Događaji

Održani treninzi za socijalna preduzeća i organizacije civilnog društva

Smart kolektiv i Fondacija Hajnrih Bel tokom maja i juna meseca organizuju seriju treninga za organizacije civilnog društva i socijalna preduzeća sa ciljem da im pomognu da budu održivije, inovativnije i efikasnije u svom poslovanju. Tokom maja su održana dva od četiri planirana treninga. Tema prvog treninga bila je Strateška komunikacija u realnom i virtuelnom okruženju, dok je drugi bio na temu Javni nastup i veštine prezentovanja.

Prvi trening je održan je u prostorijama Smart kolektiva. Predavač na treningu je bila Dragana Roter, ekspertinja iz oblasti komunikacija sa velikim iskustvom u radu sa medijima kao i sa javnim i korporativnim sektorom u Srbiji. Na treningu je učestvovalo petnaest izabranih predstavnika organizacija civilnog društva/socijalnih preduzeća. Svrha radionice bila je da pomogne učesncima da ovladaju osnovnim alatima u komunikaciji sa tradicionalnim i društvenim medijima. Učesnici su stekli znanja o tome šta je (dobar) PR, šta treba da sadrži kvalitetna vest, saopštenje za javnost ili FB post, kako da pojačaju efekat poslate poruke i učine je inspirativnom, kako da se jačanjem svojih kapacita i primenom novih znanja bolje pozicioniraju na tržištu i drugo. Učesnici radionice su pokazali izuzetno interesovanje za temu i svojim aktivnim učešćem dodali novu vrednost sadržaju i rezultatima obuke. Takođe. učesnici su jasno  izrazili nameru da stečena znanja primene u budućnosti.

Drugi trening je održan 18. i 19. maja i mesto održavanja su takođe bile prostorije Smart kolektiva. Predavač na drugom treningu je bio Đorđe Maričić, vlasnik agencije Maverick Consulting i dugogodišnji novinar i urednik na različitim televizijskim i radio stanicama. Treningu je prisustvovalo petnaest izabranih predstavnika organizacija civilnog društva i socijalnih preduzeća, kao i predstavnici Smart kolektiva i Fondacije Hajnrih Bel. Osnovni cilj treninga je bio uvežbavanje javnog govora i savladavanje treme, koju su učesnici navodili kao najveći problem pri javnom nastupu. Tokom treninga učesnici su dobili priliku za izlaganje pred kamerom sa ciljem da nauče kako da ne pokažu tremu i kontrolišu pokazatelje straha, da nauče važnost pripreme za nastup i saznaju koji su najbolji načini da to urade, da nauče kako da svoj govor učine interesantnim i podsticajnim i drugo. Učesnici su naglasili da će im stečena znanja koristiti u daljem radu i da će upotrebom novih veština, oni biti u mogućnosti da se uspostave kao respektabilan akter i izvrše jači uticaj na veći broj raznolikih stejkholdera. 

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete nekom od sledećih treninga, prijavite se na mailing listu Smart kolektiva putem imejl adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .