Aktuelnosti

Otvoren konkurs za treći ciklus Nelt Edukativnog Programa

Kompanija NELT u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB po treći put organizuje jednogodišnji NELT edukativni program (NEP).

NELT edukativni program je namenjen studentima i ima za cilj da polaznike pripremi za njihove buduće profesionalne putanje. U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata. Pored ekonomije i preduzetništva, polaznici će imati priliku da razviju znanja iz kritičke teorije, aktivizma i kulturnog menadžmenta, dramskih umetnosti, dizajna i novih tehnologija.

Svi učesnici će tokom programa imati priliku za učenje, rad i razmenu iskustva sa istaknutim predavačima (umetnicima, teoretičarima, naučnicima, poslovnim ekspertima) iz Srbije i regiona. Takođe, imaće i podršku mentora iz redova predavača i predstavnika NELT-a da neke od svojih ideja pretoče u konkretne projekte i potencijalno ih realizuju.  

Na program se mogu prijaviti studenti svih privatnih ili državnih fakulteta sa teritorije Srbije koji su stariji od 19 godina. Konkurs je otvoren do 9. oktobra 2017. godine i na njega se možete prijaviti putem sledećeg linka.

Kroz Nelt Edukativne Programe je do sada prošlo oko 50 mladih ljudi koji su imali prilike da rade sa istaknutim umetnicima iz inostranstva, ali i da posete brojne kreativne studije i inicijative u Beogradu i širom Srbije. Kakva iskustva nosi učešće u NEP-u, možete videti u kratkoj retrospektivi drugog ciklusa realizovanog 2016. godine: https://www.youtube.com/watch?v=X4564NCSrrE

Više o Programu možete naći na sledećem linku