Aktuelnosti

Konkurs za Social Impact Award 2017

Social Impact Award je nagrada namenjena studentima koji žele da reše neki društveno-ekonomski problem na inovativan način kroz projekte, inicijative ili organizacije. Organizacije mogu da rešavaju probleme vezane za veliki broj tema, kao na primer smanjivanje siromaštva, briga o zdravlju, obrazovanje, ekologija, energija, informacione tehnologije, ljudska prava, društvena jednakost i mnoge druge.

Ideje mogu biti podnete u sklopu civilnog sektora (nevladina organizacija, udruženje, inicijativa, neformalna grupa građana) kao i u sklopu privatnog sektora kao društveno preduzeće, npr. pokretna kuhinja za beskućnike, novi koncept u obrazovanju, veb sajt za organizovanje komšiluka za radne akcije ili nešto drugo. Biće nagrađene četiri ideje.

Program Social Impact Award osnovan je 2009. od strane Instituta za preduzetništvo i inovacije koji se nalazi u sklopu bečkog Fakulteta za biznis i ekonomiju. U Srbiji se realizuje u saradnji sa udruženjem Razlivalište i sa lokalnim partnerima Coca-Cola HBC, Erste Banka, Alma Quattro i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Konkurs je otvoren do 31. maja 2017. godine  u ponoć, a sve detalje o apliciranju možete pronaći ovde.