Aktuelnosti

Odabrani polufinalisti Superste programa

Odabrano je 40 polufinalista programa Centrifuga koji se i ove godine održava u okviru platforme Superste.net.

Superste.net je platforma koju je inicirala Erste Banka sa ciljem da formira zajednicu mladih ljudi koji će svojim radom i umećem doprineti boljitku celokupnog društva. U okviru platforme Superste, postoje tri progama Centrifuga, Klub Superste i Superste+.

Centrifuga je program koji je namenjen formalnim i neformalnim grupama koje žele da razviju sopstvene projekte iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja. Uspešni takmičari dobiće materijalne resurse, mentorstvo i podršku zajednice u daljem razvoju projektne ideje. Timovi koji konkurišu moraju imati najmanje 3 člana i svi u timu moraju biti mlađi od 35 godina. U okviru ovog programa nagrađuje se 10 projekata grantovima u visini od 500.000 RSD.

Prijave za ovogodišnji program su bile otvorene do 7. maja. Za program se prijavilo 88 ideja iz 21 grada. Žiri koji su činili Ivana Stančić iz Smart kolektiva, Ivana Marković iz Trag fondacije i Sonja Konakov Svirčev iz Erste banke, je od pristiglih prijava odabrao najboljih 40 koji su prošli u polufinale.

Sledeći korak za odabranih 40 timova je učešće na događaju koji se zove Ideodrom, gde će moći dalje da usavršavaju svoje ideje i projekte. Nakon toga biće odabrano 10 timova koji će biti podržani grantovima.

Kompletan spisak finalista kao i više informacija o samom programu možete naći na linku.

Konkursi za druga dva programa, Klub Superste i Superste+, će biti otvoreni u septembru 2018.

Više informacija o svim programima možete pronaći na linku.