Botoks tretman za kosu: Revolucionarni metod obnove vlasišta

Botoks tretman za kosu postaje sve popularniji među ljudima koji traže rešenje za oštećenu i nezdravu kosu. Ovaj tretman, koji nema veze sa tradicionalnim botoksom koji se koristi u estetskoj medicini, koristi hranljive sastojke kako bi dubinski obnovio strukturu kose, vraćajući joj sjaj i elastičnost. Tretman je prilagođen za različite tipove kose, od one blago oštećene do izrazito suve i oštećene kose usled hemijskih tretmana ili spoljašnjih uticaja.

Dok keratin tretmani imaju za cilj da isprave i glatko učine vlasi, botoks za kosu ima više hidrirajuće i regenerativne svrhe, te može biti bolji izbor za one koji žele revitalizovati svoju kosu bez promene njenog prirodnog oblika. Tretman se može prilagoditi učestalosti koju želi klijent, dajući kosi potrebne sastojke za obnavljanje bez rizika od preterane upotrebe.

Ključni Zaključci

Source: espreso.co.rs

 

 • Botoks tretman za kosu pruža dubinsku regeneraciju za oštećene vlasi.
 • Tretman je pogodan za različite tipove kose i može se prilagoditi individualnim potrebama.
 • Razlikuje se od keratinskog tretmana fokusom na hidrataciju i obnovu kose.

O suštini tretmana za kosu

Tretman poznat kao botoks za kosu nije uobičajena procedura koju možda zamišljate. Iako ime asocira na injekcije koje se koriste u estetskoj medicini, ovaj tretman je zapravo visoko efikasna metoda dubinske hidratacije i regeneracije vlasi. Njegova primena ne podrazumeva invazivne metode:

 • Dubinski kondicioniranje: Postiže se obnavljanjem teksture bez promene prirodne strukture vlasi.
 • Bez upotrebe igala: Suprotno asocijacijama koje ime stvara, nema potrebe za iglama ili sličnim alatima.
 • Zatvaranje ispucalih vrhova: Efikasno „popunjava“ kosu dodajući joj volumen i glatkost.
 • Prevencija lomljenja: Pomaže u smanjenju kovrdžanja i pucanja vlasi, ostavljajući kosu zdravijom.

Vaša rutina nege kose se može dopuniti proizvodima poput šampona i regeneratora, ali za sveobuhvatni oporavak, botoks tretman nudi mnogo više. Proces uključuje korišćenje posebnih formulacija poput maski i ampula koje deluju iznutra prema spolja, revitalizujući kosu i pružajući joj potrebnu negu i zaštitu.

Kako funkcioniše tretman botoksa za kosu

Source: renu.doctor

Tretman botoksa za kosu je postupak koji se ne sprovodi ubrizgavanjem, već nanoseći specijalizovanu formulu na kosu. Kolagen je jedan od ključnih sastojaka čija je uloga da obnavlja kosu, jačajući strukturu dlake i vraćajući joj vitalnost. Uz to, preparat sadrži i esencijalna ulja koja kosu čine mekšom i pomoći procesu zatvaranja kutikula dlake.

Evo glavnih koraka kako ovi tretmani deluju:

 • Đubinsko kondicioniranje: Aktivni sastojci poput vitamina B5 i vitamina E, zajedno sa kompleksom kolagena, prodire duboko u strukturu kose.
 • Zaštita od oštećenja: Tretiranjem se posebno cilja na zaštitu od oštećenja uzrokovanih feniranjem, hemijskim tretmanima i starenjem kose.
 • Individualni pristup: Na osnovu analize, frizer prilagođava tretman, gde serum stoji na kosi od 20 minuta do jednog sata, u zavisnosti od stepena oštećenja i tipa kose.

Posle pravilno izvedenog tretmana:

 1. Koristi se specijalan šampon.
 2. Balansira se pH vrednost kose.
 3. Kosu je potrebno sušiti i ispravljati kako bi se kolagen i hranljivi sastojci „zaključali“ unutar dlake.

Važno je napomenuti da se kosa nakon tretmana ne sme prati ili kvasiti minimalno 48, a optimalno 72 sata, radi maksimalne efikasnosti postupka.

Prednosti botoksa za kosu

Source: lepotaizdravlje.rs

Botoks tretmani za kosu donose niz pogodnosti za zdravlje i izgled vaših pramenova. Evo nekoliko ključnih koristi koje botoks može pružiti vašoj kosi:

 • Sjaj: Tretman obogaćuje kosu, ostavljajući je sa zdravim i privlačnim sjajem.
 • Volumen: Vaša kosa dobija punoću i vizualno izgleda gušće.
 • Manje ispucalih vrhova: Redukuje se pojava „rascvetale“ kose.
 • Kontrola kovrdžanja: Zadržavanjem vlage, kosa je manje sklona kovrdžanju.
 • Duže trajanje: Efekti tretmana se održavaju od dva do četiri meseca.

Sastojci poput ulja kavijara, vitamina B5 i E, te antioksidansa igraju važnu ulogu u regeneraciji kose i održavanju optimalne pH vrednosti vlasišta. Ovi tretmani su posebno korisni jer pružaju neophodne hranljive materije, kako bi vaša kosa bila jača, elastičnija i zdravija.

Najpogodniji tipovi kose za tretman botoksa

Botoksom za kosu znatno se poboljšava izgled i stanje:

 • Proređene
 • Oštećene
 • Kose sa ispucale vrhove

Tretman se preporučuje za sve vrste kose, uključujući prirodnu i hemijski tretiranu, te doprinosi smanjenju ispucalih vrhova.

Učestalost botoks tretmana za kosu

Source: idress-hr.techinfus.com

Botoks tretmani za kosu mogu imati vidljive rezultate koji traju približno tri meseca. Kako bi efekti tretmana bili dugotrajniji, preporučuje se upotreba šampona bez sulfata i parabena. Kako biste održali kvalitet i izgled kose, idealno bi bilo prati kosu ne više od dva do tri puta nedeljno.

Za očuvanje prirodne teksture i zdravlja kose, stilisti savetuju da se između dva botoks tretmana napravi pauza od najmanje dva meseca. Dodatne mere poput korišćenja svilene jastučnice ili zaštitne kape tokom spavanja mogu pomoći očuvanju rezultata.

 • Sulfat i paraben-free šampon: za produženje efekata tretmana
 • Pranje kose: ograničeno na 2-3 puta nedeljno
 • Pauza između tretmana: najmanje dva meseca
 • Svilena jastučnica/zaštitna kapa: dodatni način očuvanja tretmana

Ove mere pomoći će da se maksimizira trajanje i efekat botoksa za kosu, omogućavajući vam da uživate u rezultatima bez učestalog ponavljanja tretmana i izlaganja kose potencijalnoj šteti. Cene tretmana mogu varirati u zavisnosti od frizerskog salona i regiona, a konkretna cena se najčešće kreira na osnovu dužine i gustine kose.

Razlike između botoksa i keratinskog tretmana za kosu

Kada se upoređuju botoks i keratinski tretman za kosu, važno je razumeti da su njihovi efekti i sastojci različiti.

Botoks za kosu Keratin
Ne sadrži štetne hemikalije poput formaldehida Često sadrži formaldehid koji doprinosi ispravljanju kose
Zadržava prirodnu teksturu kose Može ispravljati i smanjivati kovrdžavost kose
Pogodan za sve tipove kose, uključujući i oštećenu Preporučuje se za gustu, kovrdžavu kosu
Ne menja teksturu kose Usmeren na ravnanje kose

Prilikom izbora između botoksa i keratina, potrebno je posavetovati se sa licenciranim stručnjakom koji će oceniti stanje i teksturu kose, te tako odrediti koji tretman je najpogodniji za pojedinca. Odluka zavisi od željenog izgleda i zdravlja kose. Važno je napomenuti da ne treba kombinovati oba tretmana u isto vreme, kako bi se izbegla potencijalna oštećenja kose.

Često Postavljana Pitanja

Source: minutzamene.com

Benefiti botoks tretmana za kosu

Botoks tretman za kosu je koristan jer pruža dubinsku hidrataciju, vraća sjaj i elastičnost kosi, kao i smanjuje frizz efekat. Tretman je posebno efikasan na oštećenoj i ispucaloj kosi.

Učestalost primene botoks tretmana

Preporučuje se koristiti botoks tretman svakih 4 do 6 nedelja, ali optimalna frekvencija može zavisiti od tipa kose i njenog stanja.

Pravilno nanošenje botoks tretmana u domaćim uslovima

 • Operite kosu šamponom bez sulfata.
 • Osušite kosu peškirom.
 • Ravnomerno nanesite tretman po celoj dužini kose.
 • Ostavite da deluje prema uputstvu proizvođača.
 • Isperite i stilizujte kosu kao obično.

Bezbednost botoks tretmana za kosu

Source: lepotica.rs

Botoks za kosu generalno se smatra bezbednim za sve tipove kose. Međutim, pre upotrebe je preporučljivo testirati proizvod kako bi se osiguralo da nema alergijskih reakcija.

Razlike između ampula i setova za botoks tretman

Ampule su obično jednokratne doze tretmana, dok setovi mogu sadržati više ampula ili kombinaciju proizvoda za višekratnu upotrebu.

Prosječne cene botoks tretmana u salonima

Cene se mogu razlikovati u zavisnosti od salona i lokacije, kao i od dužine i gustine kose klijenta. Cena se kreće od srednjeg do visokog cenovnog ranga.

Tip kose Cena u salonu
Tanki, kratki Niže cene
Gusti, dugi Više cene

Dodatne upute

Za optimalne rezultate, stručnjaci savetuju korišćenje profesionalnih proizvoda i poštovanje uputstava proizvođača.

Održavanje rezultata

Redovna upotreba šampona bez sulfata i kondicionera, kao i izbegavanje visokih temperatura prilikom stilizovanja mogu pomoći u očuvanju efekata tretmana.