Aktuelnosti

Odabrani pobednici programa “Ideja za bolje sutra”

Izabrani su pobednici ovogodišnjeg izdanja “Ideje za bolje sutra”, programa koji organizuju UniCredit Banka, UniCredit Fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac i Smart kolektiv. Za učešće u programu odabrano je 7 socijalnih preduzeća koja će dobiti grantove u ukupnom iznosu od 35.000 evra kao i mentorsku podršku za dalji razvoj poslovanja tokom 2018. godine.  

15 odabranih finalista je tokom perioda septembar-oktobar dobilo ekspertsku podršku za razvoj biznis planova. Nakon toga, na osnovu evaluacije biznis planova, socijalne komponente, inovativnosti proizvoda/usluge i održivosti projekta, selekciona komisija je odabrala 7 najboljih ideja koje su podržane programom. Odabrana preduzeća su: Inicijativa za socijalno preduzetništvo doo, Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama "Atina",Udruženje građana "Vunena", Udruženje za podršku osobama ometenim u razvoju "Naša kuća", Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama "ZaJedno", Socijalna zemljoradnička zadruga "Nova perspektiva" i Udruženje građana "Liceulice".

Takođe, zaposleni UniCredit banke su glasali i odabrali dve organizacije kojima su dodeljena dodatna bespovratna sredstva u iznosu od 2500 evra, a to su "Naša kuća" i "Atina".

U narednoj fazi, u okviru programa mentorstva, koji će trajati do sredine 2018. godine, pobednici će se udružiti sa stručnjacima iz Smart kolektiva i zaposlenima UniCredit Banke koji će im obezbediti mentorsku podršku u daljem razvoju poslovanja.

Ovogodišnje izdanje programa “Ideja za bolje sutra” je treće po redu i do sada je kroz program dodeljeno ukupno 136.000 evra bespovratnih grantova i preko 800 sati stručne podrške.

Više informacija možete naći na sledećem linku