Vesti članica

CDOP razvio novu društvenu igru

Centar za društveno odgovorno preduzetništvo (CDOP) razvio je novu društvenu igru pod nazivom „TriP“. Ova društvena igra ima za cilj da učesnike provede kroz iskustvo stvaranja i razvoja društvenog, odnosno socijalnog preduzeća. Naziv TriP potiče od tri P koja su ključna za razvoj socijalnog preduzetništva a to su People, Profit, Planet, odnosno Ljudi, Profit i Planeta. Suština igre je stoga da se korišćenem poslovnog modela stvara profit koji služi za rešavanje društvenih problema na način koji je održiv i koji brine o našoj planeti.

 Ova igra je namenjena svima i mogu je igrati i iskusni i neiskusni u poslovanju.

Igra „TriP“ vodi igrača kroz različite faze i situacije pri vođenju preduzeća i upoznaje ga sa osnovama društvenog poslovanja. Neke od faza sa kojima se igrači susreću su osnivanje preduzeća, razvoj tržišta, uvođenje inovacija, unapređenje procesa rada, angažovanje novih saradnika, raspodela profita. Ali isto tako, proći će i kroz neprijatne faze koje su takođe deo vođenja firme. Neke od njih su nepredvidivi gubici u novcu i ljudima, tehnologija koja se vremenom „prlja“ i počinje da šteti okolini, konkurencija koja je sve oštrija, složeniji poslovi koji zahteva sve više resursa, ljudi, ulaganja i vremena. Međutim, čak i u takvim situacija, postoji rešenje jer su svi igrači su na sličnom putu a ključ za uspeh je deljenje znanja, resursa i iskustva.
Osim sto omogućava igračima da se na zanimljiv i zabavan način upoznaju sa osnovnim pojmovima preduzetništva, ova igra igra takođe doprinosi jasnijem artikulisanju poslovnih ideja i daje uvid u to kako poslovanje oplemeniti 3P modelom i dati održiv doprinos društvu.

Igra „TriP“ razvijena je uz podršku Erste Banke Srbija i Impact Hub-a Zagreb i za sve informacije u vezi sa njom kontaktirajte CDOP na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.