Događaji

Odabrani pobednici „Social Impact Award“ takmičenja

Nakon nekoliko meseci rada sa mentorima i ekspertima na razvoju biznis ideja, odabrani su pobednici ovogodišnjeg izdanja Social Impact Award takmičenja. Od 10 timova mladih socijalnih preduzetnika, koliko ih je bilo u finalu, najbolja 3 tima po oceni žirija dobila su podršku za pokretanje ili dalji razvoj svog socijalnog biznisa.

Opširnije

Grad socijalnog preduzetništva na konferenciji „Dan socijalnih preduzeća“

U okviru konferencije Dan socijalnih preduzeća koja je 16. oktobra održana u Beogradu, održan je  Grad socijalnog preduzetništva, market na kom je 21 socijalno preduzeće iz 13 gradova i opština širom Srbije predstavilo svoje usluge, ideje i proizvode.

Opširnije

Održana konferencija „Dan socijalnih preduzeća“

U Beogradu je 16. oktobra održan događaj pod nazivom „Dan socijalnih preduzeća: podsticanje zapošljavanja mladih kroz socijalno preduzetništvo“. Događaj je održan u prostorijama Kombank dvorane i okupio je brojne posetioce iz javnog, civilnog i biznis sektora, kao i zainteresovane građane. U okviru događaja su predstavljeni rezultati programa „Podizanje kapaciteta socijalnih preduzeća“, a takođe je održan i „Grad socijalnog preduzetništva“, market na kome je 21 socijalno preduzeće koje je podržano ovim programom predstavilo svoje usluge, ideje i proizvode.

Opširnije

Dve organizacije iz srbije na evropskom takmičenju za najbolju ideju u oblasti socijalnog preduzetništva

EEPA, European Enterprise Promotion Awards, je ove godine primila 303 prijave u kategoriji “podrška inkluzivnom preduzetništvu i odgovornom poslovanju”iz svih zemalja Evrope, a u finale je ušlo 56 projekata, među kojima su Razlivalište i projekat Social Impact Award, kao i Centar za društveno odgovorno preduzetništvo sa projektom Rural Hub. Žiri je odabrao ove dve organizacije u skladu sa kriterijumima koje propisuje Evropska komisija, sa ciljem promocije, prepoznavanja i podrške razvoju preduzetništva u čitavoj Evropi.

Opširnije