Grbalj“;

22:00h – ,,Sanja Ilić i Balkanika“;

• Četvrtak, 02.05.

Veče zumbe i salse19:00h

– ,,ZUMBA“ masterclass; 20:30h

– ,,SALSA Y Punto“;

22:00h – Jelena Rozga;

• Petak, 03.05.

18:00h – takmičenje u salsi;

20:00h – ,,ABRUM“;

21:00h – duvački orkestar;

22:00h – ,,The Grupa“;

• Subota, 04.05

18:00h – plesne grupe;

19:30h – ,,Velika Karnevalska povorka” (od glavne Pošte do Trga slikara);

23:30h – “The Carnival Show”; *VATROMET*

• Nedelja, 05.05.

,,DEČIJI KARNEVAL”

10:00h – plesne grupe;

16:30h – ,,Mala karnevalska povorka” – (od vrtića do Trga slikara i dečiji maskenbal); Nastup baletskog studija ,,Amadeus”;

• Plato između crkava,

02 – 05.05. Večernji program Nastup DJ-va i lokalnih grupa;

• Trg palmi, 02 – 05.05.

Prvi maj u Budvi nije samo datum u kalendaru, već simbol neponovljivih trenutaka. Ova proslava praznika obogaćuje turističku ponudu Crne Gore i poziva svakog putnika da postane deo euforije koja godinama unazad krase ovaj grad.

 • Raskoš koncerata i uličnih performansa
 • Nezaboravne praznične fešte na plažama i trgovačkim centrima
 • Kulturna dešavanja u okviru proslave kulturnog nasleđa Budve
 • Posebne ponude smeštaja

Prvi maj Budva 2024: Praznični paket aranžmani

Doček prvog maja u Budvi postaje još privlačniji uz praznične paket aranžmane koji su pažljivo osmišljeni kako bi pružili nezaboravne trenutke. Promo cene smeštaja oduševiće sve one željne odmora uz more, a detaljne informacije o raznovrsnim paketima su na dohvat ruke.

Promo cene smeštaja i detalji paketa

Izuzetne promo cene prazničnih aranžmana nude mogućnost da svaki odmor bude ne samo prijatan već i povoljan. Izbor smeštaja obuhvata više tipova apartmana, u skladu sa potrebama i zahtevima svakog gosta.

Vrsta apartmana Cena za paket Mogućnost ishrane Lokacija
Dvokrevetni 109€ Bez ishrane Vila Park / Rea
Trokrevetni 129€ Bez ishrane Vila Park / Rea
Četvorokrevetni 149€ Bez ishrane Vila Park / Rea

Online prijava i uslovi rezervacije

Online prijava za praznične pakete je brza i jednostavna. Popunjavanjem online formulara, putnici mogu lako odabrati željeni paket, termin, smeštaj, te obezbediti svoje mesto iz udobnosti sopstvenog doma.

Dostupni smeštajni kapaciteti

Kapaciteti smeštaja su ograničeni kako bi kvalitet usluge ostao na najvišem nivou. Pravi izbor za putnike koji traže mir i komfor, kao i one željne avanture i istraživanja Budve tokom prvog maja.

Budva kao destinacija: Obilazak grada i njegove atrakcije

Posetilac koji želi da doživi pravi duh Budve, neće ostati ravnodušan prema mogućnostima koje ova destinacija nudi. Obilazak grada je aktivnost koja će zaokupiti sva vaša čula. Raznovrsni sadržaji, od bogate istorije Starog grada, preko atraktivnih plaža, do uzbudljivih fakultativnih izleta, čine Budvu mestom koje se mora iskusiti.

Istražite Stari grad i svetlostefansko-miločersku regiju

Sveti Stefan

Putovanje kroz vreme ispunjeno arhitektonskim čudima i pričama iz davnina očekuje svakog ko se odluči za obilazak Starog grada Budve. Istaknuta kulturna baština, Stari grad je dom zanimljivih galerija, kafića i prodavnica koji čuvaju duh prošlih vremena, idealan je za uzivanje u obilazak grada. Nedaleko odavde, nalazi se Sveti Stefan – ispostava luksuza i prestiža, okružena sa savršenim spojem prirode i elegancije.

Plaže koje ne smete propustiti

plaža ploče

plaža mogren

Kristalno čisto more i sunčane plaže su perjanice Budve. Spomenik prirode, plaža Mogren, dragulj je ovog primorskog grada sa svojom sitnom peščanom obalom i kamenim liticama. U ritmu letnjih dana, Plaža Ploče oživljava čuvenim žurkama, dok Kamenovo nudi mir i tišinu, a Slovenska i Bečićka plaža vrve od sadržaja koji će upotpuniti svako letovanje.

Fakultativni izleti i prateći sadržaji

Duh avanture više je izražen kada se otkriju fakultativni izleti koji su u ponudi. Boka Kotorska će zadiviti svakog posetioca svojom morskom prostranstvom, dok će ljubitelji kulture uživati u obilascima Tivta i gospodskih kuća u Prerastu. Za one koji traže duhovnost, Manastir Ostrog predstavlja utočište i mir. Plaže Jaz i Ada Bojana su pak, nezaobilazne destinacije za ljubitelje sunca i mora, kao i za one koji žude za dobrim provodom na pesku.

Nightlife i zabava: Proslava praznika u Budvi

Kao magnetski privlačna destinacija za ljubitelje dobre zabave, Budvanska rivijera svake godine tokom praznika rada u Budvi postaje središte noćnog života i neprekidne zabave. Raznovrstan noćni program i muzički spektakli privlače turiste željne nezaboravnih trenutaka i jedinstvenog provoda pored mora.

Popularne dnevne žurke na plaži Ploče dobijaju na svojoj snazi upravo prilikom dočeka prvog maja, pretvarajući obalu u jedinstvenu open-air pozornicu. Posetioci imaju priliku da se prepuste ritmu najboljih Balkan Fun DJ-eva, uz osvježavajuće koktele i poglede na jadransku pučinu koja se pretvara u plesni podijum.

 • Fascinantne dnevne žurke sa živahnom atmosferom
 • Izvođenje najpoznatijih Balkan Fun DJ-eva i muzičkih izvođača
 • Ples i zabava uz pogled na prelepo Jadransko more

Ne zaboravite da je noćni život na Budvanskoj rivijeri prilika za stvaranje trenutaka koji se dugo pamte. Ako tražite destinaciju koja oslikava vrhunac feste, druženja i zabave, pravi izbor je Budva tokom proslava prvog maja.

Zaključak

Približava se prvi maj 2024, a grad Budva se već uzbudljivo priprema za doček turista i praznovanje ovog značajnog datuma. U našem detaljnom vodiču istraćili smo mogućnosti koje ovaj primorski biser nudi, a vaša je samo odluka kako ćete iskoristiti bogatu tursktičku ponudu. Bez sumnje, proslava praznika u ovom šarmantnom gradu predstavlja savršenu kombinaciju opuštanja i doživljaja koji se pamti.

Da li ste za klasičnu tradicionalnu manifestaciju, poput Karnevalskih večeri, ili prednost date modernom noćnom životu i dnevnim zabavama na plažama? Budva ima sve to i još mnogo više. Potrudite se da vaš boravak bude planiran unapred, omogućavajući vam da izbegnete bilo kakve poslednje trenutke žurbe i osigurate prostor u sklopu ograničenih smeštajnih kapaciteta koji se brzo popunjavaju.

FAQ

Koji su datumi za praznični paket aranžmane u Budvi za prvi maj 2024. godine?

Praznični paketi za prvi maj u Budvi dostupni su za period od 30. aprila do 5. maja 2024. godine.

Kolika je cena paketa za prvi maj 2024. u Budvi i šta je uključeno?

Cene prazničnih paketa počinju od 99€ po osobi i obuhvataju šestodnevni boravak sa tri noćenja i organizovani prevoz autobusom. Sadržaj paketa varira u zavisnosti od ponude.

Kako mogu izvršiti online prijavu za paket aranžman?

Online prijava se vrši popunjavanjem obrasca na zvaničnoj internet stranici, gde se navode lični podaci, izbor termina, smeštaja i prevoza.

Da li postoji ograničenje broja mesta za smeštaj u Budvi tokom praznika rada i kako mogu da garantujem svoje mesto?

Kapaciteti za smeštaj su ograničeni i preporučuje se rana rezervacija kako biste osigurali svoje mesto i potencijalno ostvarili dodatne popuste.

Koje kulturno-zabavne događaje mogu očekivati tokom praznika rada u Budvi?

Posetioce očekuju razni događaji poput Koncerta „Karnevalskih majskih večeri“, internacionalnog turističkog karnevala, kao i večeri posvećene folklornim i plesnim grupama.

Kako mogu istražiti Stari grad i svetlostefansko-miločersku regiju tokom boravka u Budvi?

Možete obići ove delove grada samostalno ili se pridružiti organizovanim obilascima gde ćete upoznati bogatu istoriju, fortifikacije i uživati u prelepim plažama i parkovima.

Koje plaže preporučujete da posetim tokom boravka u Budvi?

Ne propustite plažu Mogren sa finom peskom, plažu Ploče poznatu po žurkama, Kamenovo, Slovensku plažu i plažu Bečići koje pružaju raznovrsne mogućnosti za odmor i zabavu.

Da li su u ponudi fakultativni izleti i koje destinacije obuhvataju?

Da, turisti mogu odabrati izlete do Boka Kotorska, Tivat, Manastir Ostrog, kao i uživati u obilascima plaža Jaz i Ada Bojana i žurkama na plažama i izletima brodom.

Kakav je noćni život u Budvi tokom praznika rada?

Prvi maj donosi vrhunac sezone sa atraktivnim izlascima, žurkama na plaži, muzičkim dešavanjima, uz nastupe Balkan Fun DJ-eva i mnoštvo koktel barova i klubova.

Koji tipovi smještaja su dostupni u Budvi za Prvi maj?

Budva nudi širok spektar smještajnih opcija od privatnih apartmana do luksuznih hotela, koji odgovaraju različitim potrebama i budžetima posetilaca.

Koji su benefiti rane rezervacije smeštaja za Prvi maj u Budvi?

Uz ranu rezervaciju možete osigurati bolji izbor smeštaja po povoljnijim cenama i potencijalno iskoristiti posebne popuste koji se nude.

Veze ka izvorima

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.