Događaji

Dve organizacije iz srbije na evropskom takmičenju za najbolju ideju u oblasti socijalnog preduzetništva

EEPA, European Enterprise Promotion Awards, je ove godine primila 303 prijave u kategoriji “podrška inkluzivnom preduzetništvu i odgovornom poslovanju”iz svih zemalja Evrope, a u finale je ušlo 56 projekata, među kojima su Razlivalište i projekat Social Impact Award, kao i Centar za društveno odgovorno preduzetništvo sa projektom Rural Hub. Žiri je odabrao ove dve organizacije u skladu sa kriterijumima koje propisuje Evropska komisija, sa ciljem promocije, prepoznavanja i podrške razvoju preduzetništva u čitavoj Evropi.

Opširnije

Socijalna preduzeća na Forumu socijalnih inovacija

Smart kolektiv je i ove godine održao redovnu godišnju konferenciju o socijalnom preduzetništvu – Forum socijalnih inovacija. Ovogodišnji, peti po redu Forum socijalnih inovacija, okupio je preko 150 učesnika iz civilnog, privatnog i javnog sektora iz zemlje, regiona i sveta. Ovogodišnji Forum je održan uz podršku USAID-a i Programa za zapošljavanje i socijalne inovacije Evropske Unije (EASI) i bio je posvećen Budućnosti ulaganja u socijalna preduzeća u Srbiji i Centralno-istočnoj Evropi.

Opširnije

Održano učeničko takmičenje u socijalnom preduzetništvu

Organizacija Junior Achievement Serbia/Dostignuća mladih u Srbiji organizovala je takmičenje u socijalnom preduzetništvu za učenike srednjih škola. Na takmičenju su se timovi učenika u okviru svojih učeničkih kompanija bavili rešavanjem nekog društvenog problema na ekonomski održiv način.

Opširnije

Održano lokalno Slush takmičenje u Beogradu

U organizaciji Ambasade Finkse i Fonda za inovacionu delatnost, u Beogradu je održano lokalno Slush takmičenje. Takmičenje je održano u Naučno-tehnološkom parku Beograd i na njemu su domaći startapi imali priliku da predstave svoje projekte stručnom žiriju.

Opširnije