Aktuelnosti

Otvoren konkurs za program Climate KIC Accelerator

Climate-KIC, najveća evropska javno-privatna inicijativa u oblasti klimatskih promena, pokrenula je novi ciklus programa Climate KIC Accelerator. Cilj ovog programa je podrška pokretanju poslova u oblasti novih, čistih tehnologija. Program je otvoren za inovativne ideje u oblasti klimatskih promena a koje imaju visoki potencijal komercijalne održivosti.

Program podrazumeva dodeljivanje granta u vrednosti do 15.000 evra, stručnu i mentorsku podršku kao i pristup Climate KIC međunarodnoj poslovnoj mreži. U fokusu programa je podrška start apovima da se pripreme za prve investitore i kupce i da skaliraju svoj biznis. Program se odvija u tri faze. Faza razvoja biznis modela, Faza validacije biznis modela i prvih kupaca, i Faza pripreme za investicije i skaliranje. Otvoren je za 9 evropskih zemalja i pored Srbije tu su još Slovenija, Rumunija, Bugarska, Letonija, Estonija, Portugal, Kipar i Malta.

Climate KIC predstavlja spoj inovativnih kompanija, akademskih institucija i javnog sektora. Osnovan je 2010. godine od strane Evropskog Instituta za Inovacije i Tehnologiju (EIT), tela Evropske unije koje je usmereno na stimulisanje održivog razvoja.

Konkurs je otvoren do 3. jula 2017. godine.

Više informacija možete pronaći na sledećem linku.