HERA Klub žena

MI SMO:

Klub žena Hera okuplja žene koje neguju stare zanate i primenjuju ih na jedinstvenim, rukom rađenim proizvodima. Ovo Udruženje osnovano je 2001. godine u Bačkoj Topoli sa ciljem da ekonomski i socijalno osnažuje žene.

HeraHera

 

MI RADIMO:

Naši proizvodi su rukotvorine nastale umećem starih zanata kao što su šivenje, vez i krojenje. Izrađujemo torbe i stolnjake, garderobu i grnčariju. Naš najvažniji proizvod su cegeri – torbe na rame, sa dekoracijom ručnog veza ili aplikacijom po želji kupca.

Sve proizvode radimo po porudžbini tako da ih možete naručiti sa željenim motivom ili brendom. Naš ceger ili stolnjak mogu biti prostor na kom će se naći vaša omiljena slika ili reklama za vaš posao.

Svi naši proizvodi su napravljeni od prirodnih materijala, lako se održavaju, a pored ekološke imaju i socijalnu komponentu – njihovom kupovinom direktno pomažete onima koji ih prave.

Od prodaje napravljenih proizvoda, 10% se ulaže u dalji razvoj organizacije, edukaciju i obuke, a ostalih 90% obezbeđuje prihod za žene koje to proizvode.

Naša organizacija je članica Etno mreže Srbije i sarađuje sa velikim brojem turističkih organizacija na području zemlje i regiona. U okviru regionalnog projekta Promocije turističkih puteva u DKMT Evroregiji, naš Klub je uključen kao jedno od potencijalnih mesta za posetu turista.

  • HERA Klub žena
  • HERA Klub žena
  • HERA Klub žena
  • HERA Klub žena
  • HERA Klub žena
  • HERA Klub žena

 

MI POMAŽEMO:

Naša ciljna grupa su žene iz ruralnih sredina koje su ostale bez posla, ali poseduju znanja o određenim zanatima i različitim formama ručnog rada. Hera za njih organizuje obuke za poslove koji ne zahtevaju velike investicije i početni kapital, kako bi ove žene mogle unovčiti svoje znanje stečeno na obukama. One dalje imaju mogućnost da uz pomoć Centara za zapošljavanje pokrenu svoje firme, najčešće u formama zadruga.

Na ovaj način se nezaposlenim ženama iz ruralnih sredina pruža prilika da nauče nešto korisno, rade ono što ih ispunjava i u čemu imaju iskustva. Od sada mogu da unovče svoje znanje, bez velikog početnog kapitala.