Vesti članica

Prvi Globalni Dizajnaton u Beogradu - "Život na Zemlji"

U subotu, 3. novembra, održaće se "Globalni dečji dizajn maraton" (Dizajnaton), takmičenje koje se istovremeno dešava u 30 zemalja sveta, a od ove godine po prvi put se održava i u Srbiji. 

Među 1000 mališana iz čitavog sveta, naći će se i pedesetoro dece iz Srbije. U prostorijama Impact Hub-a,  deca uzrasta od 9 do 16 godina, pomoću novih tehnologija, dizajniraće kreativna ekološka rešenja na temu „Život na Zemlji“, koja predstavlja petnaesti po redu među ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih Nacija. U okviru te teme, fokus će biti "Deforestacija". 

Na ovom takmičenju, deca će raditi u malim timovima i svoja rešenja kreirati pomoću elektro-komponenti, programiranja i različitih kreativnih materijala, a sa njima će raditi edukatori iz oblasti ekologije i održivog razvoja, novih tehnologija i dizajna. Po završetku dizajn maratona, deca će svoja rešenja imati priliku da predstave pred stručnim žirijem koji čine osobe iz sveta obrazovanja, održivog razvoja, društvenog preduzetništva, privatnog, IT sektora i medija, nakon čega će biti nagrađena tri najbolja EkoTech rešenja. Učešće na Dizajantonu je besplatno. 

Prijave za prvi Globalni dečji dizajn maraton su otvorene do 25. oktobra, a roditelji dece koja žele da učestvuju u ovom događaju potrebno je da popune upitnik koji mogu pronaći na sledećem linku

Više informacija o samom događaju možete naći ovde.

Designathon Works ® (Dizajnaton) je edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece uzrasta od 7 do 18 godina s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturiranih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija.

Organizator događaja je Kid Hub, edukativni centar čiji je pokretač socijalno preduzeće Koba Yagi Toys