Keratinsko ispravljanje kose, trajno ravna kosa

Keratinsko ispravljanje kose, trajno ravna kosa

Kada govorimo o transformaciji kose, keratinski tretman predstavlja revolucionarni korak ka trajno pravoj kosi koju ste oduvek želeli. Razumemo koliko je vredno vreme koje provodite stilizujući kosu svakog dana, a keratinsko ispravljanje kose nudi rešenje koje će Vam uštedeti dragocene trenutke. Zaboravite na borbu sa neukrotivim loknama i ponosite se glatkom, sjajnom kosom kojom vlada red, a ne vlažnost i nepravilnosti.

Svojstva keratina vraćaju život Vašoj kosi, dajući joj elastičnost i sjaj. Priestupali smo procesu koji vraća kosi mladolikost i snagu, i sve to bez oštećenja koja nastaju prilikom svakodnevnog korišćenja presa za kosu. Iskusite metamorfozu sa keratinskim ispravljanjem kose – Vaše putovanje ka trajno pravoj i besprekorno glatkoj kosi počinje ovde.

Ključne informacije

 • Posvetite se kvalitetnom tretmanu koji Vam omogućava da zaboravite na svakodnevno stilizovanje.
 • Keratinski tretman štiti kosu od vlage i eliminiše neželjeno kovrdžanje.
 • Tražite rešenje da Vaša kosa postane otporna na uobičajene spoljašnje uticaje? Keratinsko ispravljanje je odgovor.
 • Uz pomoć keratinskih tretmana, kosa ne samo da izgleda bolje, već je i zdravija i jača.
 • Vratite vreme koje ste trošili na stilizovanje i posvetite se sebi, zahvaljujući dugotrajnim efektima keratinske transformacije.
 • Dugotrajna ravna kosa sada je dostupna svakome, bez obzira na prirodnu teksturu i kvalitet kose.

Šta je keratinsko ispravljanje i kako deluje na kosu

Upoznajte se sa procesom koji vašoj kosi može pružiti revolucionarnu transformaciju – keratinsko ispravljanje. Ovo je metoda u kojoj se primenjuje keratin, prirodni protein koji je već sastavni deo teksture kose, kako bi se postigla sjajna, glatka i ravna struktura. Keratinsko ispravljanje nije samo puka promena oblika kose, već i njeno jačanje od unutra ka spoljašnjosti.

Keratinsko ispravljanje se oslanja na niz postupaka koji transformišu čak i najneukrotiviju kosu u svilenkasto glatku zavesu. Naročito je efikasno kod oštećene, farbane ili prirodno suve i tanke kose. Tretman obuhvata složenu tehnologiju i profesionalne proizvode koje koriste stručnjaci u salonima lepote, a rezultat je kosa koja odiše zdravljem i sjajem. Ta sjajna kosa koju vidite kod poznatih ličnosti je često rezultat upravo ovakvih tretmana.

 • Keratin jača vlakna kose i štiti ih od oštećenja nastalih usled spoljnih faktora.
 • Proces keratinskog ispravljanja čini kosu fleksibilnijom i lakšom za oblikovanje.
 • Rezultati tretmana mogu trajati između 3 i 6 meseci, zavisno od tipa kose i načina održavanja.

Kada govorimo o keratinskom ispravljanju, važno je napomenuti da ovaj tretman kosi daje ne samo privremeni sjaj i lepotu, već i dugotrajniju otpornost. Proteini keratina obnavljaju strukturu kose i pružaju joj nužnu negu koja rezultira postepenim poboljšanjem teksture kose i njenim zdravijim izgledom.

Prednosti keratinskog tretmana za oštećenu i suvu kosu

Kada je u pitanju nega kose, keratinski tretman je svetionik nade za one koji se bore s problemima oštećene i suve kose. Obnova kose, poboljšanje njene elastičnosti, te efikasnije stilizovanje samo su neki od benefita koje pruža ovaj revolucionarni tretman.

Kako keratin obnavlja kosu

Keratin je izvrsni saveznik u obnovi i jačanju vlasi. On proniče u strukturu kose, popunjava oštećenja i vraća elastičnost kosi koja je izgubila svoj vitalni izgled. Ova inovativna metoda povraća zdravlje i energiju čak i najisušenijim pramenovima, omogućavajući suvoj kosi da ponovo zasija prirodnim sjajem.

Obnova suve kose keratinskim tretmanom

Skraćeno vreme stilizovanja kose posle tretmana

Zamislite da svakog jutra imate dodatnih nekoliko minuta za sebe zato što je vreme potrebno za stilizovanje kose drastično smanjeno. Sa keratinskim tretmanom, to nije samo mogućnost, već stvarnost. Kosa postaje lakša za oblikovanje i ne zahteva svakodnevnu upotrebu štetnih toplotnih aparata.

Zaštita od vlage i eliminacija kovrdžanja

U borbi protiv nepoželjnog kovrdžanja usled vlage, keratin je vaš najbolji saveznik. Tretman štiti kosu i omogućava da ona ostane ravna i bez friza, bez obzira na vremenske uslove. Ovo ne samo da olakšava održavanje frizure već i štedi vreme jer nema potrebe za čestim popravkama tokom dana.

Problem Bez Keratinskog Tretmana Sa Keratinskim Tretmanom
Obnova kose Teško i sporo Brzo i efikasno
Elastičnost kose Niska Visoka
Suva kosa Ostaje suva i lomljiva Postaje hidrirana i meka
Stilizovanje kose Vremenski zahtevno Brzo i lako

Proces keratinskog ispravljanja korak po korak

Kada razmišljate o profesionalnom ispravljanju kose, važno je razumeti korake procesa koji se odvija u vašem omiljenom frizerskom salonu. Proces keratinskog ispravljanja je detaljan i zahteva pažnju i stručnost kako bi se osigurali dugotrajni rezultati. Evo kako to radimo korak po korak:

  1. Dubinsko pranje kose: Pranje kose specijalnim šamponom koji otvara kutikule kako bi keratin mogao bolje da prodre.
  2. Temeljno sušenje: Osušimo kosu fenom do potpune suvoće kako bi se keratin ravnomerno naneo.
  3. Nanošenje keratina: Bez dodirivanja korena, nanosimo keratin pramen po pramen, precizno pokrivajući svaku vlas.
  4. Procesuiranje: Ostavljamo keratin da deluje na vlasištu određeno vreme, neophodno za njegovo pravilno vezivanje.

 1. Feniranje i peglanje: Pažljivo feniramo, a zatim peglamo kosu kako bi se keratin učvrstio.
 2. Poslednje pranje i nega: Nakon što keratin deluje, kosu ponovo peremo i nanosimo hranljivu masku za dodatnu negu.

Korišćenjem proizvoda poput True Keratin, koji sadrže prirodne sastojke minimalne štetnosti, vaša kosa neće samo biti ravna i glatka, već i zdrava. Uveravamo vas da ćete uživati u svojoj preobraženoj, sjajnoj kosi narednih meseci.

Neka vam vaš frizerski salon bude prvi izbor kada su u pitanju keratinski tretmani. Verujte stručnjacima i uživajte u svilenkastom dodiru svoje nove, fantastične frizure.

Važnost pravilne brige o kosi nakon keratinskog tretmana

Nakon što iskusite transformaciju vaše kose keratinskim tretmanom, neophodno je nastaviti sa posebnom pažnjom kako biste očuvali postignute rezultate. Razumemo vašu potrebu da vaša kosa ostane mekana, sjajna i ravna što je duže moguće, pa smo stoga pripremili savete za efikasnu negu kose posle tretmana.

Izbor šampona bez sulfata

Upotreba šampona bez sulfata je prvi korak ka očuvanju efekta tretmana. Šamponi bez sulfata ne samo što su nežniji prema vašoj kosi, već pomažu da se keratin zadrži unutar strukture kose, sprečavajući ga da se ispire prilikom svakog pranja.

Pravilno sušenje i češljanje kose

Nežno sušenje kose posle pranja, kao i izbegavanje previše agresivnog češljanja, doprinosi očuvanju glatkoće koju ste postigli tretmanom. Koristite široke četke ili češljeve sa retkim zubcima kako biste izbegli mehanička oštećenja i nepotrebno vraćanje kose u prethodno stanje.

Održavanje kose između tretmana

Savetujemo da između dva keratinska tretmana koristite proizvode za negu kose posle tretmana, koji su bogati keratinom i drugim hranljivim sastojcima. Ovo će doprineti dugotrajnosti vašeg tretmana i održati kosu u najboljem mogućem stanju.

 

 • Koristite proizvode sa UV zaštitom da zaštitite kosu od oštećenja izazvanih suncem.
 • Izbegavajte pranje kose vrućom vodom; umesto toga, koristite mlaku ili hladnu vodu.
 • Zaštitite kosu od hlorisane vode u bazenima i od morske soli prilikom kupanja u moru.
Aktivnost Preporukа za negu
Pranje kose Koristite blagi šampon bez sulfata
Stilizovanje kose Koristite nežne tehnike sušenja i oblikovanja
Zaštita od sunca Nanesite proizvode sa UV zaštitom
Kupanje u bazenu ili moru Zaštitite kosu kapom za kupanje ili koristite specijalne proizvode koji štite od hlorisaane vode i soli
Dnevna nega Koristite serume i ulja obogaćena keratinom

Zašto je važno izabrati profesionalca za keratinski tretman

Kada odlučite da se podvrgnete profesionalnom keratinskom ispravljanju, birate ne samo transformaciju vaše frizure već i dugotrajnu negu i zaštitu kose. Profesionalni frizeri i stilisti posvećeni su tome da pruže najviši kvalitet tretmana, koristeći svoje znanje i iskustvo kako bi pravilno primenili proizvod, od samog odabira keratina do specifične tehnike apliciranja na kosu.

Mi razumemo da je izbor frizera ključan korak u ovom procesu. Stoga vam savetujemo da istražite iskustva drugih klijenata, ali i da zatražite konsultacije pre tretmana kako biste se uverili da je frizer dobro upućen u sve nijanse keratinskog ispravljanja.

Kosa obrađena uz stručne ruke profesionalca ne samo da izgleda bolje i zdravije, već izbegava i potencijalne rizike od oštećenja usled nepravilnog nanošenja proizvoda.

 • Frizeri sa iskustvom savetuju o najboljem tipu keratin tretmana za vašu kosu.
 • Upotreba kvalitetnih proizvoda tokom tretmana značajno utiče na zdravlje vaše kose.
 • Pravilnim nanošenjem keratina, frizer očuvava prirodnost i pokretljivost kose.

Investicija u profesionalno keratinsko ispravljanje jeste investicija u vaš lični izgled i samopouzdanje. Ovo je razlog zbog koga nikada ne biste trebali pristajati na kompromise kada je reč o vašoj kosi.

True Keratin proizvodi i njihov uticaj na kvalitet tretmana

Kada tražimo idealno rešenje za keratinsko ispravljanje kose, izbor prirodnih sastojaka i visokokvalitetnih proizvoda postaje prioritet. True Keratin stoji u samom vrhu izbora zahvaljujući jedinstvenom spoju organskih sastojaka koji obezbeđuju ne samo neprikosnovene rezultate već i negu koja doprinosi zdravlju naše kose. Već nakon prvog korišćenja, primetan je znatan kvalitetan tretman koji ujedno postiže dugotrajne efekte. Evo zašto su True Keratin proizvodi pravi izbor za vašu kosu.

True Keratin Treament

Organski sastojci i njihove prednosti

Organski sastojci u True Keratin proizvodima, kao što su Aloe vera i arganovo ulje, pružaju višestruke prednosti prilikom keratinskog tretmana. Bogati su vitaminima i aminokiselinama koji intenzivno hidriraju, dubinski hrane vlasi i unapređuju njihovu otpornost. Pored toga, organski sastojci donose sjaj i glatkoću, čime se kosa čini zdravijom i vizuelno privlačnijom.

Dugotrajni efekti upotrebe True Keratin proizvoda

Dugotrajnost efekata koje True Keratin proizvodi obezbeđuju neophodna je karakteristika savremenog načina života. Sa produktima ovog brenda, vaša kosa može zadržati glatkoću, sjaj i elastičnost do impresivnih 5 meseci. To znači manje vremena posvećenog održavanju frizure i više zadovoljstva vašim izgledom na duži period.

Benefit True Keratin Proizvod Trajnost Efekta
Hidratacija True Keratin šampon sa Aloe verom Do 5 meseci
Obnova True Keratin balsam s arganovim uljem Do 5 meseci
Sjaj i Glatkoća True Keratin serum za glatkoću Do 5 meseci

Razlike između keratinskog i trajnog ispravljanja kose

Kao stručnjaci u oblasti friziranja, često smo u prilici da objasnimo naše klijente o glavnim razlikama u tretmanima ispravljanja kose. Dok se keratinsko ispravljanje fokusira na privremeno zaglađivanje i obnavljanje vlasi koristeći protein keratin, trajno ispravljanje koristi hemijske komponente da promeni strukturu same dlake, čineći kosu trajno ravnom.

Keratinsko ispravljanje vlasi obavija keratinom, pružajući time privremen efekat glatke i sjajne kose. Za razliku od toga, trajno ispravljanje – često vodeći sa GOLDWELL sistemom koji je omiljen u industrjiji – menja unutarnju vezu vlasi, dajući dugotrajniji rezultat. Od posebnog značaja je i to da kod trajnog ispravljanja nema potrebe za upotrebom specijalizovanih šampona da bi se očuvali rezultati.

Sada ćemo prikazati poređenje ovih dva popularna tretmana kako bismo vam olakšali izbor koji odgovara vašem stilu života i vrsti kose:

Keratinsko ispravljanje Trajno ispravljanje
Privremen efekat zaglađenosti Dugotrajna promena strukture kose
Koristi keratin za obnavljanje vlas Koristi GOLDWELL ili slične hemijske sisteme
Zahteva posebnu negu nakon tretmana Nije potrebna upotreba specijalnih šampona
Idealno za osobe koje žele fleksibilnost Preporučuje se za gustu, suvu i problematičnu kosu

Bez obzira na to koju vrstu ispravljanja izaberete, važno je da uvek tražite savet iskusnog frizera koji će prepoznati koje je rešenje najbolje za vašu jedinstvenu teksturu kose. Mi smo ovde da vam pomognemo da donesete odluku koja će vašoj kosi pružiti izgled koji želite.

Individualni pristup keratinskom ispravljanju zavisno od tipa kose

Razumemo da nije svaka kosa ista, stoga naš individualni pristup pruža specijalizovanu negu koja se prilagođava jedinstvenim potrebama svakog klijenta. Verujemo da prilagođavanje tretmana nije samo poželjno već i neophodno da bi se postigli optimalni rezultati.

Specijalizovana nega za različite teksture kose

Prilagođavanje tretmana kosi koja je oštećena

Naši frizeri započinju svaki tretman detaljnom analizom kose, identifikujući oblasti koje zahtevaju posebnu pažnju. Za kosu koja je oštećena usled prethodnih hemijskih tretmana ili agresivnog stilizovanja, kreiramo plan koji kombinuje keratinsko ispravljanje s intenzivnom obnovom vlasi.

Specijalizovana nega za različite teksture kose

Jednako posvećeni, bavimo se i kosom različitih tekstura, pružajući tretmane koji ne samo da izglađuju već i naglašavaju prirodnu lepotu svake vrste kose. Bez obzira da li je reč o finoj, gustoj, valovitoj ili ravnoj kosi, naši stručnjaci odabiru najbolje proizvode i tehnike za svaku.

Tip kose Prilagođeni keratinski tretman Benefiti
Oštećena Gentle Keratin Formula Obnova i jačanje
Valovita Hydro Deep Infusion Opuštanje lokni i sjaj
Gusta Intense Straightening Complex Lakše oblikovanje i smanjeno kovrdžanje
Suva Moisture Lock Treatment Hidratacija i revitalizacija

Trajnost keratinskog ispravljanja i faktori koji utiču na to

Kada govorimo o trajnosti keratinskog ispravljanja, važno je naglasiti da se idealan efekat postiže ukoliko se pridržavamo preporuka stručnjaka. Faktori kao što su kvalitet kose pre tretmana i odgovarajuća nega nakon njega znatno utiču na održavanje efekta. Upotreba šampona bez sulfata i parabena predstavlja jedan od ključnih uslova za dugotrajan rezultat, te ne čudi što se preporučuju za očuvanje postignutog sjaja i glatkoće.

Ipak, treba imati u vidu da je realno očekivati da će rezultati tretmana trajati između dva i pet meseci, naravno, uz pravilnu i redovnu negu. Mi u našem salonu posebno akcentujemo važnost redovnog korišćenja negujućih preparata obogaćenih keratinom, kako bi kosa zadržala svoj zdrav izgled i mekoću.

Uzimajući u obzir sve faktore uticaja, jasno je da je keratinsko ispravljanje metoda koja ne zahteva česte popravke i može biti velika ušteda vremena za sve nas. S tim u vezi, posvećenost održavanju kose nakon tretmana i izbor kvalitetnih proizvoda za negu su osnova za maksimalno produženje željenog efekta.

FAQ

Šta je keratinsko ispravljanje i kako ono deluje na teksturu kose?

Keratinsko ispravljanje je postupak u kojem se protein keratin nanosi na kosu kako bi joj dao glatkoću i sjaj, a istovremeno je čini ravnom i lakom za oblikovanje. Keratin jača vlakna kose i štiti ih od oštećenja zbog spoljnih uticaja, te kosi vraća elastičnost i sjaj.

Koje su prednosti keratinskog tretmana za oštećenu i suvu kosu?

Keratinski tretman intenzivno obnavlja oštećenu i suvu kosu, vraća joj elastičnost, snagu, i prirodni sjaj, dok u isto vreme umanjuje potrebu za čestim stilizovanjem i štiti kosu od vlage.

Kako se vrši proces keratinskog ispravljanja korak po korak?

Proces keratinskog ispravljanja počinje dubinskim pranjem, nakon čega sledi sušenje, nanošenje keratina pramen po pramen, feniranje, ispravljanje specijalnom peglom za keratin, i na kraju, finalno pranje i nega maske za kosu.

Koliko je važna pravilna nega kose nakon keratinskog tretmana i koji proizvodi se preporučuju?

Pravilna nega nakon tretmana je ključna za produženje njegovih efekata. Preporučuje se upotreba šampona bez sulfata, pravilno sušenje i češljanje, i upotreba proizvoda za UV zaštitu kako bi se kosa održala zdravom i glatkom.

Zašto je bolje izabrati profesionalca za obavljanje keratinskog tretmana?

Iskusni frizeri uz profesionalni tretman smanjuju rizik od neželjenih oštećenja i postižu najbolje rezultate tako što pravilno doziraju proizvode i primenjuju dobru tehniku nanošenja keratina na kosu.

Koji su dugotrajni efekti upotrebe True Keratin proizvoda?

True Keratin proizvodi, bogati organskim sastojcima poput Aloe vere i arganovog ulja, pružaju duboku hidrataciju i neophodne vitamine kosu, doprinoseći zdravlju i sjaju kose čiji efekti mogu trajati do 5 meseci.

Koje su glavne razlike između keratinskog i trajnog ispravljanja kose?

Glavna razlika je u sastojcima i trajnosti. Keratinsko ispravljanje se zasniva na keratinu i često traje 3-6 meseci, dok trajno ispravljanje koristi druge supstance za dugotrajnu transformaciju kose.

Kako se prilagođava keratinski tretman kosi koja je nedavno oštećena ili farbana?

Keratinski tretman se prilagođava individualnim potrebama kose, tako što obnavlja oštećene delove, a kod farbane kose može pojačati boju i čini je otpornijom na ispiranje.

Kakav uticaj ima keratinsko ispravljanje na trajnost boje kose?

Keratinsko ispravljanje može pomoći u produženju trajnosti boje kose. Keratin formira zaštitni sloj koji pomaže u očuvanju boje, čineći je vibrantnijom i dugotrajnijom.

Koliko dugo traju efekti keratinskog ispravljanja na kosu i šta utiče na njegovu trajnost?

Efekti keratinskog ispravljanja mogu trajati između 2 i 5 meseci, a trajnost može biti i do 9 meseci uz pravilan izbor šampona i negu. Faktori poput učestalosti pranja kose i upotreba proizvoda za negu bitno utiču na trajanje efekata.

Veze ka izvorima

Picture of Darinka Aleksic

Darinka Aleksic

Studirala srpski jezik i književnost. Profesionalni teniski trener. 14 godina uspešnog rada na web sajtovima...Zvuči kao mnogo godina, zar ne! E pa mnogo godina je već i iza mene, ali još važnije - i isped mene. Uz godine ide i iskustvo a imam ga prilično. Poznajem mnogo životnih tema i trudiću se da vam ih što bolje predstavim. Neka Sens bude vaš svakodnevni izbor.