Vesti članica

Udruženje Herc pobednik na takmičenju “European Youth Award”

Udruženje  za podršku ljudima sa neurozom  ”Herc" jedini je predstavnik Srbije koji je nagrađen na  velikom Evropskom takmičenju za mlade inovatore  (“European Youth Award”). Tim mladih inovatora iz udruženja  ”Herc”  je sa svojom aplikacijom „Krug zdravlja“ pobedio u kategoriji  Zdrav Život.

Udruženje “Herc” je android/IOS aplikaciju “Krug Zdravlja kreiralo u okviru projekta razvoja socijalnog preduzeća “Herc&DO - doing good for good”. Projekat je podržan od strane Caritasa Srbije, Delegacije EU, Ministarstva Omladine i Sporta, Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda, Smart kolektiva i Udruženja građana Videa.  

U takmičenju je učestvovalo  144 projekata, ali je samo njih 17 dobilo nagrade. Pobednike je birao stručni žiri, sačinjen od 61 člana iz čitave Evrope koji su odlučivali online i 24 eksperata iz čitavog sveta koji su birali pobedničke projekte na licu mesta.  Svi učesnici su evaluirani korišćenjem socijalnih, kreativnih i digitalnih kriterijuma u ukupno sedam kategorija: Zdrav Život, Pametno Učenje, Povezivanje Kulture, Idi Zeleno, Aktivno Građanstvo, Održiva Ekonomija i specijalna kategorija za 2017. godinu – Voda.

Pobednički projekti dolaze iz 13 različitih Evropskih zemalja. Pobednici su takođe učestvovali na završnom događaju koji se održao od 28. novembra do 02. decembra u Gracu u Austriji. Na ovom događaju su pobednici imali priliku da se predstave internacionalnoj publici i da dodatno unaprede svoje projekte.

Celu listu pobednika Evropske nagrade za mlade možete pronaći na sledećem linku.

Više informacija o pobedničkoj aplikaciji „Krug zdravlja“ možete naći ovde.

Aplikacija je namenjena osobama sa mentalnim tegobama, ali i svima koji žele da unaprede svoje mentalno zdravlje. Cilj ovog projekta i aplikacije je unapređenje mentalnog zdravlja stanovništva, kao i edukacija, informisanje i pružanje podrške. Na ovaj način pomaže se i onima koji zbog prirode problema ne mogu da potraže pomoć (agorafobija, socijalna anksioznost), onima koji zbog udaljenosti nemaju pristup profesionalnoj pomoći, kao i onima koji žele da ostanu anonimni.

Aplikaciju možete preuzeti besplatno na Google Play Store ili App Store, kao i putem sajta .

Više o Udruženju Herc možete saznati na njihovom sajtu, ili preko njihove Facebook Instagram i

Twitter stranice.