Ruj Sušara

MI SMO:

Ruj 036 Sušara za voće i povrće osnovana je sredinom 2013. godine. Naš osnovni cilj je omogućavanje lične ekonomske egzistencije, kao i podizanje svesti o upotrebi alternativnih izvora energije.

rujruj

 

MI RADIMO:

Bavimo se preradom i konzervisanjem voća i povrća.

Proizvodimo hranu u kojoj je glavni sastojak voće ili povrće. Konzerviramo voće, jezgrasto voće ili povrće zamržavanjem, sušenjem, stavljanjem u ulje ili sirće, stavljanjem u konzerve.

Proizvodimo:

1. Prehrambene proizvode od voća i povrća: džemove, kompote, marmelade i voćni žele;

2. Namaze i druge proizvode od jezgrastog voća;

3. Hranu od voća i povrća, kao što su salate, mešane salate i drugo;

4. Sojin sir (tofu).

Pružamo usluge sušenja voća, povrća, lekovitih i začinskih biljaka.

Svi naši proizvodi imaju prepoznatljivo geografsko poreklo i potiču sa Kopaonika, Golije, Željina i Rogozne, što ih čini posebno vrednim i prepoznatljivim. Osim toga, sve proizvodimo bez upotrebe bilo kakvih konzervanasa.

  • Ruj
  • Ruj
  • Ruj
  • Ruj
  • Ruj

 

MI POMAŽEMO:

Naše socijalno preduzeće pomaže socijalno ugroženim porodicama kroz funkcionisanje tzv. zelenih radnih mesta, jer oni na taj način postaju individualni sakupljači prehrambenih proizvoda iz prirode i obezbeđuju sebi ekonomsku sigurnost.Osim toga, Sušara koristi tri vrste energije u svom radu. Onu najvažniju, za temperaturu vazduha za sušenje, dobija iz solarnih panela kada je to moguće, a kada nema sunca, tu je sistem za sagorevanje bio-mase. Električnu energiju sušara koristi isključivo za pokretanje elektromotora za kretanje vazduha u, unutar i van sušare.