Aktuelnosti

Erste banka pokrenula program podrške za socijalna preduzeća „Korak po korak“

Program Korak po korak Erste banke kreiran je sa ciljem ekonomskog i socijalnog osnaživanja startap firmi i socijalnih preduzeća kroz različite pakete edukativne, finansijske i mentorske podrške. Namenjen je startap firmama koji imaju istoriju poslovanja manju od 24 meseca, socijalnim preduzećima bez obzira na dužinu poslovanja i biznis idejama koje još uvek nisu pokrenute ali imaju održivu poslovnu ideju i tržišni potencijal.

Korak po korak je prilika da socijalna preduzeća, bez obzira na svoju pravnu formu poslovanja, dođu do kredita, dobiju stručnu podršku za unapređenje biznis plana i mentorstvo po odobravanju kredita. U ponudi programa su investicioni kredit sa rokom otplate do 5 godina i kredit za trajna obrtna sredstva sa rokom otplate do 3 godine u dinarima i u evrima. Maksimalni iznos kredita je i do 35.000 evra.

Smart kolektiv je partner Erste banke na programu Korak po korak za socijalna preduzeća. Smart kolektiv će u okviru programa pružati podršku Erste banci u predselekciji socijalnih preduzeća, pružati podršku selektovanim socijalnim preduzećima u pripremi biznis plana za apliciranje za kredit i pružati mentorsku podršku preduzećima koja dobiju kredit.

Socijalna preduzeća kojima su finansijska sredstva potrebna do kraja leta, treba da popune prijavni formular i pošalju ga Smart kolektivu do 28. februara. Za socijalna preduzeća kojima su potrebna sredstva u do kraja 2017. godine biće određen drugi rok za prijavu.

Više informacija o programu Korak po korak, prijavni formular i druge informacije možete pronaći na OVOM LINKU.

Za sva dodatna pitanja vezana za učešće u programu zainteresovani se mogu obratiti Smart kolektivu i Erste Banci putem elektronske pošte na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .