Aktuelnosti

Socijalno preduzeće Folkk na Kickstarteru

Nova Iskra je pokrenula svoju prvu Kickstarter kampanju sa ciljem da obezbedi podršku za socijalno preduzeće Folkk. Folkk je brend koji je razvijan pod okriljem Nove Iskre u protekle dve godine i koji povezuje majstore zanata sa mladim dizajnerima sa Balkana. Folk okuplja dizajnere, zanatlije, dizajn menadžere i kreativne direktore kako bi zajedničkim snagama kreirali proizvode najvišeg kvaliteta.

Neki od njihovih prepoznatljivih proizvoda su ručno tkane staze nazvane RESA i MENT jastuk izrađen istom tehnikom, koja podrazumeva korišćenje tradicionalnih razboja koji su u upotrebi vekovima unazad. Osim što afirimiše jedinstveno kulturno nasleđe i stvara inovativne i unikatne proizvode, Folkk takođe podržava egzistenciju znatnog broja ljudi širom Srbije koji su uključeni u proces proizvodnje.

Kickstarter kampanja je pokrenuta upravo kako bi se zanatlijama obezbedili stabilni izvori prihoda, uključilo još vise zanatlija u proizvodnju i kako bi se proširili na čitav region Balkana. U zamenu za direktnu podršku na Kickstarteru (pledges), svi “backeri” dobijaju ručno izrađene, jedinstvene Folkk proizvode po izboru: raskošne ručno-tkane ćilime od 100% prirodne vune, jastuke punjene prirodnom vunom, dvostrane multifunkcionalne drvene tanjire ili trodelnu dasku za serviranje hrane napravljenu od parenog oraha.

Folkk možete podržati putem sledećeg linka.

Više informacija o brendu Folkk možete pronaći ovde