Aktuelnosti

Aktuelni konkursi za promociju i razvoj inovativnog i ženskog preduzetništva

Prenosimo informacije o aktuelnim konkursima i pozivima u oblastima promocija inovativnog preduzetništva, razvoja regionalnih inovativnih start up centara i promocije ženskog preduzetništva. 

Opširnije

Dve organizacije iz srbije na evropskom takmičenju za najbolju ideju u oblasti socijalnog preduzetništva

EEPA, European Enterprise Promotion Awards, je ove godine primila 303 prijave u kategoriji “podrška inkluzivnom preduzetništvu i odgovornom poslovanju”iz svih zemalja Evrope, a u finale je ušlo 56 projekata, među kojima su Razlivalište i projekat Social Impact Award, kao i Centar za društveno odgovorno preduzetništvo sa projektom Rural Hub. Žiri je odabrao ove dve organizacije u skladu sa kriterijumima koje propisuje Evropska komisija, sa ciljem promocije, prepoznavanja i podrške razvoju preduzetništva u čitavoj Evropi.

Opširnije

Aktivističke Liceulice majice dostupne i ovog leta!

Novo leto je pred nama, a sa njim dolazi i nova kolekcija Liceulice ‒ Štenderaj majica, potpuno drugačija od svih prethodnih. Za četvrtu sezonu Liceulice majica dizajn je donirala ilustratorka  Jana Oršolić.

Opširnije

EU PRO konkurs za dodelu bespovratnih sredstva

Razvojni program Evropske unije EU PRO je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstva preduzetnicima, malim i mikro preduzećima. Sredstva su namenjena za nabavku opreme i uvođenje komplementarnih usluga uz nabavljenu opremu. Ukupan iznos sredstava po preduzeću je do 20.000 evra odnosno do 50.000 evra za izvozno-orijentisana ili brzorastuća preduzeća. Ukupan budžet poziva je 4,5 miliona evra.

Opširnije