Može li svinjska mast za lice da zameni kremu?

svinjska mast za lice

Lepota je oduvek bila važna za žene. Mnoge traže prirodne načine za negu kože. Svinjska mast je postala popularna među njima.

Za mnoge, svinjska mast je bolja od običnih krema. Ima dugu tradiciju upotrebe. Ta tradicija dolazi iz alternativne medicine koju su praktikovale naše bake.

Jelenina majka voli prirodnu kozmetiku. Ona često pita zašto koristiti skupe kreme. Kaže da je svinjska mast savršena nega za kožu.

Ona zaista izgleda mladoliko, kaže, zahvaljujući svinjskoj masti. Ona koristi stari recept za pripremu. Na prvi pogled, to izgleda čudno. Ali, posle slušanja objašnjenja, jasno je da mast čini čuda.

Ključne poente:

  • Svinjska mast predstavlja prirodno rešenje za negu kože i lepotu
  • Ima bogat sastav vitamina i minerala koji hrane i regenerišu kožu
  • Tradicionalno se koristila kao kućni lek za negovanje tena
  • Sadrži hidratantne sastojke koji vraćaju elastičnost i sprečavaju starenje
  • Pre nanošenja na lice, potrebno je „oprati“ mast kako bi se odstranile nečistoće

Šta je svinjska mast?

Šta je svinjska mast

Svinjska mast, još poznata kao svinjska masnoća, je proizvod od termički obrađene svinjske slanine. Koristi se za negu lica i tela već duže vreme. Ona pruža mnogo benefita za zdravu i vitalnu kožu.

Sastav svinjske masti

Ova mast je puna hranljivih sastojaka, poput vitamina i minerala. Sadrži zasićene, monozasićene i poluzasićene masti, kao i vitamine B4, D, E i K. Tu su i minerali cink i selen, koji su dobri za kožu.

Prednosti svinjske masti

Mnoge žene obožavaju svinjsku mast zbog njenih prednosti. Lice je bolje upija od ulja i krema. Koža brže reaguje i ostaje hidrirana, ali ne i previše masna.

Ova mast obnavlja kožu i doprinosi njenom zdravlju. Štiti od starenja i poboljšava elastičnost. Takođe, pomaže u borbi sa borama.

Priprema svinjske masti za upotrebu na licu

Svinjska mast je odlična za negu lica ali mora se pravilno obraditi. Inače, može iritirati kožu. Zato ju je važno dobro očistiti pre korišćenja.

Proces „pranja“ masti u devet voda

Ispiranje svinjske masti tradicionalni je način čišćenja. To uključuje njeno utapanje u devet voda. Kremasta mešavina postaje sve čišća i svetlija nakon svakog „pranja“. Nakon devet voda, svinjska mast je spremna za upotrebu na licu.

Zašto je potrebno oprati mast pre nanošenja?

Hidratacija i zaštita kože od starenja glavni su razlozi. Nečišćena mast može iritirati kožu. Upravo zato treba koristiti prepravljenu svinjsku mast. Ona omogućava najbolju negu i priprema kožu za sve blagodeti.

preprana svinjska mast

Svinjska mast za negovanje lica

Preprana svinjska mast je kremasta i hidratantna. To čini kožu mekom i čuva elastičnost. Takođe, pomaže u smanjenju bora.

Može li svinjska mast da zameni kremu za lice?

Svinjska mast delimično može zameniti kreme za suvu kožu. Smanjuje gubitak lipida i pomaže koži da ostane meka.

Specijalizovane kreme stimulišu proizvodnju kolagena i čuvaju vlažnost. Ovo je nešto što svinjska mast ne može pružiti.

Upotreba svinjske masti kao kreme za lice

Nanosite je na čistu kožu pre spavanja. Pustite da deluje preko noći. Ujutru isperite toplom vodom.

Po nanošenju, vaša koža će biti mekana i glatka. Neće ostati osećaj masnoće.

Kombinacije svinjske masti sa drugim sastojcima

Svinjska mast se često meša sa prirodnim sastojcima za bolju negu lica. Biljni ekstrakti koji se dodaju doprinose umirujućim i regenerativnim svojstvima.

Svinjska mast i neven za lice

Mast od svinjetine i neven su savršeni za negu osetljive kože. Neven smanjuje fleke zahvaljujući svojim antioksidantima. Svinjska mast hidrira i poboljšava teksturu kože.

Svinjska mast i lavanda za lice

Lavanda i svinjska mast umiruju kožu, smanjujući crvenilo i iritacije. Ova mešavina rešava kožne probleme kao što je osip.

Svinjska mast, sok od koprive i krastavac za lice

Mešavina svinjske masti, soka od koprive i krastavca revitalizuje kožu. Kopriva, krastavac i mast sačinjavaju regenerativni eliksir, obnavljajući kožu.

Čuvarkuća i svinjska mast za lice

mast i čuvarkuća

Čuvarkuća i svinjska mast čiste kožu i umanjuju fleke i bore. Ove dve prirodne komponente zajedno deluju kao moćan tretman za lice.

Svinjska mast protiv bora

Anti-age tretman za suvu kožu je svinjska mast. Ona hrani kožu, čineći je mlađom i elastičnijom. Sve to pomaže u smanjenju bora.

Za lice, napravite masku sa svinjskom mašću. Nanesite je i umasirajte nežno. Nakon 20-30 minuta, isperite. Ova maska vraća elastičnost i mladalački izgled koži.

Svinjska mast deluje dubinski, čineći kožu mekom. Ona sadrži vitamine i minerale za obnavljanje kože. Osim toga, pomaže u stvaranju novog kolagena, čineći kožu zdravom.

Neželjeni efekti i nedostaci svinjske masti

Svinjska mast je sjajna za hidriranje suve kože lica. Međutim, ne odgovara svima. Osobe s masnom kožom ili sklonim aknama bi trebale biti oprezne.

Svinjska mast za masnu kožu lica

Za masnu kožu, svinjska mast nije preporučljiva. Može uzrokovati veći izlazak sebuma i začepljene pore, izazivajući akne i bubuljice.

Svinjska mast za akne

Zbog svoje masnoće, nije dobra za kožu podložnu aknama. Može zatvoriti pore, uzrokujući nove bubuljice. U takvim slučajevima, koristite prirodne preparate sa manje masnoća.

Svinjska mast može uzrokovati i druge neželjene efekte. Reakcije poput iritacija, crvenila ili alergija nisu neuobičajene. Zato je bitno pažljivo pratiti kako koža reaguje na mast.

Osobama s masnom kožom se preporučuju alternativni, prirodni proizvodi. Glina, čajevac i aloe vera su odlične za kontrolu sebuma i sprečavanje upala.

Zaključak

svinjska mast za lice

Posle temeljne analize, možemo reći da svinjska mast ima svoje prednosti.

Ova mast čini kožu hidriranom, ublažava bore i održava je elastičnom. Ipak, ako imate masnu kožu ili ste skloni aknama, neće vam odgovarati. Za suvu kožu može biti korisna, ali nije univerzalno rešenje za sve tipove kože.

Stara znanja su i dalje važna, posebno u vremenu koje ceni prirodne proizvode. Svinjska mast može biti dobar izbor za one koji žele da probaju nešto tradicionalno.

FAQ

Šta je svinjska mast?

Svinjska mast se dobija termičkom obradom svinjske slanine. U sebi ima razne masti, vitamine B4, D, E i K, kao i cink i selen.

Koje su prednosti svinjske masti?

Svinjska mast može poboljšati izgled i zdravlje kože. Vraća elastičnost i pomaže u borbi protiv bora. Takođe, štiti od prevremenog starenja.

Zašto je potrebno oprati svinjsku mast pre nanošenja na lice?

Svinjska mast nije čista za direktno nanošenje na lice. Može izazvati iritaciju. Zato je važno oprati je i prilagoditi pH kože.

Kako se priprema svinjska mast za upotrebu na licu?

Da bi se mast očistila, meša se sa vodom devet puta. U ovom procesu mast postaje čista i bez nečistoća.

Može li svinjska mast da zameni kremu za lice?

Svinjska mast delimično zamenjuje kreme za suvu kožu. Ali, ne može zameniti anti-age kreme koje podstiču stvaranje kolagena. Takve kreme održavaju kožu mladom.

Kako se koristi svinjska mast za negu lica?

Svinjska mast se nanosi lako i lako ispira. Kratićete vremena na nezi kože. Koža ostaje hidrirana, ali ne i masna.

Sa kojim se sastojcima kombinuje svinjska mast za lice?

Može se kombinovati sa biljkama nevenom, lavandom, sokom od koprive. Odlična je kombinacija za lice jer pomaže u regeneraciji kože.

Da li svinjska mast može da se koristi protiv bora?

Svinjska mast je odlična za dehidriranu kožu koja brzo stari. Reguliše vlažnost kože, čuva je od sušenja i smanjuje bore.

Ko ne bi trebalo da koristi svinjsku mast za lice?

Osobe sa masnom kožom i sklonim aknama bi trebalo da izbegavaju svinjsku mast. Ona može začepiti pore i pogoršati stanje kože.

Veze ka izvorima

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.