Aktuelnosti

Škola preduzetništva za socijalno odgovorna preduzeća

Serbian Venture Network (SeVeN) uz podršku Američke ambasade iz Beograda organizuje besplatnu školu preduzetništva za socijalno odgovorna preduzeća sa ciljem da edukuje mlade o pokretanju i vođenju sopstvenog biznisa. Socijalno preduzetništvo je usmereno na razvoj inovativnih biznis ideja i kreiranje održivih poslovnih modela koji daju rešenja na društvene probleme u zajednici.

Edukativni program je usmeren na sticanje novih veština i znanja potrebnih da se uđe u socijalno preduzetništvo i da se kroz kreiranje održivih biznis modela ostvari i pozitivni društveni efekat.

Aktivnosti u okviru škole preduzetništva za socijalno odgovorna preduzeća odvijaće se u periodu od decembra do aprila 2017. godine. 

Škola preduzetništva za socijalno odgovorna preduzeća se sastoji iz više delova:

1) Online kurs "Kako pokrenuti sopstveni posao" je usmeren ka sticanju osnovnih znanja i veštine potrebnih za razvoj biznis ideje, kao i znanja vezana za socijalno preduzetništvo.
Prvi deo programa je namenjen da tokom mesec dana učite samostalno i tempom koji vama odgovara  - kroz online prezentacije, predavanja, video materijale i dodatne resurse za čitanje. Sve to možete da radite iz udobnosti vaše sobe putem vašeg kompjutera, laptopa, mobilnog ili tablet.

2) Učesnike drugog dela škole očekuje još praktičnija obuka o preduzetništvu i razvoju biznis ideja, vođena od strane iskusnih mentora i u saradnji sa drugim polaznicima, gde će se zaista raditi na pokretanju sopstvenog biznisa. Tokom drugog dela programa imaćete priliku da se upoznate sa uspešnim preduzetnicima i startapovima koji vode socijalno odgovorne biznise, da posetite biznis hub-ove i da se umrežite sa svojim vršnjacima.

3) Najbolji timovi koji su prošli ceo edukativni program o preduzetništvu i društveno odgovornom poslovanju, čeka od aprila 2017. godine priprema za pitching takmičenje na Belgrade Venture Forum-u 2017. godineImpact investment pitching će biti ustanovljen kao novi deo takmičenja u okviru Forum-a i to pred međunarodnim investicionim žirijem koji ulaže u inovativne socijalne biznis ideje.

Ukoliko imate ideju koja može da odgovori na ekološke, obrazovne, zdravstvene, ekonomske izazove i probleme u društvu, prijavite se da razvijemo održive biznis modele koji će zaista promeniti društvo na bolje!

Za školu se možete prijaviti putem sledećeg linka