Aktuelnosti

Otvoren konkurs za program" Ja sam ODVAŽNA“

IKEA Srbija, MasterCard i Fondacija Ana i Vlade Divac zajednički su pokrenuli program „Ja sam odvažna“ koji je usmeren na podršku ekonomskom osnaživanju žena u Srbiji. U okviru projekta će biznisi osnovani od strane žena i/ili oni koje vode žene, biti podržani bespovratnim sredstva za realizovanje svoje poslovne ideje u visini od 5.000 do 7.000 evra.  

Uslovi za učešće su da su podnosioci prijave registrovani pravni subjekti u vlasništvu žena, da ih vode žene ili da među zaposlenima imaju najmanje 50% žena. Osnovna delatnost pravnih subjekata koji će biti podržani je proizvodna delatnost (igračke, tekstilni proizvodi, stari zanati, hrana, pića/sokovi/sirupi, ukrasni/upotrebni predmeti, proizvodi za decu i sl). Pravna lica koja imaju pravo učešća su:

  • Mikro preduzeća,
  • Zadruge i poljoprivredna gazdinstva,
  • Preduzetnik/ca,
  • Preduzeća koja zapošljavaju marginalizovane i socijalno ugrožene žene,
  • Udruženja građana koja imaju misiju da unapređuju ekonomsku samostalnost i položaj žena u društvu, a imaju komercijalnu aktivnost koja zapošljava žene.

Projekti će biti odabrani na osnovu njihovog uticaja na zapošljavanje žena, relevantnosti i kapaciteta za ostvarenje poslovnog napretka i održivosti nakon isteka projekta.

Konkurs je otvoren od do 15.12.2018. godine do 17 časova.

Više informacija o samom programu i načinu konkurisanja možete naći na sledećem linku.